Ēdieni, to receptes un veidi

  • Dawgora
    0

    Sveiki, kāds nevar pateikt cik aptuveni varētu maksāt liels stikla trauks? Nu sarunvalodā sakot- "stikla pīle" vai arī iesakat kādu surogātlietu, kur varētu ieguldīt tiramisu. Gribu uztaisīt tiramisu, bet nav trauka kur viņu uztaisīt.

    Un cik varētu būt paša tiramisu pašizmaksa? ap 10 latiem?

    • QQuantum
      0

      Vērsies pie @Pampox

    • Mr Raccoon
      0

      Nu, tiramisu var taisīt jebkur.
      Kantainā bļodā arī.

      • Dawgora
        0

        Nu... kojās man nav :/

    • Hibs
      0

      Ja nav liela stikla trauka, var mierīgi taisīt litrīgajā saldējuma kastītē. wink_mini.gif

    • Pampox
      0

      Nu paldies paldies ka nevērsies pie manis bloc. stikla trauks nav galvenais, var hoķ plastmasas bļodā ar vāku/ saldējuma traukā. pašizmaksa ir atkarībā ko tu tur liec un cik daudz tu liec

      • Dawgora
        0

        Nu piedod, es nezināju ka Tu veido.
        Nu... Es veidoju sev, draugam un divām meitenēm. Nu ķipa 2 paciņas ar dāmu pirkstiņiem, 2 pakas ar maskarpone sieru, kaut kā tā.

        • Pampox
          +1

          2 paciņas ar dāmu pirkstiem... hmm... tu saproti, 2 pakas ar dāmu pirkstiņiem aiziet aptuveni 14 cilvēkiem ? crazy.gif maskarpone cik daudz tev ir ? mazie 200gramīgie or puskilo ?
          P.S. es šito uzskatu par totālāko apvainojumu jo es redz neveidojot :< 

          • Dawgora
            0

            Nu... Es jau nezinu. hihi.gif Vienu reizi sen atpakaļ veidoju... Tagad vairs teikt neatceros. hihi.gif
            Zinot ka ēdu daudz...
            Un... man nekas nav vēl nopirkts. crazy.gif

            • Hibs
              0

              Ā, tev vispār ir kaut kāds rums vai konjaks? Visideālāk, manuprāt, gan ir ar amaretto (mandeļu liķieri).
              Ja nekāda tāda alkohola tev nav, tad gan tas pasākums iznāks pat ļoti dārgs. Vismaz pirmajai reizei. Nē, nu var jau mēģināt arī bez, bet tas galīgi nav tas, manuprāt.

            • Dawgora
              0

              Nu... Materiālais pašlaik man nav šķērslis. Gribu vienkārši uztaisīt kaut ko awesome ēst.

        • Hibs
          0

          Uz 4 cilvēkiem ar litrīgo trauku pietiks. Diezgan sātīgs saldais, ja vēl kaut kas cits arī ir paredzēts - nevajag aizrauties.
          Un 2 mascarpone sieri/dāmu pirkstiņu iepakojumi ir par daudz. wink_mini.gif

          • Pampox
            0

            Es labprāt pacienātu kādu un vēl ejot prom pasviestu pakaļ crazy.gif man mājās no darba atveda pa pašizmaksu un pa 40% nost neapēstos tiramisu. 2 kg s hujem crazy.gif

          • Mr Raccoon
            0

            Siers 400g ir labi, bet to cepumu gan daudz.

    • Mr Raccoon
      0

      Pamēģini aizvietot kafiju ar kakao.
      Tav tas rūgtums, bet kūka pa pirmo.

    • Mr Raccoon
      0

      @Hibs vēl taču ir Moka liķieris, vai arī kas viņš skaitās.
      Tas ir labs, ja neliek daudz.

      • Pampox
        0

        Da ko tur pisties, piepird kandžu crazy.gif

        • Mr Raccoon
          0

          Vispār vaētu pamēģināt hihi.gif

    • Dawgora
      0

      Kas varētu labi iet vispār kopā ar tiramisu?

      • Hibs
        0

        No dzērieniem?
        Kafija. Vai arī baltvīns/sarkanvīns.

        • Dawgora
          0

          Un no ēdamajiem?
          Visu, izņemot kaut kādus parastus ceptus kartupeļus. hihi.gif

          • Hibs
            +1

            Pasta ar mascarpone-konservētu tomātu-rukolas mērci. Vienkārši pagatavojams un fantastiski garšīgs ēdiens, arī izskatās diezgan skaisti.

            Sablenderē konservētus tomātus ar sāli, pipariem, baziliku un bišķīt rukolu, tad liec to visu lielā pannā. Pieliec klāt mascarpone sieru un smuki visu samaisi viendabīgā masā, atstāj uz lēnas uguns vārīties.
             Kamēr mērce gatavojās (ik pa laikam apmaisi), uzliec katliņā vārīties makaronus (es iesaku spirāles). Kad makaroni ir uzvārījušies, nokās tos un liec klāt pannā pie mērces, smuki apmaisi visu, lai visi makaroni tiek pie mērces. Principā tavs ēdiens jau ir gatavs. Pavisam ideāli, ja šķīvī pēc tam pa virsu arī uzrīvē kādu cieto sieru, bet nu tas nav obligāti. Ēdiens ir megasātīgs un megagaršīgs, pavisam nopietni. Kad pēdējoreiz gatavoju - pieciem cilvēkiem bija par daudz, par spīti tam, ka visi bija lieli ēdāji un gandrīz visi ēda papildporciju. Palika vēl tētim nākamajā dienā uz darbu, ko paņemt. crazy.gif  
             Četriem cilvēkiem es pat ieteiktu visu dalīt uz pusēm (tas ir, pusiepakojums mascarpones siera, puspaka makaronu, sablenderē aptuveni pusi konservēto tomātu bundžiņas, varbūt nedaudz vairāk).

            • Hibs
              0

              Nu ja nepatīk rukola, var arī nelikt, bet man šķiet, ka ļoti labi papildina, padara to ēdienu nedaudz vairāk fancy. To jau nevajag daudz likt, tikai nedaudz, kā garšvielu.
              Rakstu, kā pats taisīju, ar to recepti var droši improvizēt un eksperimentēt pēc sirds patikas, lai atrastu savām garšas kārpiņām vistīkamāko.