Susuris miniblogs

  • Susuris
    -1

    Jautājums exa sporta diētas ārstu asociācijai - vai jēlu, vārītu un ceptu olu uzturvērtība ir dažāda? Vai olbaltumvielu gūšanas nolūkos būtu pieļaujams dzert jēlas olas, vai arī tā tikai salmonelozi var noķert? Vai arī var, bet tikai zināmas olas no vecmāmiņas laukiem?

    • Pampox
      0

      Jēlas nav iesakāms. tur ne tikai salmonellu bet arī zarnu nūjiņu ar visu pļutku piedevām dabūsi. it īpaši jau no veikala olām.

    • LLL
      0

      Dzērt jēlas olas ir stulbs mīts un stereotips, to es zinu kā faktu. Vērtīgāk būtu cept/vārīt.

    • purawskis
      0

      Dari kā gribi, bet galvenais uzdzer aliņu pa virsu

    • Susuris
      0

      Vēl es atceros no ķīmijas stundām, ka termiskas apstrādes rezultātā mainās olbaltumvielu struktūra, noris denaturācija - olbaltumvielas sadalās pa sastāvdaļām, kuras ir vieglāk uzņemt kuņģī. Tāpēc tas baltums olai pēc varīšanas paliek balts un ciets. Tad sanāktu, ka vārītas ir labāk ēst.

      • Hibs
        0

        Bet denaturējas jau arī ceptas olas.

    • LLL
      0

      Ieraksti guglē par jēlām olām. No tā reāli nav jēgas.

      • Riggins
        0

        Bet pats Rocky Balboa izmantoja šo tehniku un tika pie čempiona jostas boksā smile_mini.gif

    • Wanted
      0

      Visvērtīgākās ir vārītas olas, ja vari, tad vāri bez čaumalas. Punkts.