„Tēvu zemei grūti laki, dēliem jānāk palīgā!” ... Mūsu tauta savulaik smaka zem ilgstošas krievu okupācijas. Diemžēl okupācija ir iespējama ne tikai reālajā pasaulē, bet arī virtuālajā. Un tieši tas šobrīd draud Latvijai virtuālajā pasaulē eRepublik – spēlē, kurā ap tūkstotis latviešu spēlētāju stāv un krīt par virtuālās Latvijas interesēm.

Jāpaskaidro, ka eRepublika ir vienkārša, interneta pārlūkā spēlējama datorspēle, kuru vienlaikus var spēlēt desmitiem tūkstoši cilvēku no visas pasaules. Spēles pamatu veido ekonomiska un militāra sacensība starp e-valstīm, kuras ir īsto pasaules valstu ģeogrāfiskas kopijas eRepublikas vidē (spēles ģeogrāfija atbilst reālajai pasaules kartei). Starp šīm valstīm (kopskaitā vairāk kā 70) ir arī eLatvija.

Un eLatvija šajā pasaulē nemaz nav vāja valsts – no vadošajām eRepublikas lielvalstīm militārā potenciāla ziņā tā atpaliek tikai ~8 reizes, pie vairāk nekā 10 reizes mazāka iedzīvotāju skaita. Visas trīs virtuālās Baltijas valstis, kas spēlē veido kopēju aliansi, kopā ir krietni spēcīgākas par virtuālo Krieviju. Tomēr šobrīd eLatvija ir nonākusi krievu okupācijas briesmās, jo krievi, balstoties uz savu sabiedroto – virtuālās Ķīnas, Horvātijas, Ukrainas u.c. – spēku, ir uzsākuši karu, lai pilnībā okupētu gan eLatviju, gan eIgauniju, Ukrainai vienlaikus uzbrūkot eLietuvai. Baltieši sīvi pretojas šiem okupantu tīkojumiem. Bez tās spēcīgajiem sabiedrotajiem eKrievija jau būtu sakauta šajā karā.

Lai novērstu okupāciju, eLatvijai ir nepieciešami vairāk spēlētāju, kuri virtuālajos karalaukos cīnītos zem mūsu sarkanbaltsarkanā karoga. Arī tu vari palīdzēt, reģistrējoties spēlē un kļūstot par virtuālās Latvijas kopienas locekli.

Spēlētājam eRepublikā ir iespējams darboties ļoti dažādos virzienos – saņemt algu par darbu uzņēmumos, veidot pašam savus uzņēmumus, piedalīties karadarbībā starp eRepublikas valstīm un to aliansēm, izdot savus laikrakstus (populārākajiem no kuriem ir tūkstošiem abonentu), iestāties kādā no politiskām partijām vai veidot jaunu. Ir pat iespēja piedalīties savas e-valsts politikas veidošanā, kandidējot uz parlamenta deputāta vai valsts prezidenta amatu.

Nobeigumā daži padomi iesācējiem:

Pēc reģistrēšanās spēlē, noteikti izlasi šo rakstu, kurā latviešu valodā apkopotas pašas būtiskākās lietas jaunajiem spēlētājiem: https://www.erepublik.com/en/article/1761226/1/20

Ja ir kādas problēmas vai jautājumi, raksti eLatvijas Izglītības ministrijai:https://www.erepublik.com/en/main/messages-compose/1565330

Tāpat būtu vēlams reģistrēties spēlē nevis tās pamatlapā, bet gan caur ielūgumu, jo šādi tu eLatvijas sabiedrībai ienesīsi par 10% vairāk līdzekļu, nekā reģistrējoties bez ielūguma.

Ja vēlies izmantot manu ielūgumu, reģistrējies eRepublikā caur šo saiti:

https://www.erepublik.com/en/ES_SPAMOJU_SUDUS/hariboss

Uz tikšanos eRepublikā! Padari eLatviju spēcīgāku nekā tā būtu bez tevis!