zirgagulbis miniblogs

  • zirgagulbis
    0

    Sveiki, kādas ir jūsu domas par tālmācību? Mācos tehnikumā un saprotu, ka nav jēga , ja neko jaunu neiemāca un vēl jāmācas 3gadi, kuros nekas netiks apgūts.
    Sedeju neta un atradu Rigas Tālmācības vidusskolu, kura izskatas diezgan normāla un kurā var iegut videjo izglītību + programmēšanas pamatus, nevis kā tehnikumos pascal un visus citus useless shit, bet gan Java,C++, utt kas dzīvē arī bus noderīgi. Gribēju uzzināt jūsu domas un viedokli, varbūt padalīties informācijā, paši esat mācījušies, varbūt kādas paziņas?

    • Amorphis
      +1

      Klasika

    • Arnis
      0

      Ieteiktu tagad paņemt akadēmisko un kārtīgi apdomāt savus dzīves mērķus, varbūt domas mainīsies.

    • Ričards
      +7

      Un kādēļ tu negribi iet uz parastu vidusskolu? Nevienā skolā (it īpaši tālmācībā vai tehnikumā) tevi neiemācīs neko jēdzīgu no programmēšanas, labākajā gadījumā gadu mācīs to, ko mājās vari apgūt 3-30 dienu laikā. Nomācījos tehnikumā par datortehniķi (dzīves lielākā kļūda, bet stāsts nav par to), un 4 gadu laikā ~200h tika nosēdētas excelī un pa to laiku iemācītas ~20 formulas, pārējos prof. priekšmetos tāds pats līmenis.

      Vislabākais variants būtu iet uz parastu vidusskolu un programmēšanu mācīties majās, pašmācību ceļā. Nu un pēctam tālāk skatīties, ko darīt - vai nu meklēt darbu (jo cik es zinu, tad programmētājiem augstākā izglītība nafik nav vajadzīga, bet uz 100% apgalvot nevaru) vai mācīties tālāk. Bet pēc normālas vidusskolas tu vismaz varēsi pavilk augstskolu.

      Savukārt pēc tehnikuma par augstkolas budžetu vari vispār pat nedomāt, par augstkolas pavilkšanu arī so-so - jo matemātikas, latviešu valodas, eknomikas un visu pārējo svarīgo priekšmetu vietā, tu 200h bakstīji svēto exceli, un (ne)svarīgajiem priekšmetiem programmā vienkārši nebija palicis laiks. Domāju, ka tālmācībā ir +- tas pats, kas tehnikumā, ja ne vēl zemāks līmenis.

      • SJohnson
        -2

        Ja cilvēks taisās nodarboties ar programmēšanu, viņam augstskolā nav ko darīt.

        Labāk lai iet tālmācībā un izmanto savu laiku daudz lietderīgāk. Nav nekā vērtīgāka par laiku.

        • Ričards
          +2

          Ja ir uz 100% pārliecināts, ka programmēšana ir priekš viņa, tad tā var darīt, jā.

          Pretējā gadījumā aizies uz tālmācību, pēc gada sapratīs, ka nepietiek IQ priekš programēšanas, un pēc tālmācības ies slaucīt ielas.

    • dumbgirl
      -1

      Nav veerts.

      • Dawgora
        +1

        Ja gribi mācīties programmēšanu, tad dari to tagad un tūlīt, nevis gaidi, kad Tevi iemācīs kāds.
        second, ir pilnīgi vienalga kurā skolā esi gājis IT ziņā (man kolēģis pabeidzis teķi par pavāru). Vari iet, vari neiet, we don't care.

        • C Ult
          0

          Ķipa sakarīgā vietā tevi ņems kautkur par pavāru, ja neesi mācijies nekur kautvai skills ir?

          • Ričards
            +2

            ir pilnīgi vienalga kurā skolā esi gājis IT ziņā

            Runa ir par IT nevis pavāriem.

            • C Ult
              -1

              Vins par pavāriem kautko tur iepirda, ka visiem pohuj vai esi mācījīes vai neesi.

            • MGΡ 🏀
              +1

              Nē, viņš pabeidza pavārus, bet tagad strādā IT.

            • Ričards
              +1

              Kādam te jāsāk ar mācīšanos lasīt nevis gatavot.

            • C Ult
              0

              Pārpratu viņa rakstīto, nvm. biggrin_mini2.gif

      • Sushu
        +6

        Tālmācības nav piemērotas visiem, tev jāspēj pašam mācīties un motivēt sevi mācīties.

        Liela iespēja, ka tev būs vienkārši pohuj un nemācīsies vispār tālmācībās. Pazinu dažus īpašus cilvēkus, kas mācās tālmācībās, 12. Klasē pārgāja uz parastu videni, tikai, lai normāli samācītos un noliktu eksāmenus salīdzinoši labi.

        Bet teikšu, kā ir; Tehnikumā bieži vien ir drausmīga izglītība, ja pats nevēlies mācīties ārpus skolas, jo gandrīz visi, kurus no tehnikuma pazīstu nolika eksāmenus zem 30%, un, Kā jau zini, augstkolas skatās uz CE vērtējumiem..

        Ja neredzi jēgu no tehnikuma, Kā arī, ja pats spēsi sevi motivēt mācīties, ej, ej tālmācībās.

      • Moondefender
        0

        Ja Tev vajag tikai papīru, un nav kur naudu likt, tālmācība ir way to go.

        • SJohnson
          0

          Tak kāds “naudu nav kur likt”, tālmācība ir €30 mēnesī. Lētāk kā mēnešbiļete Ušakova limuzīniem/par benzīnu samaksāt, na nedzīvo blakus skolai

      • mad
        +1

        Nez, man tālmācība nekad nav likusies tāda īsti nopietna mācīšanās. IMHO tas ir variants, kā pa minimumu izbraukt cauri vidusskolai un tikt pie kaut kāda nebūt papīra, ja mācīšanās sevišķi neinteresē un esi vidusskolu vienreiz jau nobumbulējis vai nevari apmeklēt skolu jo jāstrādā/profesionāli sporto/slimība traucē. Nekas tāds, uz ko vajadzētu tiekties, ja ir citi varianti. Gan jau ka daudz kas no paša spējām un motivācijas atkarīgs, bet ja tu uzskati, ka tehnikumā tev neko neiemācies, nedomāju, ka tālmācībā būs citādāk, tur vel vairāk jādara pašam.

      • AirDog_Lv
        +2

        Pabeidzu tālmācību, jo negribēju vairs iet jūrā un pabeigt jūreni. Man bija kaudze ar priekšmetiem, kas vispār netika mācītī, tā kā bija ko savilkt, jo pēc papīriem tik 10.kl skaitījās. Labi, ka eksāmenus jau biju labi nolicis. Tālmācībā viss ir atkarīgs no Tevis, tāpēc arī neietiektu Tev tur doties, jo tas ir acīmredzams, ka pats Tu nesaņemsies un neko nedarīsi, ja kāds ar sūdainu mietu nebakstīs. Man nebija jākārto eksāmeni, bet tik un tā knapi savilku to tālmācību, paralēli darbam, sociālajai dzīvei un miegam diezgan pagrūti atrast motivāciju pildīt kaut kādas ieskaites veselības mācībā un vēsturē. Bet pa lielam visur var iziet ar nedaudz atjautīgu copy+paste. (Bet būs jāpalabo pašam, jo 1pret1 neiet cauri, pasniedzēji arī prot nokopēt tekstu un iemest google)

        • LVG
          0

          Jā, jo pēc darba nogurušam negribēsies īsti lasīt tos konspektus un skatīties video.Tas diezgan daudz laika protams aizņem, kamēr iemācies un tad pildi ieskaites.Hz,personīgi man likās, ka klātienē vidusskolā ir vieglāk nekā tālmācība, iespējams tāpēc, ka arī ir jāstrādā. Takā viņā gadījumā,vajadzētu sevi vnk piespiest un izmācīties to ko ir iesācis nevis pamest.

          • AirDog_Lv
            +1

            Tu par manu gadījumu? Es, perosonīgi, atsvaidzināju zināšanas no tiem materiāliem kamēr pildīju ieskaiti, kurai katrai ir dotas 2.5-3h, kas reāli gatavam cilvēkam ir 30-45min.
            Manuprāt, tālmācība ir domāta vai nu ļoti ceļojošiem vai ļoti uzņēmīgiem cilvēkiem. Ja Tu nevari ielikt sevi nevienā no tām grupām īsti nav tur ko meklēt. just my 2 cents

            • LVG
              0

              Tas gan, es par autoru runāju.