Pēc vakardienas Apple paziņojuma par atjauninātu iPod sēriju, es paliku ar daudz jautājumiem. Galvenokārt mani mulsina iPod Touch un iPod Nano eksistence 2015. gadā.

Mūzikas atskaņotāju tirgus ir saņēmis nopietnu dunci mugurā jau kopš pirmā iPhone anonsēšanas (kaut arī neviedtalruņi pirms tam arī mēģināja savas prasmes auksto ieroču nozarē - Nokia, Sony Ericsson un Motorola) un šo asiņošanu nekādi ārsti nevar apturēt, tikai lielākās kompānijas var šīj ierīču nišai nodrošināt ilgāku life support (Apple un Sony).

Jautājums vienkāršs - kāpēc cilvēkiem vel vajag iPod'us vai portatīvos mūzikas atskaņotājus kopumā?

Man pašam kaut kur svaidās iPod Shuffle ķīniešu klons, bet es pat vairs nevaru atcerēties, kad es to pēdējo reizi lietoju. Atceros vienīgi, ka iepirku kā foršu veidu kā ietaupīt tarlruņa bateriju un pēc nepieciešamības, lai varētu iztikt arī bez taluņa privāti klausoties mūziku. Tagad tas škiet apmēram tāpat kā braukāt ar rezerves riteni savam divritenim, itkā loģiski un itkā "kāpēc?".

Laikmetā, kur mūzikas strīmošana ir pieradums un ērtība, jo mazāk loģiski škiet risinājumi kā iPod Shuffle un Nano.

Tad uzgāju šim paskaidrojumam.

Ok, vecāki negrib bērniem pirkt superdārgus iPhonus, tāpēc iepērk vienkārši dārgus iPodus Touch. Bet visa lielā ne-loģika ir tur, ka bērni un tīņi vienalga gribēs telefonu un tas ir praktiski vecākiem sniegt šādu iespēju savām atvasēm.

Lapas lietotājiem - Vai jūs pēdējo 2 gadu laikā esat iegādājušies dajebkādu iPod? Kāpēc?

Jaunā iPod sērija.

Laboja obsidian, labots 2x