Čau! Pajautāju eksā, vai ir vēlme uzspēlēt lomu spēli "Mafija". Saņēmu apstiprinošas atbildes, tāpēc, ilgi negaidot, cepu augšā šo rakstu.

Kas ir mafija?

Mafija ir lomu spēle, kuras dalībniekiem katram iedala vienu noteiktu lomu. Katrs dalībnieks zina tikai savu lomu (vai arī sava pārinieka lomu, ja tāds ir piešķirts). Spēles mērķis ir ar intuīciijas un deduktīvās spriešanas palīdzību atklāt pārējo dalībnieku lomas un atmaskot "ļaunos".

"Mafijā" ir divas puses: parastie pilsētiņas iedzīvotāji un mafijas biedri. Pilsētiņas iedzīvotājiem ir dažādas īpašās lomas, līdzīgi kā mafijas biedriem, tāpēc tas visu padara mazliet pinķerīgāku un interesantāku. Pilsētiņas iedzīvotājiem ir jāpārliecina pārējie, ka viņi nesadarbojas ar mafiju, lai tos neizbalsotu noteiktajā dienā, sakot taisnību, tāpat arī mafijai jācenšas pierādīt, ka viņi nav "ļaunie". Vienīgā atšķirība ir tā, ka mafijas biedriem ir jāmelo, lai tos neatklātu.

Tomēr pastāv daudz citu tehniku, kā noturēties līdz spēles beigām un uzvarēt noteikto raundu, tāpēc gala variantu es atstāšu jūsu ziņā. Es jums tikai devu nelielu ieskatu spēlē.

Lomas

Miermīlīgie pilsētiņas iedzīvotāji

  • Pilsētas iedzīvotājs sūta spēles vadītājam (man) vēstuli ar paziņojumu, kuru no spēlētājiem vēlas izbalsot. Visvairāk balsu saņēmušais spēlētājs tiks izbalsots (nolinčots). Katram iedzīvotājam tiek dota profesija, lai varētu papildināt stāstu, bet tas nepapildina ciema iedzīvītāja spējas (piemēram, galdnieks, agronoms, veikalnieks, pastnieks utt.)
    Šodien izbalsoju Ridiculus.
  • Ir divi pilsētas mīlnieki. Tie var balsot tieši tāpat kā Pilsētas iedzīvotājs par kāda spēlētāja "linčošanu", taču, ja viens no mīlniekiem spēles laikā "mirst", tad "mirst" arī otrs mīlnieks, jo nevar bez otra dzīvot un izdara "pašnāvību". Dalībnieki zina viens otra lomu. Katra balss ir kā vesela balss (attiecīgi abiem mīlniekiem divas balsis).
    Šodien izbalsoju Ridiculus.
  • Pilsētas maniaks ir neatkarīgs pilsētas iedzīvotājs, kurš var darīt, ko un kā grib, tomēr tas uzvar tikai tad, ja uzvar Miermīlīgie iedzīvotāji. Pilsētas maniaks vienbalsīgi izvēlas upuri, kurš arī tiek nogalināts (ja vien viņam nepatraucē kāds cits spēlētājs).
    Šovakar Maniaks bija īpaši traks, viņš noķēra Ridiculus, uzvilka tam spiedošu ķiveri un saspieda tā galvu, līdz tā eksplodēja. Visapkārt bija smadzeņu paliekas.
  • Pilsētas ārsts ir spēlētājs, kas var izglābt kādu iedzīvotāju. Ja tas nobalso par kādu spēlētāju, kuru nolinčo pilsētas iedzīvotāju vairākums, nogalina maniaks vai mafija, izvēlētais spēlētājs izdzīvo. Pilsētas ārsts nevar balsot par kāda spēlētāja nolinčošanu, tas var balsot tikai par kāda glābšanu. Ārsts nevar glābt vienu un to pašu spēlētāju divas reizes pēc kārtas, kā arī nevar glābt sevi.
    Šodien glābju Ridiculus.
  • Pilsētas šerifs ir iedzīvotājs, kuram ir iespēja pārbaudīt kāda spēlētāja lomu. Noteiktajā dienā tas kopā ar savu palīgu nolemj, kuru spēlētāju pārbaudīt, un nākamajā dienā saņem atbildi no manis par tā spēlētāja lomu. Kamēr tiek pārbaudīts spēlētājs, viņš tiek paglābts no linčošanas un nogalināšanas, līdzīgi kā ar ārsta apmeklējumu.
    Šovakar uz iecirkni aicināsim Ridiculus, lai pārbaudītu tā identitāti.
  • Pilsētas šerifa palīgs ir iedzīvotājs, kurš sadarbojas ar šerifu. Tas nevar pārbaudīt spēlētāju lomas, kā arī nevar par kādu iedzīvotāju balsot, tomēr tas zina, kas ir šerifs un zina to iedzīvotāju lomas, kurus galvenais šerifs pārbauda. Ja pilsētas šerifs tiek nogalināts, tā palīgs stājas viņa vietā un pārņem viņa pienākumus.
  • Mazā meitenīte ir pilsētas iedzīvotājs, kuram patīk būt klusam un nemanāmam. Spēlētājs lavās iekšā svešās mājās un izseko citus spēlētājus. Ja meitenīte nejauši izsekos mafijas izvēlēto upuri, tā spēs saskatīt kāda mafijas biedra seju. Meitenīte nepiedalās iedzīvotāju balsošanā tāpēc, ka ir tikai bērns
    Šovakar izsekošu Ridiculus.
  • Pilsētas advokāts spēj aizsargāt kādu no iedzīvotāju linčošanas. Ja advokāts nav drošs par kāda spēlētāja nevainīgumu, tad tas var atteikties kādu aizstāvēt. Pilsētas advokāts var piedalīties iedzīvotāju balsošanā. Viņš nevar aizstāvēt vienu cilvēku divas reizes pēc kārtas.
    Linčoju Ridiculus, bet aizstāvu Mad.

Mafija

Mafijas dalībnieki jau no paša spēles sākuma pazīst viens otru, taču nezina pārējo dalībnieku lomas. Dienas laikā tie kopīgi apspriež nākamo upuri, kuru vakarā arī nogalina, aizsūtot man vēstuli ar upura vārdu. Mafijnieki paši var izdomāt (tas ir arī vēlams) veidu/stāstu, kā tie nogalina upuri.

Mafija šovakar bija īpaši bīstama. Tie piebrauca pie upura mājas un gaidīja, kad tas veiks savu ikdienas darbību - izmetīs miskastes maisus konteineros. Kad viņš beidzot parādījās, mafijnieki izlīda ārā no sava kadiljaka, izvilka savus uzi automātu un sašāva upuri. Pēc tam tie ātri nozuda tumšajās pilsētas ielās.

  • Mafijas līderis vienu reizi spēles laikā var aizbēgt no iedzīvotāju balsojuma, bet tad visi pārējie tiek informēti par noteiktā spēlētāja lomu. Mafijas līderim ir jāsūta man ziņojums par izvēlēto upuri.
  • Mafijas līdera palīgs ieņem līdera lomu, kad līderis tiek nogalināts. Pārņem arī viņa spēju aizbēgt no nāves, ja iepriekšējais līderis to vēl nav izmantojis.
  • Mafijas advokāts sūta spēles vadītājam (man) ziņojumu ar to mafijnieku, kuru viņš vēlas pasargāt/aizstāvēt. Tomēr viņš to var veikt tikai vienu reizi visas spēles laikā. Mafijas advokāts pārņem "balsošanas" pienākumus, kad mirst abi Mafijas līderi.
    Šovakar aizsargāju Ridiculus.
  • Mafijas biedriem nav īpašu spēju un pienākumu, bet tie darbojas mafijas pusē un dod vērtīgus padomus līderiem, kā arī cenšas iefiltrēties starp iedzīvotājiem un maldināt tos.

Lomu sadalījums pie 25 spēlētājiem:

Pilsētas iedzīvotājs (9)
Pilsētas mīlnieks (2)
Pilsētas maniaks (1)
Pilsētas ārsts (1)
Pilsētas šerifs (1)
Pilsētas šerifa palīgs (1)
Pilsētas advokāts (1)
Mazā meitenīte (1)
Mafijas līderis (1)
Mafijas līdera palīgs (1)
Mafijas advokāts (1)
Mafijas biedrs (5)

Spēles uzdevums

  1. Miermīlīgajiem iedzīvotājiem atklāt un izbalsot visus Mafijas biedrus.
  2. Mafijai nogalināt visus iedzīvotājus (t.sk. maniaku, ārstu, meitenīti, šerifu un tā palīgu).

Noteikumi:

  1. Drīkst tieši atklāt vai arī melot par savu lomu raksta komentāros un privātās sarakstēs.
  2. Nedrīkst izvietot/publicēt/atsūtīt lomu jebkādā vizuālā formā, piemēram, print screen.
  3. Nedrīkst balsot un rakstīt dienas raksta komentāros tiem, kuri spēlē nepiedalās, kā arī tiem, kuri ir "miruši" jeb izbalsoti no spēles (drīkst atstāt pēdējās cerības parakstu, kas tiks publicēts gadījumā, ja spēlētājs mirst).
  4. Nedrīkst veidot ārsta-mafijas, maniaka-mafijas u.c. veida savienības, kuru sastāvā būtu divas pilnīgi pretējas spēlētāju puses.
  5. Šajā lomu spēlē drīkst piedalīties katrs eksietis, kuram ir vismaz 20 karmas.
  6. Ja pēdējā dienā palicis viens iedzīvotājs un viens mafijnieks, uzvar mafijnieks.
  7. Ja spēles vadītājs (es) neesmu saņēmis nekādu balsojumu no noteiktā spēlētāja divas dienas pēc kārtas, trešās dienas rakstā tiek paziņots, ka spēlētājs izdara pašnāvību.
  8. Dienas rakstā ir jāieraksta vismaz viens komentārs, kas liecinātu par spēlētāja iesaistīšanos dienas diskusijās.

Spēles darbība:

  1. Visi spēlēt gribošie eksieši piesakās šī raksta komentāros; apstiprināto spēlētāju saraksts tiks publicēts šī raksta beigās.
  2. Pēc tam tiks izlozētas lomas, kuras tiks privāti katram personīgi izsūtītas.
  3. Tiks izveidots pirmās dienas raksts, kura komentāros dalībnieki varēs apspriest pirmās dienas notikumus.
  4. Dienas beigās dalībniekiem ir jāatsūta man vēstules ar savu balsojumu (upuriem, glābjamajiem, aizturamajiem utt.).
  5. Pēc tam tiek izveidots jauns dienas raksts ar spēlē notikušajām izmaiņām. Principā atkārtojas 3.-4. punkts, līdz spēlē ir uzvarētājs.

Balvu fonds:

TBA

Apstiprinātie dalībnieki:

  1. Montana
  2. Kurbads
  3. Shevijs
  4. Wanted
  5. Rudito.Ftw
  6. packard
  7. Purva Bridējs
  8. Vysainīks
  9. Styrnucis
  10. The SJ
  11. Changz
  12. RolX
  13. calm
  14. lakrica
  15. Edgars
  16. Lemonlime
  17. Ulmanis
  18. Ramzes
  19. Earthquake
  20. Husiks
  21. stassy
  22. latvian1111
  23. Lassy
  24. Shattred
  25. Fidoo

Pieteikšanās beigusies! smile_mini.gif

Laboja Ridiculus, labots 10x