Nosaukums: Trauma

Gads: 2011.

Žanrs: Indie, Casual.

Izstrādātājs: Krystian Majewski

Izdevējs: Krystian Majewski

Platforma: Pc, Mac.

Sižets: Kāda sieviete cieš autoavārijā. Viņa ir studente, tāpēc diži daudz viņai nav par ko domāt guļot savā palatā. Dienas rit gausi un ar laiku viņa sāk sapņot. Sapņos viņa redz visus savus dzīves atspoguļojumus. Sarunas ar ārstu un sapņu ietekme sievietē rada ļoti daudz pārdomu par savu. Varbūt arī tev.

Tālākais teksts var saturēt spoilerus!

Manas domas par spēli: Spēli var pabeigt 50 minūtēs. Nav jau daudz ko rakstīt, bet spēle sevī tomēr satur tik daudz domu, tik daudz stāsta..

dfgfh

Sižets bija papliks pats par sevi. Sieviete par daudz izballējas, cieš autoavārijā un tad guļ slimnīcā. Viss kārtīgais sižets bija viņas pārdomās un sarunās ar ārstu. Bet guļot jau viņa daudz sapņo un par saviem sapņiem arī viņa daudz stāstīja. Spēle ir paredzēta ļoti pieagušai publikai, tāpēc īsti pat nezinu vai es spēli sapratu. Bet jā, viss interesantais sākas sapņos. Viņa stāsta par savu pagātni un atmiņām apmeklējot dažādas vietas sapņos. Protams, sapņi sasaistīti ar dzīvi pārāk ciešā saiknē, ko varētu attiecināt uz katra cilvēka dzīvi. Tāpēc spēle ir pārdomu pilna pašam spēlētājam.

dfgdf

Spēles gaita bija ļoti vienkārša. ''Point and click'' tips. Vienkārši uzspiežot dažādās vietās, tu vari kustēties apkārt un aplūkot citas lietas. Tikai sapņi ir interaktīvi. Un kopā ir 4 sapņi. Katrs reiz beidzas, bet ja tos apmeklē biežāk, to beigas var arī izmainīt. Tāpēc katram sapnim ir 1 īstais nobeigums un 3 alternatīvie. Katrā sapnī ir arī atrodamas fotogrāfijas, kas vai nu darbosies kā pamācības spēlē, vai arī stāstīs par sievietes pagātni. Sapņus interaktīvus padara funkcija, kas tev ļauj lietot komandas spēlē. ''Apgriezties'', ''Atpakaļ'', ''Pa labi'' un citas komandas. Katrā sapnī arī būs unikālā komanda, kas jālieto, lai sapni pabeigtu.

rt45

Vizuālie efekti un mūzika. Kaut arī visa spēle bija veidota no fotogrāfijām vai video failiem, tika iesaistītas arī grafiskās izmaiņas. Tās bija iespaidīgas. Zinot, ka tu skaties uz patiesu fotogrāfiju, nebija iespējams pateikt, kur ir veiktas izmaiņas izmantojot populārās programmas. Arī animācijas tika veiktas un tās bija tiešām ļoti iespaidīgas. Holivudas specefektu cienīgas. Mūzika spēlē palīdzēja tās atmosfērai sevi labāk atklāt. 

Vērtējumi:

  • Mans: 4.5/10, jo spēle noteikti nav vērta 5 eiro, lai to paspēlētu 50 minūtes, un beigās nedaudz varētu apdomāt savu dzīvi. 
  • Gamespot: 4/10
  • IGN: 7/10

Trailers:

Laboja PainFoinmr, labots 1x