zirgagulbis miniblogs

  • zirgagulbis
    0

    Jelgavas tehnikums
    -datortehnika
    Vai kāds ir mācījies Jelgavas tehnikumā, datortehnikas jomā?
    kādi ir skolotaji? / kojas / stipendijas/ mācības pašas par sevi, utt??

    • Burnsey
      -1

      Neej, paliec vidusskola. 3 gadi pa dirsu, nožēloju, ka aizgāju uz teķi.

      • zirgagulbis
        -3

        Saprotu, 3gadus nodzīvot kojās butu tizli :/

        • Burnsey
          +14

          4* un nav runa par kojam, ir runa par tehnikumu kā tādu.

        • empt0jz
          0

          Ne jau tas, ka kojas jadzivo, lol

          • Skkar.
            0

            Limenis tehnikumā ir zems arī gribēju iet uz teķi, bet labi, ka neaizgāju.

      • MGΡ 🏀
        0

        Vēl jau ir laiks, lai aizietu no tās miskastes prom

        • Burnsey
          0

          Apdomāju otrajā kursā iet uz tālmācību vienkāŗši un strādāt. Pie balikovas man jau ir psc un matematikas skolotaja aizgaja full retarda

          • MGΡ 🏀
            0

            Un nākamgad vēl pilna programma ar Sisojevu :^)

          • Le Mambo.
            0

            Ayyy, ar Balikovu var vēl sadzīvot, Sisuļa gan ir velns. D:

          • Burnsey
            0

            @MGP balikoviņas lietišķā matemātika esot nāve arī, bet sisojeva mums teica, ka domā iet šogad prom, bet vel domā, jo gribot mūsu kursu vel līdz 4 kursa beigām novadīt un tad iet prom, bet nez pagaidām pirmais semestris mums nav traks it kā, jo maybe audzinātāja un tā.

          • Le Mambo.
            0

            Hold up, wait a minute, P1-4? D:

          • Burnsey
            0

            @Le Mambo, esmu p1-3, svetlana man ir audzinataja. Viņa mums teica, ka grasās iet prom, bet nevar izdomāt vel, kad tieši. Mani istenībā tas baigi neuztrauc, jo neceru baigi pabeigt to skolu tāpat. 3 kurss un pirmajā semestrī vel viena valoda programmēšānas nav tikusi mācīta. :]

          • MGΡ 🏀
            0

            Nez, katra ziņā cik esmu palasijis klases čata tie uzdevumi visi ir pilnīgi garlaicīgs vēzis. Ar katras bildes atvēršanu jūtos ar vien labāk, ka noleavoju.

          • Burnsey
            0

            @MGP principā tā arī ir, bet negribas uz 11 klasi iet uz normalu vidusskolu, tāpēc apdomāju talmācību.

          • MGΡ 🏀
            0

            Meh, tāpat beigsu reizē ar tiem, kas vispār tiks līdz galam biggrin_mini2.gif

          • Burnsey
            0

            @MGP ja tā skatās, tad jā.

          • fyperG
            0

            Wtf? Kas tās par skolotājām, nekad par tādām neesmu dzirdējis,bet jāpiekrīt, ka teķis ir dirsā, es jau pirmajā kursā biju gatavs leavot rtk

          • Burnsey
            0

            @fyperG ja gaaji IT, tad ir nereali nedzirdet nesatikties ar vinjam

          • fyperG
            0

            @Burnsey Esmu P1-2, neesmu dzirdējis, laikam.

            EDIT: Kāda no viņām gadījumā praksi nevada?

          • Burnsey
            0

            @fyperG sāksies 3 kurss, elle sāksies. Iesaku iet prom no skolas vai pāriet uz datoriķiem pēc otra kursa. Balikova un sisojeva ir unreal

          • fyperG
            0

            @Burnsey man sākumā jāizlabo visi 1000 parādi, tad jādomā, ko tālāk darīt, vai arī vienkārši noleavot, bet negribu papist 2 gadus biggrin_mini2.gif

      • H5x
        0

        Ja nax zb tekjis

    • breikeris
      +1

      Pabeidzu teķi, vieglākie 4gadi kādi jebkad bijuši un vēl par to maksā. Reāli iesaku iet uz videni un pēctam tālāk mācīties ko biji plānojis.

    • Laciz
      0

      Tad jau labāk akadēmisko gadu paņemt.

    • Ronalds
      0

      Turpini mācīties vidusskolā. Viss dzīvē var sagrozīties. Varbūt pēc 4 gadiem gribēsi kļūt par ārstu. Tev ātrāk, kvalitatīvāk un vieglāk būs pabeigt vsk. un augstskolu.

      Pilnīgi izmesti 4 gadi būs (izņemot tad, jaTu netuprināsi mācīties). Cik es no Sašas esmu dzirdējis - tehnikumos nu ir kā ir ar vidusskolu vielām. To pašu matemātiku, cik zinu, tehnikumos pabeidz ar zemāku līmeni nekā vidusskolās.

      Turpini mācīties, centies dabūt labus vērtējumus, galvenokārt CE. Neko nebūsi zaudējis.


      Vēl pirms gada lielākā daļa eksiešu tā aiztāvēja visus tehnikumus, ka nu. Kas tad notika? Pabiedza?

      • Earthquake
        0

        Exsa vienmēr teķi tikuši nodirsti

    • Insane
      0

      Daudzi pazīstamie mācās 4.kursā JT. Mana atziņa ,ja vēlies kaut ko iemācīties, nevis luni dzīt visus četrus gadus labāk paliec vidusskolā, jo no tās skolas izlidot ir nereāli, ja apmeklē.

    • Keaven
      0

      Pabeidzu Jelgavas Tehnikumu un iemācijos tikai pāris pamatlietas. Ja neinteresē profesija nav jēgas iet mācīties , tur tev neviens neko neiemācīs.

    • ksprs
      0

      Pabeidzu JT. Godīgi sakot luņa dzīšana 4 gadu garumā un par to tiek maksāta stipendija. Ja netaisies nākotnē turpināt tajā sfērā mācīties, tad nav jēga mācīties teķī - ej vidusskolā.

      • alberts00
        0

        >Ja netaisies nākotnē turpināt tajā sfērā mācīties, tad nav jēga mācīties teķī
        diezgan sad, ka šis pat ir kādam jāpaskaidro

        • MGΡ 🏀
          0

          Nja, es baigi nokludijos. Anyway, normāla dzīves pieredze un citiem varu par 100% apgalvot, ka nav vērts biggrin_mini2.gif

          • Mahjarrat
            0

            @MGP Tas, ka tev tas nederēja, nenozīmē, ka tā ir visiem...

    • SANDISws
      +1

      Tehnikumus iesaku, ja pēc vidusskolas vēlaizvien nezini what to to. Aizgāju uz 1.5 gadīgo eiropas grupu, mācījos loģistiku, mēnesī 115e stīpa un etalons uz 2gadi for free. Tagad, pēc pusotra gada, strādāju ofisā. Skatoties RVT uz tiem kas aizgājuši pēc devītās dirst gribas, kādi tur dalbajobi mācās.

      • Ronalds
        +1

        Sākumā vēlos teikt, ka tas ir tikai mans viedoklis. Varu uzreiz patiekt, ka šis ir vairāk domāts autoram. Šī tēma arī ir tāda plaša, tāpēc nu ir sanācis tik cik nu uzrakstīju. Pāris vārdos sakot - tas grūtākais, garākais ceļš vienmēr atmaksājās.

         

        Un domājot par nākotni - domā tur tevi neizsviedīs ātri ārā tie loģistikas speciālisti, kuri nāk ar augstākiem papīriem? Tas ir tāds kā mazs risks. Protams, ka var teikt - pabeigšu tehnikumu, iegūšu pamatus tur un iešu mācīties tālāk, bet nu reāli tas notiek reti. Galvenokārt ar to, ka izlien ārā no tehnikuma ar salīdzinoši zemiem CE. Bet tas uzreiz nenozīmē, ka vidusskolā ejot cilvēkam viss būs super ar CE atzīmēm.
        Rezultātā cilvēki, diemžēl, iet strādāt melno darbu, jo nevar tikt iekšā 120 budžeta vietās un tad neko... Studiju kredītus nevar paņemt, jo nav, kas vēlās galvot. Piepelnīt to summu pašam arī ir tuvu nereāli (strādājot mirstīgajās sfērās), ēst gribās, dzīvot gribās, visu gribās..
        Bet arī ar tām pašām vidusskolām - ar tām arī ir jādomā. Ir vidusskolas, kurās vajadzīgās vielas pasniedz labi, ir arī tādas, kur visi haļavu velk - noraksta visu no homework.

        Ir, protams, sfēras, kur ir tolks iet pēc pamatskolas, bet tādu ir maz. Un ja aizej - Tu nezini ko Tu gribēsi darīt tālāk. Risks ir vienmēr. Tu arī vari augstskolu un saprast, ka tas nav tavs, bet nu...
        Uz sitienu varu pateikt, ka ir vērts iet par frizieriem, pavāriem, kaut kādiem apkalpojošajiem personāliem - tos pēc vsk jāiet tikai uz kaut kādiem kursiem or smth. Ja es gribētu būt frizieris - es noteikti izvēlētos tehnikumu, bet ja kaut kādā IT jomā - da nu... Vēl jūrskola ir tāda interesanta lieta, kur iet pēc pamatskolas, bet tur ir cits stāsts - tas viss summējās tālāk. Nu labi - pēdējos teikumus baigi nevajag ņemt vērā.

        Bet dzīve ir tāda spēle. Tu vari pabeigt pamatskolu un iet uzreiz strādāt - varbūt paveiksies, ka atradīsi tādu darbu, kurš būs labs, foršs un galvenokārt arī būs tāda alga kā citiem. Kā muļķīgs piemērs - mazgā traukus, pēc gada sāc jau pa zāli staigāt, tālāk kaut kāds vecākais maiņas vadītājs un tad tikt uz augšējo galu kādā uzņēmumā, bet nu... Tuvu neiespējami tas ir.
        Ir pazīstams, kuram ir nepabeigtas 2 augstākās izglītības - šis dabūjis darbu nejauši pavisam citā sfērā un, ja nemaldos, tad pēc mēneša ticis jau augšējā galā. Viss ko viņš dara - baksta melnstrādniekus. Nopircis privātmāju, jaunu mašīnu, laimīgs dzīvo.

        • SANDISws
          0

          Loģistikā, kā arī citās nopietnās sfērās, skatās uz tavu pieredzi. Šobrīd, mēģinot iekārtoties jebkurā uzņēmumā, ja noliktu blakus fresh bakalaura loģistikas speciālistu, un mani, profesionālās izglītības loģistikas speciālistu ar reālu, pusgada darba pieredzi, protams ka izvēlētos mani.

          Jo loģistikā viss balstās uz kontaktiem, komunikāciju un savstarpēju pieredzi. Kolēģi, kas beiguši TSI, nesaprot pusi no terminiem, konvencijām u.c. lietām, kuras tehnikumā tika iemācītas, un ikdienā atvieglo darbu.

          • Ronalds
            0

            Bet vienīgi - vai Tu tiksi augstāk? Es nezinu kā ar loģistiku (zinu uzmetumā kas tas ir, bet iekšējās lietas nepārāk izprotu), bet elektroenerģētikā pazīstams ar baklarauru melnos darbus darīja, pie tam visu laiku visapkārt bija jāstrādā. Tikai pa brīvdienām mājās. A tā - otrā Latvijas galā.

            Viss labi - labi strādāt, bet lai tiktu uz biroju, vajadzēja dabūt maģistru. Dabūjis maģistru - laimīgs sēž birojos. Reizi pa reizi aizved kādu papīru kaut kur un viss. Darbs vieglāks, alga labāka, dzīve labāka. + biežāk mājās ir.

            Es saprotu, ka Tu vari to darbu darīt kaut vai bez (piemērs) papīra labāk nekā citi, bet tā nu diemžēl šodien ir vairums vietās - jo augstāks papīrs, jo lielāka vara.

      • sykerz
        0

        >what to to

    • Shattred
      +1

      Es pabeidzu šo skolu. Datorsistēmu (san) tehniķus.
      Šī visnotaļ ir bijusi viena no pašām labākajām izvēlēm manā dzīvē, bet tas tādēļ, ka pāris situācijās ņemu "vērsi aiz ragiem". Precīzi par skolu - pagājušo gad skolai beidzās masterrenovācija kā skolā tā kojās. Es biju apskatīt kādu laiciņu pēc pašas atvēršanas un iespaids bija lielisks. Visām profesijām ir lieliski uzlabojumi, ieskaitot manus fehniķus. Skolotāji ir reāli. Viņi tev mācīs ja tu gribēsi mācīties un nepievērsīs īsti lielu uzmanību j nevēlies mācīties. Būsi kretīns? Viņi ar tevi tiks galā.
      Tieši tehniķiem bija pāris specifiski lieliski skolotāji, kuri tiešām mācēja mācīt kā priekšmetu tā retu reizi arī kādu dzīves prasmi.
      Jaunās stipendijas nezinu, bet mājaslapā var visu uzzināt.
      Vel kādi specifiski jautājumi? Atbildēšu nopietni un patiesi.

      • MGΡ 🏀
        -5

        Gan jau baudā maksāji.

        • Shattred
          +4

          Tā ir ES un valsts sponsorēta izglītība. Āmur.

      • Shattred
        0

        Papildus par Tehnikumu kā tādu.
        Man liekas, ka uz Tehnikumu ir jāiet ja tu nespēj izdomāt uz kādu universitāti vai grādu dotos pēc vidusskolas. Ja zini, tad vidusskola laba izvēle, bet ja nespēj izdomāt - tehnikums for sure.

        Tehnikums arī labs ja tev vienkārši atzīmes vajag. Šeit kontroldarbu un ieskaišu vērtēšana ir tāda pati, bet ja ir labs kontakts ar skolotājiem, tad viņi pielaidīgāk vērtēs, paskaidros kļūdas un ļaus vēlreiz izpildīt līdzīgu versiju. 

    • Slepk
      0

      /

    • H5x
      0

      Mēģināšu to sūdu pabeigt un iešu uz augstskola

    • Qyntra
      0

      Jelgavas tehnikumā nosēdēju pusotru gadu, lieki izmetu laiku. Tehnika uz to momentu bija atkarīga no tā, kāds tev horoskops - vai šodien tiksi pie 21. gadsimta pc vai palaidīs pie aizvēsturiskām kastēm, no kurām tiek simulēts ka ķip 3 pc, kamēr kaste viena. GL ar HQ attēliem uz tāda strādāt, viens āksts kaut ko izdara kā nevajag un 2 citi pc frozen. Viela, vismaz pirmais gads man bija tīri vēsture uz papīra un CorelDraw kaut kādi pārpratumi jāzīmē.