exsĀrsti

  • pj sk1ll
    0

    Pirms pāris dienām tāds izsitums uz kakla parādījās, ar katru dienu viņš paliek sarkanāks un niez arī ļoti. Smērēju sākumā ar šādu Nivea krēmu, bet tagad 2. dienu ar kokosriekstu eļļu. No kā tas varētu būt un kā lai dabū nost? Nesmērēt ar neko vai smērēt ar to pašu Nivea vai kokosriekstu eļļu? No skūšanās moš?

    • Lord Eddward
      +1

      Piekrītu @brokastušņabis par sēnīšu infekciju.

      Laba vieta, tur pasvīst, skujoties mazas traumiņas veidojas, pa kurām kāda sēnīte var ielīst.

      Domājams ar ādas apliekamajiem vajadzētu pietikt. Ar visu izmeklēšanu, pierādīšanu ka tās ir sēnes, labāk vajadzētu pie dermatologa aiziet, bet, ja nevēlies, vari kādu testu ar pašārstēšanos, ja, protams, uzticies exs-ārstiem un sev.

      Pie farmaceita vari aptiekā paprasīt labāko izvēli, vari pat pa kluso parādīt savu ādas sēnīti, šeit iespaidam saraksts ar krēmiem kurus var lietot, pietiks ar vienu: http://www.visaszales.lv/Zāles/Visas/Dermat...dzekļi/31/5/2

      No tiem sakarīgs, gan lēts, gan derīgs, varētu būt šis: http://www.visaszales.lv/Zāles/Clotrimazolum_GSK_cream/14258 Klotrimazola krēms, bez receptes pārdodams. Teikšu to, ka dermatologs varētu iedot arī ko labāku ar recepti.

      Instrukcijā rakstīts:

      "
      Krēms jāuzziež uz tīra, sausa skartās ādas apvidus (tas jānomazgā ar neitrāla pH ziepēm).
      Ārstēšanas ilgums atkarīgs no slimības smaguma pakāpes, lokalizācijas un ārstēšanas efektivitātes. Pacientiem jāieteic informēt ārstu, ja stāvoklis pēc 4 nedēļu ilgas ārstēšanas neuzlabojas.
      Lietošanai uz ādas.
      Krēms jāuzziež uz skartā apvidus 2 vai 3 reizes dienā.
      Lai izvairītos no atkārtošanās, zāles jāturpina lietot vēl vismaz vienu līdz divas nedēļas pēc visu infekcijas pazīmju izzušanas.
      Ieteicamais ārstēšanas ilgums dermatofītu infekciju gadījumā – vismaz 1 mēnesi
      "

      Visu mēnesi ārstēt domāju nebūs vajadzības, uzzied ikdienā līdz pazūd un tad vēl papildus kādu nedēļu, lai infekcija neatjaunojas.


      Veiksmi un ātru Tava izsituma pazušanu!