Abdullah miniblogs

  • Abdullah
    -1

    neesi lohs un nobalso, pastāsti arī draugiem.
    https://manabalss.lv/marihuanas-dekriminalizesana/

    • Ronalds
      +5

      Nebūs vai tā garša, kad iegūstu savu sūri gaidīto mantu un tad atvadoties no drauga apmainaties ar naudiņu un viņš ar folija gabaliņu. iekāp mašīnā, mierīgi brauc ar savu iegādāto prieku iemestu bardačokā un tad pēkšņi reģionālā pašvaldības policijas mašīna aizmugurē tev brauc un tu sarāvies, ievelcis elpu, zils mēģini braukt neuzkrītoši.


      Ja būs dekriminalizesana zālē tad loco nevarēs tā blatot. Vai tu gribi likt loco ciest?

      • Laciz
        0

        Kas ir loco?

        • Burnsey
          0

          Dekriminalizēšana nenozīmē, ka būs legāla. Tāpat pārdos melnos stūros un neatrisinās pilnībā problēmu, ko atrisinātu legalizēšana.
          Būs administratīvais sods, kriminālatbildības vietā.

      • Amorphis
        -1

        Nty

      • Laach
        +1

        Kam tas vajadzigs

        • idk
          +7

          Priekš tam lai neliek cietumā par tādu nieku.

        • PainFoinmr
          -2

          Lai narkomānus, kuri nemāk latviešu valodu (idk, nevis tev Laach, bet izmanto garumzīmes, krānagalva), neliktu cietumā pa tādu nieku (narkotiku glabāšanu un potenciālu izplatīšanu)

          • BluePrints
            +7

            Man liekas tu biji viens no tiem fujakiem, kas skolaa atgadinaja par neizdaritiem majasdarbiem. Tu ar to brillaino anime fujaku viena maisaa metami. + kapec lai kads straglotu pie pareizrakstibas sajaa ded forumaa

            • Abdul
              +2

              Vins gjau bija dzeksons kas gramu pa 30 pirka

            • Abdullah
              0

              @Abdul ''sitais tiko no amsterdama atbraucis''

            • Abdul
              +1

              Fanat sitas mo4nais tik nereali cepii atvi4aju amsterdamas kumars pats kofi shopa njemu

            • PainFoinmr
              0

              XD narkomāns mad

          • e35
            0

            Garumzimezs bad mariuana good

      • BluePrints
        +8

        Tak jau vairakas reizes sitie balsojumi bijusi. Tiem boomeriem, kas tur seez tapat pie dirsas viss..

      • Abdul
        0

        Legalizejiet kumarinu wooo

      • Amorphis
        +2

        Kā būtu, ja vienkārši pārstātu lietot? Nebūtu jāčīkst par nesamērīgiem sodiem un neturpinātu kļūt par atsaldeni.
        Tas, kurš to iniciatīvu ielika arī izklausās pēc random pāķa, kas uz zāles sēžot ar to sapūdēto smadzeni neveiksmīgi izspieda nevērtīgus iemeslus kamdēļ vajadzētu dekriminalizēt.
        Nebūs jums.

        • Burnsey
          0

          Kā būtu, ja vienkārši beigtu līst citu privātajās dzīvēs valdība ar savu nepārdomāto sistēmu un atļautu cilvēkiem darīt to, ko viņi vēlas savā brīvajā laikā, netraucējot citiem?
          Man tu izklausies pēc random pāķa, kas nesaprot problēmu. Kriminālatbildība par to, ka tu uzpīpē vielu, kas tevi pilnībā nepadara par lielāku risku citam.

          • Amorphis
            +1

            Bīstamu nē, bet tomēr notrulina + pārlieku liels daudzums vēl jo vairāk kaitīgs. Salīdzini parastu, dzīvespriecīgu cilvēku ar regulāru pīpētāju. Lai arī es zinu, ka esi par ļaušanu cilvēkiem darīt ko grib saistībā ar visām substancēm, tomēr Tu atšķirību starp šiem diviem cilvēkiem spēsi saskatīt.
            Un par tavu nostāju, ka cilvēkam jādod brīva izvēle es vienkārši nepiekrītu. Negribu pārlieku par to strīdēties, bet vidējais latvietis (un cilvēks kā tāds) nav pārāk racionāla un par nākotni domājoša radība. Tāpat kā Tu nedotu viņiem pieņemt nozīmīgus likumus, tā arī es uzskatu, ka šī veida ierobežošana tikai nāk viņiem par labu un pasargā no tā, ko vēlāk paši nespēs kontrolēt.

            • Burnsey
              0

              Saproti to, ka ja viduvējais Latvietis ir tik mentāli vājš cilvēks, tad viņš meklēs scapegoat visur un neaizliegsi visu. Problēmām jāmeklē diagnozi, nevis jāaizliedz simptomus, tas to neatrisinās. Ja tavu viduvējo latvieti pieķers ar zāliti, tad viņš dabūs kriminālatbildību, kas viņam neatļautu doties uz tādām valstīm kā Amerika. Ja viņš tiek cietumā zālītes dēļ, tad viņš izolēsies no sabiedrības, būs grūtāk pēc cietuma tikt atpakaļ sabiedrībā, iegūt darbu, jo tu vairs nebūsi tik spēcīgs darba tirgū un tad tavs viduvējais latvietis būs zemajā slāni jau. Vajag visu naudu, ko tērē, lai karotu pret narkotikām - ieguldīt cilvēkos, lai viņus dabūtu sabiedrībā atpakaļ. Portugāle ir viena no tām valstīm, kam šis izdevās fantastiski. Ir jau sen izpētīts, ka lielāka daļa cilvēki, kuriem ir viss kārtībā ar dzīvi nevar palikt atkarīgs.

              Tāpat cilvēki, kas gribēs dabūs to zālīti, tā ir ļoti viegli pieejama narkotika. Kādēļ neizvilkt ārā to no tumšiem stūriem, neuzlikt nodokli un regulēt un iegūt ļoti lielu naudu valstij? Nebūs arī mērcēti sūdi vai vel sazin kas, kura dēļ nesen Liepāja slimnīcā nonāca.


              Manuprāt, tu vienkārši esi ļoti close-minded uz šo tematu un tev vai kādam tavam tuviniekam ir bijusi vienkārši personīga slikta pieredze un atsakies skatīties uz šo visu ar atvertu domāšanu.

            • Amorphis
              -1

              Aha, noliec šim mentāli vājajam cilvēkam neierobežotu daudzumu marihuānas acu priekšā un pasaki, ka var lietot cik grib. Paskaties, kas notiks.
              Es saprotu, ja esi kāds, kurš nepīpē, bet grib dot brīvību darīt ko grib, lai arī tam nepiekrītu. Bet padomā cik absolūti debīlam cilvēkam ir jābūt, lai viņš apzināti nelegāli pirktu un lietotu marihuānu zinot kādi ir šie sodi un kā tāds nieks, ko var vienkārši nedarīt var sabojāt viņam dzīvi. Un tādi ir pelnījuši sodu un tā sekas, ja viņi to visu labi apzinājās pirms pārkāpa likumu.
              No indivīda skatupunkta sodi ir par lielu, bet tie ir tādi, lai paņemtu kādu kā abdullah un paradītu viņu par piemēru līdzīgiem muļķiem.


              Problēma ir tāda, ka it sevišķi jauniešiem patīk apdullināties un notrulināt sevi, nekas cits. Vari nemaz necensties atrunāties ar medicīnas pielietojumiem. Ja Tu uzskati, ka šīs problēmas risinājums un cerība uz pozitīvu rezultātu ir dot vēl vairāk pieejamas vielas, tad Tu arī vienkārši esi muļķis. Lūdzu necenties tēlot psihologu, tikai saproti to, ka Tu vienkārši neskaties uz situāciju racionāli un pat nemaz nezini to, ka vietās, kur zāle ir legāla, visi statistikas punkti, kas norāda uz marihuānas saistītiem auto negatījumiem, pašnāvībām, pārdozēšanas, popularitāti bērnu starpā (-18) ir kāpuši. Nemaz nerunājot cik nožēlojami Latvijā izgāztos ekonomiskā puse šai lietai. Tāpēc lūdzu nesauc mani par close minded, ja Tu esi spējīgs skatīties uz situāciju tikai no sava pothead podcastu skatupunkta.

            • e35
              +2

              "Bet padomā cik absolūti debīlam cilvēkam ir jābūt, lai viņš apzināti nelegāli pirktu un lietotu marihuānu zinot kādi ir šie sodi "


              haha, seku zināšana neaptur no izdarīšanas kā tev šķiet lol

            • Burnsey
              +1

              Tu gadijumā Amorphi nebiji tas cilvēks, kas pīpēja balkonā un bija pofig par likumiem? Un arī, kas bija par abortiem? Ironiju neredzi?

            • Amorphis
              0

              Jūrmalā nav likumu pret pīpēšanu uz balkona, tas tika noskaidrots. Beigās piekāpos un vasaras laikā nepīpēju, jo apnika strīdi. Tagad mājā dzīvojot nav problēmu.
              Par abortiem šaubos vai kaut ko esmu komentējis, bet ja jau tā centies kaut ko pierādīt, tad sure, attiecīgos apstākļos aborti ir ok.

            • SJohnson
              +8

              Nezināju, ka šitāds bootlickers esi, @Amorphis

        • Abdullah
          0

          Lohs

        • jegix
          0

          Tad jau pie reizes varētu kriminalizēt alkoholu jo tā jau arī ir kaitīga viela... Kas starp citu ir daudz kaitīgāka par zālīti.
          Es nesaprotu kapēc daudzi Latvijā tik ļoti pret zalīti, bet tajā pašā laikā iedzert tas jau normāli ir.

          • PainFoinmr
            0

            Yep, totāli vajadzētu. Tikai tam ir pārāk liels ekonomiskais devums, kā arī kultūrvēsturisku iemeslu dēļ, tas visticamāk nekur netiks darīts.

          • Amorphis
            0

            Lai arī tas nekad nenotiktu, man nebūtu iebildumu pret alkohola aizliegumu vai vismaz vecuma pacelšanu uz 21. Es tāpat palieku pie sava, ka vidējais cilvēks nezin, kas viņam nāk par sliktu. Neiešu par to karot un es daļēji simpatizējos ar ideju, ka katrs dara, ko grib, bet idejiskā līmenī ir lietas, kas tevi kā cilvēku degradē un es tiešām nesaprotu kāpēc daži cenšās no tā izvairīties ar savu autismu.

            • Zveraboj
              0

              @Amorphis Alko vajadzētu 25+, jo arī 21-nos nav visiem prātiņš.
              @jegix man liekas, ka jebkurai vielai lietošanā vajag mēru, lai nav par daudz.
              Tas, ka alkohols ir slikts, visi zin. Bet daudzi domā, ka zāles pīpēšanā mazāk kaitīguma - līdz ar to, to varētu legalizēt.
              Sapīpējušam jaunietim būs grūti pierādīt (kādā situācijā), ka viņš ir nopīpējis tikai vienu kāsi

            • Burnsey
              0

              Ja tu esi tik liels idiots, lai nemācētu atrast 18 gados, ko ilgtermiņā un īstermiņā tev nodara alkohols un pēc tā vel nevari izsecināt, ko darīt, tad 25 gadi baigi nepalīdzēs.

        • PainFoinmr
          0

          Man liekas tu biji viens no tiem fujakiem, kas skolaa atgadinaja par neizdaritiem majasdarbiem. Tu ar to brillaino anime fujaku viena maisaa metami. + kapec lai kads straglotu pie pareizrakstibas sajaa ded forumaa

      • e35
        0

        Tbh nah marihuānu ja var elpot škīdinātājus, kas cik zinu nav krimināla darbība

        • BluePrints
          0

          A tu negribi balinataju pagarsot?

      • vw scirro
        0

        Lmao, paldies par lasāmvielu, sen nav bijis w33d aizstāvju flame war exiņā hihi.gif

      • Ods
        +1

        Neesi lohs, aizej nahuj

      • Abdullah
        0

        Es atdzivinaju exs

        • Abdullah
          0

          kur mana medala?

        • itsaprenk
          0

          Nokaap no korkja lupata

          • Abdullah
            0

            VIEGLĀK PATEIKT PAŠOL NAHUJ NEKĀ SKAIDROT TAISNĪBU LOHAM

      • Zveraboj
        0

        Man 70% ir vienalga par legalizāciju.
        Un 30% esmu takā pret, jo tad staigās "legāli" apdolbuši jaunieši, kas nezina, kā citādi pavadīt brīvo laiku. Tie, kas lieto, tie arī lietos legāli, vai nelegāli.
        Tāpēc arī minēju, ka man pa lielam vienalga, jo ja gribēs, tad atradīs veidu kā salietoties. Tādiem uzreiz var iedot stroķi, lai nošauj sevi, nevis to dara 20 reižu palēninājumā.

      • Hidden driver
        +7

        >Savāc balsis
        >Priekšlikums tiek ieviests saeimas dienas kārtībā
        >Saeima nobalso pret
        >???
        >Repeat

        • SJohnson
          0

          Atlajst saimu un ievelet deputatus kas nobalsos par


          Citadi butu jakeras klat pie apversuma, sen jau ir skaidrs ka deputati nekalpo tautai, tiesam jagaz nost


          Ieliksim artusu par premjerministru un kivicu par kulturas ministtru un mani par prezidentu


          Bus valsts kura kup un 2000 eiro minimala alga

      • Abdullah
        0

        Up xd

      • Bodnieks
        0

        Nevajag

        • Zveraboj
          0

          Es par to pašu!

      • SJohnson
      • tukumnieks
        +5

        Bija ko palasīt, itkā jau varētu dekriminalizēt, taču manuprāt latvieši nav tam gatavi, valstij vajadzētu tikt galā ar visām pārējām problēmām.
        Cilvēki pastiprināti lieto apdulinošas vielas, ja ir problēmas dzīvē (depresija, atlaiž no darba utt.)
        Ideja laba, nepareizais laiks/vieta.

      • Kačis
        +1

        Latvija kam tādam nebūtu gatava !
        Neatbalstu !

      • RolX
        0

        Eh, man tas tiešām liekas diezgan hipokrātiski uzskatīt ka alkohols un cigaretes ir pieļaujamas, bet zāle nē.
        Zāle pavisam noteikti nav tik kaitīga kā alkohols - gan skatoties uz pārdozēšanas iespējām, gan uz ilgtermiņa ietekmi.
        Atskaitot tabakas/cigarešu ražotāju lobiju, ir burtiski 0 iemesli kāpēc vienām apreibinošām vielām būtu jābūt legālām, bet citām, pat mazāk kaitīgām, būtu jābūt nelegālām.
        Vēl viens arguments - šobrīd, lai šo relatīvi mazāk kaitīgo vielu iegūtu, pārsvarā nākas saskarties ar, tā teikt, noziedzīgo sabiedrības daļu. Zāle šobrīd var nostrādāt kā gateway drug tīri šī iemesla dēļ.

        • e35
          +1

          Nice pat OSRS saka reklamet.



        • Abdullah
          0

          Reali lol

        • Abdullah
          0

          tikai lohs butu pret