Nošaukums:

Režisors:

Gads:

Galvenie aktieri:

Budžets:

Iēņēmumi:

Žanrs:

Scenārija autors:

IMDB vērtējums:

Mans vērtējums:

Don't say a word

Gary Fleder

2001

Maikls Duglass, Šons Bīns, Britanija Mērfija

$50'000'000

$53'000'000

Trilleris

Andrjū Klevans

6.1/10

8.5/10

 

SPOILERI, SPOILERI VISUR!

1991. gadā banda nozog retu, 10 miljonus vērtu, dārgakmeni, taču 2 bandas biedri nodod bandas vadītāju un pārējo bandu, pievāc akmeni sev un aizlaižas. Pēc 10 gadiem, dienu pirms pateicības dienas, draugs un bijušais kolēģis paaicina psihiatru doktoru Natanu Konradu [Maikls Duglass], izmeklēt pacienti Elizabeti Barrovsu [Britānija Mērfija], kuru moka neizskaidrojama paranoja.

4. Novembrī atlikušos bandas biedrus izlaida no cietuma, tie ielaužas doktora Natana dzīvoklī un nolaupa psihiatra meitu. Nolaupītāji liek izvilkt 6 ciparu skaitli no pacientes atmiņas.

Kad psihiatrs satiek pacienti, tā sākumā izvairās no jebkāda kontakta ar psihiatru, bet vēlāk, kad tas izstāstija, ka viņa meita ir nolaupīta, un to nogalinās, ja viņš nedabūs skaitli, viņš ieguva pacientes uzticību. Vēlāk doktora Natana bijušo kolēģi un draugu apmeklē detektīve un paziņo, ka viņa draudzene ir atrasta mirusi.

Kad doktors Natans izved pacienti no klīnikas, viņa sāk pamazām kaut ko atcerēties. Viņa atceras, ka viņas tēvs bija bandas biedrs, kas nodeva pārējos. Vēlāk pārējie bandas biedri viņu atrada, un pieprasija atklāt, kur viņš noslēpis dārgakmeni, viņš neatklāja un viņu pameta zem metro sliedēm. Bandas biedrus uzreiz pēctam arestēja, bet Elizabete paspēja aizbēgt ar savu lelli (kurā paslēpts dārgakmens) un vēlāk to ieliek tēva zārkā. Viņa arī atceras to, ka numurs, ko viņiem vajag, ir tēva kapa numurs, taču nespēj atcerēties pašu numuru.

Pēc kāda laika, kad iegūts arī skaitlis, jo Elizabete to visu laiku atkārtoja, ar pirkstu, doktors Natans un Elizabete nozog laivu un nokļūst uz salas, kur tēvs apglabāts, taču viņiem seko bandas biedri. Doktors un bandas līderis atrada zārku ar visu dārgakmeni. Bandas līderis pēctam vēlējās visus nošaut, taču to nepaspēja izdarīt, viņu paspēja arestēt.

Skrīnšoti:

 

 

Manas domas par šo filmu: Vispār, man šī filma likās diezgan interesanta, jo skatoties notikumi bija diezgan neparedzami, kā arī sižets ir visai interesants, es nezinu, kā lai īsti to izstāsta, bet kautkas mani tajā filmā piesaistija. wink_mini.gif

Traileris:

Laboja mad, labots 7x