Nosaukums: Trapped dead

Gads: 2011.

Žanrs: Sci-fi, real time strategy game.

Izstrādātājs: Headup games, Crenetic studios.

Izdevējs: Meridian4.

Platforma: PC.

Oficiālā mājaslapa: http://www.trappeddead.com/

Ieskats spēles sižetā: Atoņdesmitie gadi. Misusurī, Kanzasā netālu no Hedge augstienes piestāj Maiks un Geralds, lai uzpildītu mašīnu ar degvielu. Bet atklājas, ka iekšā ir kāds briesmonis. Maikam tomēr ļoti vajag degvielu un viņš paķer tuvējo beisbola nūja un izšķaida briesmoņa galvu. Degvielu viņš neatrod. Turpinājis staigāt pa gāzes staciju, viņš uziet vēl pāris līdzīgus briesmoņus, kas tā vien grib Maiku saplosīt gabalos. Tā Maiks arī tur neatrod ne vienu dzīvu dvēseli un ne kripatiņas degvielas. Bet ārā, Geraldam, kurš palicis mašīnā uzbrūk viens no briesmoņiem. Maiks izlīdz draugam, bet nu ar steigu jāatrod tuvējā slimnīca un ar pēdējo degvielas daudzumu jādodas uz turieni. Bet pilsētā viss ir vēl briesmīgāk...

Manas domas par spēli: Stratēģijas žanrs? Zombiji? Tas bija, kas jauns. Tas bija, kas testējams. Un nenožēloju, ka sāku!

Sižets: Viens vārds - zombiji! Tas visu izsaka, vai ne? Jāšķaida daudz miroņu un jāizdzīvo. Apmēram, te tā arī ir. Tikai es nekad neesmu īsti sapratis tādas spēles, kāpēc kāda mazpilsētiņa ir pārpildīta ar bazukām, granātām un ložmetējiem? Tie pat mētājas uz katra stūra! Lūk, ar to atšķiras šī spēle. Tev ir jādomā stratēģiski! Lēmums jāpieņem tev. Katrā līmenī tu vari atrast jaunas mantas un katreiz izglābsi vienu cilvēku. Bet esmu jau novirzījies no tēmas. Tātad par sižetu - es nesapratu tikai vienu - kāpēc Maiks negrib bēgt, bet palīdzēt katram saucējam? Laba sirds jau viņam laikam, bet jāidzīvo ir visiem tāpat. Tas ir grūti.

Spēles gaita: Kā jau minēju - jāpieņem visi lēmumi tev. Tev ir jākontrolē vairāk spēlētāji reizē un jāstaigā ar tiem pa ieliņām, ēkām vai pa mežu un jāatrod kāds palīgā saucējs. Un tad sāksies grūtā daļa, piemēram, ir divas ēkas. vienā ir 3 zombiji, otrā 6 zombiji un 4 lodes. Kuru ceļu tu izvēlētos? Ar nožēlu jāsaka, ka otrā ēka būs daudz labāk atmaksājusies, ja vien tur izdzīvos. Lēmumu ir daudz, un jāskraida arī. Bet zombiji vienmēr tevi gaidīs. Tātad - par viņiem. Gravitācija te pastāv! Tu viņus vari nogāzt no kājām, līdz ar to tie nebūs spējīgi tev sist, bet viņi tāpat centīsies celties augšā. Un tā kā šī ir stratēģiskā - tev neav bezgalīgā enerģija, tu vari izdarīt tikai pāris sitienus, tā kā esi gudrs kaujā pret zombijiem. Lai dievs ir ar tevi! Un lai daudz lamatu tev ceļā! Jā, tieši tā! Zombijus tur var ievilināt un nelietojot pārlieku daudz enerģijas tu vari nogalināt bez maz vai baru ar viņiem. Spēle vispār ir diezgan grūta. Viens vārds - par maz saglabāšanas iespēju. Katrs nepareizs solis būtiski var mainīt turpmāko gaitu. Tu sāc asiņot - gatavojies, ka drīz sastapsi jaunpienācējus. Tu paskrien - gaidi to pašu. Bet tai pat laikā, kad tu ar spēku dauzi kādu zombiju, un blakus telpā vēl 3 grauž kādu cilvēku - viņi pat nepamanīs tevi. Nu, tā - nedaudz nesabalansēti.

Grafika un skaņas: Grafika nav nekāda superīgā, bet piekasīties nevar. Grafika ir tieši tāda kādu vajag, lai jebkurš dators pavilktu spēli. Skaņas gan ir superīgas. Vislabāk man patīk ''Om nom nom'' skaņa, kura nāk no vietām, kur zombiji kādu grauž. Arī brēkšana, ieroči un viss cits ir gana īsts.

Kļūdas un trūkumi: Grūta vadība. Labais klikšķis, lai atvērtu durvis, kreisais, lai nospiestu pogu. Kāpēc vienkārši abiem nevar būt kreisais? Pie vadāmības, šķiet, izstrādātāji ir sasteiguši. Vēl pie trūkumiem varētu būt pārāk maz ieroču. Lai gan kā jau teicu - diez vai mazpilsētiņā būs pilns ar ieročiem. Varbūt to ir domājuši veidotāji, bet nu nezinu. Bugi - vienmēr būs par sliktu tev. Piemēram, skrienot tu apmaldies. Tieši tā, pēkšni Maiks sāk riņķot, nemaz neuztraucoties par to, ka blakus ir asinskārs zombijs. Un tas ir diezgan kaitinoši!

Multiplayer: Maz spēlētāju, centos daudz gan piesaistīt - bet nekā. Cik es sapratu, ar multiplayer var pildīt tās pašas misijas. Vienīgi - kopā vieglāk. Kamēr viens iet otrā mājā, otrs iet citā, līdz ar to ietaupa laiku, kā arī kopā var rasties labākas idejas!

Mans vērtējums: Grūta, interesanta, aizraujoša, nebailīga. Visiem bailuļiem patiks, jo visbailīgākais te ir vai nu ''om nom nom'' skaņas vai arī vārnas, kuras ir grūti pamanīt un vienmēr no kaut kurienes izšaujas. 8.3/10 jau noteikti šī spēle ir pelnījuši. Vien tāpēc, ka mazbudžetniece.

Gamespot vērtējums:

  • Kritiķu: 6.8/10,
  • Spēlētāju: 6, 3/10.

Ekrānšāviņi: sdfsdf

drfgr5e

sdcvrs

Traileris:


Gameplay:


P.S. Ja vēlies spēli lejupielādēt - raksti man PM!

Laboja , labots 1x