Vienkārši gribēju jums atklāt to, ka pastāv ne tikai dziesmas, ko šobrīd rāda pa MTV, vai kuras skan pa EHR. Nē, nē, es nerunāju pa nekādu pagrīdes mūziku. Es runāju par tā dziesmām, kuras pirms pāris desmitgadēm varēja izdzirdēt gandrīz katru dienu un ik uz stūra. Noteikti šīs dziesmas jau kaut kur būsiet dzirdējuši.

 

Nu un tā, piedāvāju jums ieskatu vecākos gabalos.

 

Depeche Mode Enjoy The Silence

Šī ir 90 gadu grupa. Viņiem bija plānots koncerts arī Latvijā, tomēr vokālista slimības dēļ tas tika atcelts. Īpaši ievērojama šī grupa ir ar to, ka viņiem pieder 45 dziesmas, kas ir iekļuvušas UK singles chart. Tas ir visvārāk dziesmu kā jebkuram citam izpildītājam vai grupai.

Tā un šeit nedaudz jaunāka versija viņu dziesmai no 2004 gada. Starpcitu šai dziesmai ir ļoti daudz cover versiju no dažādām grupām, piemēram, Breaking Benjamin.

desireless- voyage, voyage

Desireless ir franču dziedātājs. Kopumā viņam nebija nekādu ievērojamu panākumu līdz tika iedziedāta dziesma Voyage Voyage, kura kļuva ļoti populāra visā Eiropā un Āzijā. Šīs dziesmas žanrs ir Synthpop, kas bija ļoti populārs 70 un 80 gados. Nu tad klausamies.

vanilla ice- ice ice baby

Jaunos repa gabalus ne acīs nevaru ciest, bet šis ir jau pa nedaudz klausāmāks. Šī hip hopa dziesma ierakstīta '89 gadā. To paveicis Amerikāņu reperis Vanilla ice un Dj earthquake. 

rem losing my religion

R.E.M ir amerikāņu alternatīvā roka grupa. Šī konkrētā dziesma ''losing my religion'' ir iekļauta albumā ''Out of time'' un ierakstīta '91 gada februārī. Billboard topā tā sasniedza pat ceturto vietu. Amerikā tā joprojām ir diezgan populāra.

modern talking- y'ma heart, y'ma soul

Modern talking ir vācu grupa. Viņu pirmais singls You're My Heart, You're My Soul iznāca '84, un guva lielus panākumus Vācijā. Veselas 6 nedēļas noturējās vācu dziesmu topu pirmajā vietā. Šī arī ir no Synthpop'a žanra, ar europop'a un New wawe žanru piejaukumu.

 

Pats ikdienā neklausos šīs dziesmas, bet pa laikam ir diezgan ietecams tās uzlikt. Kaut vai lai paplašinātu savas zināšanas mūzikā. Starp citu visu laiku šīs dziesmas piedzīvo atdzimšanu ar covers, remix'iem un dažādu gagu, beaveru un ribaku nozagtajiem ritmiem un idejām.

Droši varat padalīties arī ar savām dziesmām.

Laboja faits1, labots 6x