Hei, hei, hei! Nu jau kādu laiku JaGeX piedāvā veco Runescape spēles versiju. Es biju diezgan skeptisks pret to, jo nevēlējos šo spēli atsākt vispār, bet šorīt no rīta mani pārņēma nepārvarama vēlme samaksāt kompānijai biedra naudu un kļūt par pienācīgu videospēles spēlētāju. Jā, esmu kļuvis par, tautā saukto, memberu. Plusi šai rīcībai ir tādi, ka esmu members ne tikai vecajā, bet arī jaunajā RS spēles versijā, tādējādi, ja nu man tomēr apniks spēlēt veco RS, es varēšu atgriezties pie jaunā RS.

Kāpēc tiek veidots šāds blogs? Šī būs mana dienasgrāmata, kurā es dalīšos ar savām pārdomām par to, kā bija tad un kā ir tagad. Citiem tas var šķist garlaicīgi, bet citiem tas pat varētu likties interesanti. Kāda būs jūsu atsaucība un attieksme pret šādu projektu, varēs redzēt jūsu šī raksta komentāros, tāpēc neskopojieties un diskutējam!

P.S. Es atļauju jums izveidot kādu foršu "augšiņu" (galveno bildi) šim rakstam. Man personīgi ir noklājies PhotoShop, tāpēc nācās izmantot parasto MS Paint un apgraizīt bildi, bet es būtu priecīgs, ja kādam, kuram nav ko darīt, kaut ko sameisterotu šim rakstam. smile_mini.gif

Saturs:


1. diena

Pirmais, ko es pamanīju, ir izmaiņas bankā. Cik sen jau nebiju lietojis veco Runescape banku! Es kā diezgan pedantisks cilvēks neciešu nekārtību, tāpēc nezinu, kā es izdzīvošu bez bankas nodaļām. Par laimi, šajā versijā ir "Insert" iespēja, kas diezgan atvieglos šo dzīvi, bet nu viss, kas saistās ar šo banku, ir milzīgais lērums mantu, samestas pilnīgākā haosā.

P.S. Tikko pamanīju, ka bankai nav noteiktas ietilpības. Vai patiešām bankā varēja samest visu, ko vēlējies? smiley-surprise.png

Es, kā diezgan pieredzējis šīs versijas spēlētājs, zināju, ka kokus labāk cirst kaut kur Varrock vai Falador apkaimē. Tomēr bija ļoti nepierasti, ka skriešanas opcija ir atgriezusies pie spēles parametriem, nevis novietota turpat blakus pie minikartes. Tas šķiet neērti, jaunajā RS ir labāk.

Arī tad, kad gribēju pārbaudīt, vai ir pieejams Grand Exchange, sapratu, ka no minikartes maliņām ir pazudusi pasaules karte. Jaunajā RS pasaules karte ir daudz ērtāk novietota, lai gan paša rīkjosla man diezgan nepatika (kādreiz). Pieļaujot dažas kļūdas, tika restartēta visa lapa (uzspiežot TAB taustiņu vai veicot kādu citu, muļķīģu darbību).

Tagad, cērtot kokus pie Džuljetas mājas un tā padomājot, es taču neko nezinu par memberu iespējām šajā versijā. Esmu bijis members tikai jaunajā RS, šeit man tā ir tumša bilde. Jāpiebilst, ka trūka to pirmo līmeņu ātrās kačāšanas - vienas somas laikā esmu sasniedzis 7. Woodcutting līmeni. Patīkami. Vēl var minēt to, ka pašlaik rakstīšana aizņem vairāk laika nekā pati spēlēšana. Pie vainas lielais nostaļģijas daudzums un dažādās izjūtas.

Kārtējā neparocīgā funkcija. Kad atsūta vēstuli, nevar, uzspiežot TAB taustiņu, automātiski atbildēt sūtītājam. Ir jāieslēdz draugu loks un jāsūta manuāli. Tas ir diezgan neērti. Kā arī vēl nebija uzlikts skaitlis, kurš parādīja, cik palika līdz nākamajam līmenim.

He, he! Pirmajā vakarā jau tikos ar ļauno vistu. Es, protams, nespēju to uzvarēt un aizskrēju prom. biggrin_mini2.gif

Arī nesenais uzlabojums, ka teksts pārnesas otrā rindā šķiet bija visai ērts. Bet nu tagad jāatsāk rakstīt ar vairākiem "enter" taustiņiem. Čata filtri gan mani nenormāli kretinē. Tik daudz vārdu aizstāti ar ****, ka puse no čata ir stulbas zvaigznītes. :/

Šādi izskatās mans akkaunts pēc pirmās dienas:

  • Bruņas: bronze med helm, bronze sq shield
  • Ierocis: iron dagger
  • Bankas vērtība: 11'000 gp
  • Kvestpunkti: 15
  • Total level: 93
  • 3 labākās prasmes:
    • 31. Woodcutting
    • 11. Mining
    • 10. Hitpoints un 10. Prayer
  • Combat līmenis: 5

2. diena

Šodien turpinu iet kvestus, izpildīti visi nememberu iespējamie kvesti, izņemot Shield of Arrav. To vēl šovakar plānoju pildīt. Sāku iet memberu vieglos kvestus. Pieredzēju arī pirmo nāvi, pie tam diezgan mistiskā veidā. Pārslēdzu tabu uz exs'u, ieslēdzu atkal Runescape un saprotu, ka esmu miris. Nomiru kaut kur pie Ardougne austrumu raktuvēm (ārpus pilsētas). Diezgan skumji, ka pirmā nāve sanāca tik kuriozā veidā.

Lielākais mīnuss, pildot kvestus, ir lielais attālums starp dažādām vietām. Tā kā nav G/e, lietas kvestiem ir jāiegūst pašam, tāpēc jāskraida, bez maz vai pa visu pasauli. Tāpēc, kārtējo reizi dodoties pāri lieliem plašumiem, nolēmu apstāties pie tuvējās Agility trenēšanas vietas un uzcelt savu Agility prasmi līdz 20. līmenim. Tam uz kādu laiku būtu jāatrisina manas problēmas. smile_mini.gif

Šādi izskatās mans akkaunts pēc otrās dienas:

  • Bruņas: bronze sq shield (-)
  • Ierocis: black longsword (+)
  • Bankas vērtība: 10'000 gp (-1'000)
  • Kvestpunkti: 27 (+12)
  • Total level: 133 (+40)
  • 3 labākās prasmes:
    • 31. Woodcutting
    • 20. Agility (+)
    • 18. Attack (+)
  • Combat līmenis: 10 (+5)

3. diena

Mani fascinē RS07 komūna - ļoti izpalīdzīga un draudzīga. Ieeju kādā kausētavā un palūdzu vienu iron bar. Iedod un nejautā. Jādabū lāča gaļa, pienāku pie blakus esošiem cilvēkiem, kas kaļ akmeņus, un palūdzu, lai kāds manā vietā nosit to lāci (esmu vēl vājš). Atrodas arī tāds varonis. Vēlāk aizrunājamies par dažādām sadzīviskām lietām privātajā čatā. Ļoti draudzīga omulīga.

Neko vairāk, kā iziet vienu vai divus kvestus, nepaspēju, jo visu vakaru pavadīju mācoties un spamojot eksā. Nav nekādu dižo izmaiņu.


4. diena

Laikam esmu sasniedzis savu rekordu - iekļuvu Čempionu ģildē ar 10. Combat. Protams, ar p2p šo var viegli veikt, bet tomēr, manuprāt, diezgan iespaidīgs rezultāts. smile_mini.gif Tomēr šķiet, ka kvestiem pienāk beigas. Ļoti daudz kvestiem vajadzīgas minimālas prasības, bet ir. Tā kā es netrenēju prasmes, man pat to minimālo prasmju nav, šķiet, ka drīz būs jāskilo. smile_mini.gif

Tā kā esmu diezgan vājš un man ir tikai 11 hitpoints, pat vieglākie kvesti man ir diezgan liels izaicinājums. Otro reizi šīs spēles laikā nomiru, pildot "Jungle Potion" kvestu.

Piedzīvota kārtējā neveiksme, ejot cauri WWM. Nepatīk man tie vilki. Vēl jo vairāk nepatīk, kad saprotu, ka man ir tikai 11 dzīvības. cray_mini2.gif Jāsāk zvejot un jāuztaisa sev ēdiens, apnika visu laiku atlikt kātus. Aizgāju uz Al Kharid zvejošanas vietu, lai samakšķerētu sev garneles, bet, protams, uzrodas stulbais 14. līmeņa skorpions, kurš neļauj veikt manis izvēlēto darbību. Kā es neciešu to sasodīto skorpionu! cray_mini2.gif

Tad manu darbību pārtrauca sendviču lēdija, kura aizsūtīja mani uz Varroku, jo izvēlējos nepareizo ēdienu (kas ir "bread roll"?). Lai nu kā, paspēju piemakšķerēt pussomu ar garnelēm, lielākoties visas arī sacepās, tāpēc mēģināšu tikt pāri WWM vēl vienu reizi!

Pildot "Observatory Quest", jutu, ka ir jāuzņem kāda bildīte par piemiņu, jo apkārtne izskatījās visai bīstama! smile_mini.gif (Tas man atgādināja pēc vēl kādas ekspedīcijas uzrīkošanas!)

Un, kamēr pildīju šo kvestu, nomiru 4. reizi. Man apnika, ka man ir tik maz dzīvību un ka esmu tik vājš. Pēc atdzimšanas devos slānīt goblinus un govis, cerot palielināt savu Strength līmeni no 1 līdz 20 un Hitpoints līmeni no 11 līdz vismaz 15.

He, he, pirmo reizi mani iesauca balonu telpā! Kā man pietrūka šo random event. Bet tā [bilde] es uztrenēju Strength prasmi līdz 20. līmenim, Hitpoints prasmi līdz 17. līmenim un Prayer prasmi līdz 14. līmenim, kā arī, pārdomājot ģeniālu biznesa plānu, nopelnīju 30'000 gp:

Jūs jautāsiet, kas tad tas par ģeniālo biznesa plānu? Pārtaisīju savas 157 govs ādas par leather un pārdevu katru par 191 gp, pie tam turpat Al Kharid pilsētā. Domāju, ka ir pietiekami izdevīgi, tāpēc pārdevu.

Tā kā man vēl bija palikušas pagales, kuras cirtu, līdz es sasniedzu 31. Woodcutting, izdomāju, ka var ātri uztrenēt arī šo prasmi. Ātri sadabūju 30. līmeni un ar to arī beidzu trenēt šo prasmi. Jāmin, ka trenēšanas laikā, satiku šo, sen neredzēto brīnumu. Ak Dievs! Kur tie laiki, kad vajadzēja pateikt, uz kādas figūras ir uzrakstīts astotnieks. biggrin_mini2.gif

Pēc tam es sapratu, ka beidzot ir jānopērk sv bruņas. Tā kā jau atrados diezgan pilnā pasaulē, nolēmu doties uz Varrock un meklēt izdevīgus full iron un mithril ieroča piedāvājumus. Protams, nonākot pareizajā vietā, atcerējos pirms-G/e laikus. biggrin_mini2.gif

Tad es sapratu, ka neviens nepiedāvā man nepieciešamās mantas un ilgāk meklēt nav jēgas. Došos pie NPC un sapirkšu visu nepieciešamo. Tas, iespējams, vēl sanāks lētāk nekā pērkot no kāda spēlētāja. Tā kā es zināju, kur kas atrodas, man nebija problēmu, ātri sapirkt sev nepieciešamās mantas. smile_mini.gif

  • Vēderbruņas nopirku Varrokā (571 gp);
  • Ķiveri nopirku Barbaru ciemā (154 gp);
  • Kājsargus nopirku Al Kharid ciemā (280 gp);
  • Vairogu nopirku Faladorā (138 gp);
  • Kā arī mithril longsword nopirku  (1326 gp).

Kopējā aprīkojuma cena ir 1143 gp, kas, manuprāt, nav nemaz tik dārgi. Tā kā man ir tikai 1. Defence līmenis, esmu sapircis dzelzs bruņas, jo neko labāku arī nevaru izmantot. Kopā nopirku 3 komplektus, lai nav jāiet uz veikaliem atkārtoti, ja nu tomēr nomirstu vēlreiz.

 

Šādi izskatās mans akkaunts pēc ceturtās dienas:

  • Bruņas: full iron (sq shield) (+)
  • Ierocis: mithril longsword (+)
  • Bankas vērtība: 40'000 gp (+30'000)
  • Kvestpunkti: 39 (+12)
  • Total level: 236 (+103)
  • 3 labākās prasmes:
    • 32. Woodcutting (+)
    • 30. Firemaking (+)
    • 20. Agility, 20. Attack (+), 20. Strength (+)
  • Combat līmenis: 19 (+9)

5. diena

Beidzot izpildīju Observatory Quest. Izrādās, tas goblins nebija jānosit, bet gan vienkārši jāpavāc malā, lai netraucētu iekļūt virtuvē. Bet nu tagad viss kārtībā un var droši turpināt pildīt citus kvestus. smile_mini.gif

Sāku vākt materiālus nākamajam kvestam un kārtējo reizi nomiru. Nezinu, kā, nezinu, kur. Aizgāju uz virtuvi noņemt makaronus no uguns un atnākot redzu, ka esmu Lumbridge cietoksnī ar trīs vērtīgākajām mantām.. Par laimi, ir arī cilvēki, kuri vēlas palīdzēt. Nē, es nelūdzu palīdzību, bet, ja man to piedāvā, kādēļ gan nepieņemt? Tā, lūk, Skiler Ladyz mani apdāvina ar dažādām mantām. Paldies viņai par to! Bet nu jāatzīst, ka arī ārzemnieki ir ļoti izpalīdzīgi! Palūdzu bankā, lai pārdod kādu ēdienu, man atdeva 122 trouts. smile_mini.gif

Šādi izskatās mans akkaunts pēc ceturtās dienas:

 

  • Bruņas: full iron (sq shield) 
  • Ierocis: mithril longsword 
  • Bankas vērtība: 37'000 gp (-3'000)
  • Kvestpunkti: 42 (+3)
  • Total level: 251 (+15)
  • 3 labākās prasmes:
    • 32. Woodcutting 
    • 30. Firemaking
    • 21. Attack (+), 21. Crafting (+)
  • Combat līmenis: 20 (+1)

6. diena

Turpinu savu kvestu maratonu. Esmu arī pierakstījis pie piezīmēm, kuri kvesti man palikuši, līdz sākšu skillot jeb trenēt prasmes, lai varētu iet citus kvestus. Lūk, tā izskatās manas piezīmes:

Vakar vēl uzzināju, ka mani vecie Rūnstiegras biedri, Jāņa Vimbas armija, atsāka spēlēt un atkal kopīgi sēž čatā. Lieki nedomādams, pievienojos viņiem. Šodien tāda treniņu diena, tāpēc atkal neizdosies ilgi spēlēt Rūnstiegru, bet nu mērķi man ir uzstādīti - iziet visus šos kvestus (saprāta robežās, jo visu RFD es vienkārši nevarēšu iziet).

Manā skatījumā, riebīgākā no Combat prasmēm ir Ranged. Neciešu to, bet nu jātrenē jau visas prasmes. Un, tā kā man tika piedāvāta iespēja vienā kvestā, izmantojot safe spot, trenēt tieši šo prasmi, izlēmu, ka jāpatrenē ar'. Jā, es situ briesmoņus diezgan ilgi, jo vienam bija 42., bet otram - 53. līmenis, attiecīgi es ar savu 1. Ranged tiem nevarēju izdarīt neko (gandrīz). Bet nu pamazam, pamazam (pēc kādām 30 min) es uzveicu abus briesmoņus. Šo daļu pildīju, esot AFK. Atvēru RS logu tikai, lai savāktu bultas. Abus briesmoņus situ ar bronzas bultām, jo, lai arī es biju sasniedzis jau 5. Ranged līmeni, es nebiju paņēmis ozola loku, attiecīgi nevarēju lietot tērauda bultas. :/

Un vēl lielāks prieks bija tad, kad izpildīju šo (Which's House) kvestu, jo balvā bija 6700 XP Hitpoints prasmē. Es cenšos neskatīties kvestu atalgojumus, lai būtu interesantāk iet un vēlāk tikai uzzināt, kas ir balvā, tāpēc šis atalgojums mani patīkami izbrīnīja. smile_mini.gif Pateicoties šiem pieredzes punktiem, sasniedzu 27. Hitpoints līmeni.

Iesāku vēl vienu kvestu A Soul's Bane. Jau biju aizmirsis, cik interesants kvests. Viens no uzdevumiem bija jānosit briesmoņi, bet interesantākais jau bija tas, ka man bija nenormāli sitieni - ļoti spēcīgi.

Šādi izskatās mans akkaunts pēc ceturtās dienas:

 

  • Bruņas: full black (+) 
  • Ierocis: mithril longsword 
  • Bankas vērtība: 15'000 gp (-22'000)
  • Kvestpunkti: 53 (+11)
  • Total level: 286 (+35)
  • 3 labākās prasmes:
    • 32. Woodcutting 
    • 30. Firemaking
    • 27. Hitpoints (+)
  • Combat līmenis: 25 (+5)

Laboja mad, labots 44x