*Uzmanību!* - Visas pasakā attēlotās personas un gadījumi ir izdomāti. Ja samanāt līdzību ar reāliem notikumiem exa dzīvē, varu tikai uzteikt jūsu vērību.

 

Pasakas darbība notiek paralēlā universā pagājušā gadsimta 30-ajos gados Vācijā, kad varu valstī ir pārņēmusi Vācu nacionālsociālistiskā darba partija (NSDAP) ar absolūto vadoni Maadolfu Hitleru priekšgalā. Viņš gan bija viens, bet valstī mita pāri 25 000 iedzīvotāju (no tiem aktīvi gan bija krietni mazāk), tāpēc pārvaldi kopā ar viņu īstenoja arī dažādas augsta līmeņa amatpersonas, kas uzraudzīja Trešā Reiha likumu ievērošanu. Starp šīm personām bija arī Reiha slepenpolicijas priekšnieks, viens no ASV rasistu kustības aizsācējiem, Ridiks Kuklukss.

Kā jau slepenpolicijas šefam, viņam bija pienākums būt informētam par dažādu personu aktivitātēm valsts teritorijā. Ridikam Kukluksam ausīs nāca aizdomīgas ziņas par pilsoni J S (Josifs Staļins). J S vadīja fīrera Maadolfa dibināto rokdarbu pulciņu "Mein Kraft" un varbūt pat nebija slikts cilvēks, taču bija ieguvis neslavu ar savu uzvedību. Viņš bija stipri pļāpīgs un mēdza iegvelzt katrā sarunā, kur tas bija iespējams, prasīja to viņam kāds vai nē. Tāpat J S mēdza uzsākt nebeidzamus strīdus vai vismaz iesaistīties tajos. Atkārtoju - varbūt pat viņš nebija slikts cilvēks, taču krietni apnicis daudziem gan. Tajā pat laikā viņš veiksmīgi tika galā ar rokdarbu pulciņu un tādēļ bija izpelnījies vadoņa Maadolfa ievērību.

Lai kā arī nebūtu, Ridiks Kuklukss uzzināja, ka J S uzturot sakarus ar komunistiem austrumos. J S pastāvēja arī iepriekšēja sodāmība (veseli 6 iepriekšēji spriedumi) un bija skaidri redzams, ka viņš nedomā laboties. Tāpēc slepenpolicijas šefs izvēlējās situācijai atbilstošu sodu - izdeva pavēli J S uz trim mēnešiem nometināt konclāgerī. Lai apdomā savu uzvedību.

Diemžēl vadonis Maadolfs Hitlers jutās sarūgtināts, jo juta personiskas simpātijas pret Josifu Staļinu (viņš bija gara auguma un ar lieliskām ūsām), tāpat Mein Kraft pulciņa dalībnieki izjuta J S trūkumu. Tika novērots, ka lai arī J S izciešams sods, viņam sniegtas dažādas privilēģijas - ar vēstuļu palīdzību sazināties ārpus nometnes, apmeklēt atsevišķus Vācijas reģionus (Codingas apgabalu). Nepagāja ne 7 dienas, kad J S ar īpašu Maadolfa rīkojumu jau bija uz brīvām kājām. It kā viņš esot izpelnījies atbrīvošanu, uztaisot 5 nacisma propagandas raksteļus (jāsaka, gauži zemas kvalitātes).

Pats J S

Šāda negaidīta priekšlaicīga atbrīvošana radīja neizpratni ne vien pilsoņu, bet arī reiha ģenerāļu un augstāko amatpersonu vidū.

Uz viņu iebildēm Maadolfs atbildēja: "Es uzskatu, ka 3 mēnešu izsūtījums ir absolūti neadekvāts termiņš šim gadījumam. "

Maršals Cveraboujs izteica savas domas: "Labākā gadījumā ieslodzījumā vajadzēja paturēt 1 vai 1,5 mēnešus un tad, kā par labu motivāciju, ja ir atbilstoši normālā kvalitātē iesniegti raksti, varētu pirmstermiņā atbrīvot. "

Ģenerāļi uzskatīja, ka vispār 3 mēnešu izsūtījums ir absolūti atbilstošs sods, tādu saņemot katrs, kurš jau septīto reizi tiek notiesāts.

Maadolfs: "Ja godīgi es īsti nezinu, kurš to sistēmu izdomāja, bet nekad neesmu tā īsti ņēmis vērā. "

Uz to barons fon Wisumneeks atbildēja: "Nezinu, kurš izdomāja progresīvo sodu sistēmu, bet man tā šķiet gaužām loģiska. Un, manuprāt, J S par pēdējiem diviem pārkāpumiem vien bija pelnījis kārtīgu izsūtījumu."

Nekāda vienošanās gan netika panākta un virsvadoņa Maadolfa Hitlera lēmums palika spēkā, parādot labākās nacisma nevienlīdzības tradīcijas. Sašutis par sava lēmuma ignorēšanu, slepenpolicijas šefs Ridiks Kuklukss uzteica savu posteni un norāva uzplečus: "Ja mans lēmums netiek ņemts vērā, tad tas arī netiks ņemts vērā. Smieklīgi, ka J S pat nedēļu nenosēdēja."

Protams, Ridika Kukluksa aiziešana nepalika nepamanīta plašākai publikai. Tautai fīrers Maadolfs teica: "Tāda ultimātu uzstādīšana manuprāt ir totāli bērnišķīga. Vēl jo vairāk ņemot vērā, cik strīdīgi vispār bija bana uzlikšanas iemesli un termiņa izvēle. "

Pa to laiku auga pilsoņu nepmierinātība par iecienītā Ridika Kukluksa aiziešanu un vēl sliktā atmiņā palikušā J S atgriešanos.

------------------

Par tālāko notikumu attīstību arhīvu materiāli klusē. : /

Laboja Susuris, labots 6x