Sveiciens visiem exsiešiem!

Tātad šis raksts tapis vairāku iemeslu pēc, galvenokārt lai pastāstītu visiem savu nostāju dažādos jautājumos attiecībā pret mani kā Zveraboj, gan manu nostāju šis lapas noteikumos un viest nelielu skaidrību tiem, kas ir aizmirsuši labās pieklājības un ētikas normas.

Visi mēs zinām, ka lapā darbojas noteikumi, cits par tiem atcerās vairāk (prot ievērot), citam tie jāatgādina biežāk.
Ja lasa pašus noteikumus, daudzas nianses nav pateiktas skaidri, jo noteikumam pēc būtības ir jābūt īsam, kodolīgam.
Taču aiz tā slēpjas daudzas lietas, par kurām es gribēju izteikt savu viedokli un uzskatus.

Gribēju atgādināt, ka lapas noteikumi darbojas ne tikai uz forumu, bet miniblogu, galerijām, blogiem un pārējām sadaļam.

 

Sāksim no viena gala, noteikums Nr 2.:

Katrs lietotājs uzņemas pilnu atbildību par komentāriem, tekstiem, attēliem, video un
citiem materiāliem, ko ievieto mājas lapā.
Itkā visam jābūt skaidram, tādēļ, ja ko rakstat, jūs paši uzņematies atbildību, lai pēc tam kādā situācijā neteiktu, ka neko nezināju, vai nesapratu.

 

Noteikums Nr 3.

Aizliegts pievienot pornogrāfisku, naidu kurinošu, cilvēka cieņu aizskarošu, vispārpieņemtās morāles un
pieklājības normas, vai pastāvošo likumdošanu pārkāpjošu saturu.
Pie šī punkta var nedaudz padiskutēt, jo pateiktas vairākas lietas. Īsumā nerakstīt neko, ko var tuklkot kā uzbraucienu citam, vai var skart viņa personiskās intereses.
Nereti šeit tiek runāts, ka visi krievi ir urlas, lapā nāk visādi dauņi, lohi, idioti un pārējie bomži.
Tad lūk, ka nevajag jaukt visas lietas kopā un ja ko nezini, tad neraksti.
Ne visi krievi ir urlas, tāpat urlas nav tikai krievi. Starp krieviem ir inteliģenti cilvēki dažādos vecumos.
Jums nav pietiekoša mediciniskā izglītība, lai kādu saukātu par dauni vai idiotu, tādēl būtu vēlams atturēties no šādiem līdzīgiem apvainojumiem.
Ja tev kāds liekas nezinoš kādā jautājumā, tad labāk visu pasaki, kā vajag darīt pareizi, nevis runāt par cik stulbs.

 

Noteikums Nr 7. un pa daļai Nr 5.
Lietotājs apņemas neizplatīt informāciju, kas uzskatāma par spamu / aizliegts pievienot komentārus, kas satur tikai smaidiņus.
Starp citu šis ir daudzu lietotāju jājamzirdziņš, uz kura bieži kāds pamanās iekrist.
Sāksim no viena gala: Smaidiņkomentāri. Ja kāds līdz šim nesaprot, tad tie ir visi smaidiņi, ar vai bez visādiem saīsinājumiem.
Daži piemēri: smile_mini.gif , biggrin_mini2.gif ,   wink_mini.gif ,  lol, lol + biggrin_mini2.gif , gz, gz + smile_mini.gif .

Pārāk daudz vienādi smaidiņi pēc kārtas biggrin_mini2.gif biggrin_mini2.gif biggrin_mini2.gif biggrin_mini2.gif biggrin_mini2.gif biggrin_mini2.gif biggrin_mini2.gif biggrin_mini2.gif
Spams kā tāds: &&&&&&&& vai #########, vairāki īsi komentāri pēc kārtas
Spamveida bildes, kurās lietotājs saliek bezsakarīgas bildes, piemēram 10 bildes no Simpsonu tēmas.
Spamošana slēgtās grupās, ar ideju sakrāt ātri daudz komentāru: bieži tā ir skaitīšana 1; 2; 3; 4...
Spamveidīgu komentāru rakstīšana, kuriem nav satura, nav jēgas un tiek pielīdzināms liekvārdībai.

Daudzi ne līdz galam saprot šo neteikumu būtību un gadās, ka aizmirstās. Galvenokārt aiz pavirša temata izpētes, vai nevēlēšanos ko uzrakstīt vairāk. Piemēram galerijās, kad kāds ieliek bildi ar RuneScape sasniegumu 70 lvl up un seko ātrie apsveikumi: gz.
Cita lieta, ja komentārs tiek veidots daudz garāks, apsveikuma teksts apaudzēts ar vārdiem, kā arī beigās var pievienot kādu novēlējumu.
Ja kādam rodas nepārvaramas smieklu lēkmes aiz izlasītā teksta, vai noskatītā video, tad nevajadzētu šī brīža radušos sajūsmu atspoguļot ar pārāk daudziem vienādiem smaidiņzīmēm. Pietiks, ja norādīsi dažas galvenās, kā tu pašreiz jūties un protams klāt komentārs par emocijām.
Ja miniblogos tiešām nav vietas, lai savu tekstu pateiktu līdz galam, pārdaliet tekstu uz nākamo ierakstu, lai nerodas vairāki īsi komentāri.
Par spamveida komentāriem ir uzskatāmi visi tie komentāri, kas tiek rakstīti ārpus tēmas, kā arī kam galīgi nav satura. Bieži tiek rakstīti komentāri, kuros nav satura, raksta tikai tāpēc, lai kaut ko rakstītu (krātu postus), katrā galerijas bildē, katrā foruma tēmā un nereti ir, kad komentē vienā rakstā / topipkā vairākus komentārus, nereti 5 +, tādejādi izraisot nevajadzīgas diskusijas (spamu), kurās netiek runāts par neko būtisku vai sarunas tēma pati par sevi ir jēla.
Citiem vārdiem aicinu visus, ja nav ko rakstīt, nerakstīt neko! Ja raksti, tad pa tēmu un ja ir ko teikt. Citādā gadījumā jūsu centieni izdomāt ko nenozīmīgu (jautājumu vai repliku) var tikt vērtēta kā spams.

 

Tas īsumā viss par noteikumu skaidrošanu. Protams noteikumi attiecas uz visiem un katrs atbild par to ko raksta.
Ja kādam šķiet kaut kas nepieņemami, tad iesaku samierināties ar pastāvošo situāciju, pieņemt visu kā ir.

Jauzraksta kaut kas par mani, ko daudzi līdz šim nav līdz galam tā sapratuši. Es aicinu ievērot šos noteikumus, kas balstīti uz esošiem noteikumiem, pretējā gadījuma jums var tikt liegta pieeja izmantot šo lapu.
Daudziem varbūt ir uzskats, ka es esmu skarbs, pārāk bargs, kādam uzlieku nepamatotu banu, vai citādi liekos netaisnīgs.
Es pats esmu pret sevi godīgs, neko neslēpju un vēlos, lai lapā būtu normāla gaisotne. To es prasu un prasīšu arī no jums - patīk jums tas vai nē.

Ja ir kādas situācijas, kuras var atrisināt, es nāku pretī, ar mani var aprunāties, noskaidrot lietas apstākļus un nonākt pie kāda kopsaucēja.
Ja vajag palīdzību - prasi,  ja vajag padomu - prasi. Centīšos atbildēt, ja tas ir manos spēkos un iespējās.
Katram no mums ir savi draugi, tuvāki / tālāki paziņas arī te exsā. Arī man ir tādi. Tas nenozīmē, ka viņi tiek vērtēti augstāk par citiem.
Man jūs visi esiet vienlīdzīgi, to es saku tāpēc, lai kāds neiedomājas, ka atsevišķus lietotājus pažēloju, vai kā citādi ir blats.
Katram ir savas intreses, uzskati - domas, saprotu, ja kādreiz tās nesaskan ar citu domām, bet ar to jau mēs katrs atšķiramies un paliekam pie sava, nevis par katru cenu cenšamies uzspiest savu viedokli.
Ja akurāt kādam ir izveidojusies kāda nepatika pret mani, tad ieskaku visu negatīvo paturēt pie sevis, citādi to var uzskatīt, ka atklātu vēršanos arī kā pret lapas administrāciju!
Ja esi gatavs likt soli pretī, nāc! Es centīšos visu izrunāt, noskaidrot un vērst visu iespējami uz labo pusi.
Es arī esmu cilvēks, nevis nezināma persona, kas ik pa laikam ienāk lapā un kaut ko uzraksta.
Kādreiz vairums uzskati bija visnotaļ pozitīvi, atsaucīgs, izpalīdzīgs. Protams ka nekas īpaši nav mainijies manī. Taču nereti lapā nāk kādi, kas grib visu sabojāt, krist citiem uz nerviem, tēlot no sevis interneta gigantus, rīkot dažādas intrigas... tādus gan pēc
iespēju robežām centīšos nahrenizēt.
Daudzi mani, kas ar gadiem te sēž ir iepazinuši mazliet tuvāk (sarunās, citādā veidā) un spēj par mani izteikties precīzāk nekā tie, kas pazīst mani tikai pēc nostāstiem, vai vispār par mani neko nezin. Tāpēc saku, ja tev nav nekas zināms par mani, nerunā lieki!


Es neatbalstu vienu lietu, tā ir pārlieku troļļošanos! Daudziem varbūt tas ir pašizpausmes veids, bet ja tas aiziet pa traku, es labprāt iejaukšos, lai nomierinātu karstākos.
Gribēju vēl nobeigumā pateikt dažus ieteikumus
Centies būt draudzīgs (neitrāls) attiecībā pret visiem, tai skaitā pret Dikdikiem, Arnoldiņiem, citiem lietotājiem un jo īpaši pret lapas administrāciju.
Centies ievērot maksimāli šis lapas noteikumus, lai nerastos lieki pārsteigumi.
Ja nav ko būtisku rakstīt, tad tiešām neraksti neko.
Ja jūti, ka tēmas tiek taisītas ciet, tas nozīmē, ka nevajag par to lieki diskutēt, kurš to dara, kāpēc dara... Tas nozīmē, ka viss ir pateikts, noskaidrots
un tur vairs nav nekā piebilstama. Jo nereti kāds 10-tais atbild to pašu ko visi iepriekšējie, vai tēma aizgājusi pārāk tālu.
Nejautā publiski par ko un uz kādu laiku kāds ir nobanots, tam nav jāveido tēmas / topiki. To var pajautāt kādam modam personiski.
Ja esi banots, nepamatoti, gadījumā, ja lieto kādu interneta pieslēgumu, kur vairākiem lietotājiem ir vienāds IP - sazinies uz atbalsta
centru rakstot e-pastu info@exs.lv
Ja esi banots, samierinies, sodu pārciet zobus sakodis. Ja esi ko pārkāpis, tad padomā par to, lai tas neatkārtotos.

Tas bija viss ko vēlējot jums teikt.
Lai paliek šis ieskats, no kā vadīties neskaidrās situācijās!
Veiksmi jums visiem!

P.S. ja kadam nav mans kontakts skype nick: kontro7