Hibs miniblogs

  • Hibs
    +6

    Mājās virtuvē izlietne tā čābīgi tecēja prom ūdens, nolēmu ieliet trubu tīrāmo iekšā. Rezultāts gan bija gauži pretējs cerētajam - tecēja prom vēl draņķīgāk. Labi, ņemu palīgā vakuumpumpi un "nikno trubu tīrāmo", kas principā ir 96%-īga sērskābe. Nekā, tagad ūdens faktiski vispār netek prom.

    Nu neko, gudroju, kā rīkoties tālāk. Leju karsto ūdeni, manāms neliels progress, taču tik un tā situācija draņķīgāka kā sākumā. Pamanu noteces caurumā izlietnei sānā, ka tur kaut kādas melnas gļotas ir. Ahā! Tātad tā sērskābe ar kaut ko reaģēja, lai izveidotu kaut kādu draņķību! Man vajag bāzi, nevis skābi. Nekā nikna (teiksim, NaOH) nav, izmēģinu uzbērt sodu. Gļota izšķīst un paburbuļo. Atveru drošības labad logu vaļā, saberu izlietnē sodu un ieleju karstu ūdeni. Burbuļo uz velna paraušanu un met ārā melnās gļotas, kas pamazām izšķīst. Pēc 2 minūtēm viss izburbuļojis un truba tīra.

    Stāsta morāle - skolā, draugi, stundās ir jāklausās. Bieži vien var dzirdēt "kur man dzīvē vajadzēs to ķīmiju/matemātiku/fiziku, da nu nah, būšu politiķis un bīdīšu savu biznesu!". Re, ka tomēr noder - šī nav pirmā reize, kad basic (huehue) zināšanas sadzīvē noder. Tā nāktos saukt santehniķi un tikmēr traukus mazgāt vannā.

    • mazuliss
      0

      Tl;dr

      • Hibs
        +2

        Ķīmijas lifehack, yo

    • MGΡ 🏀
      0

      Labāk izlasu exsa nekā klausos stundās.