Vakar notika izturības pārgājiens, gribēju nedaudz Jums pastāstīt kā tad bija.

Ierašanās bija 4:30 štābā. Mūs sadalīja 3 komandās un komandu kapteiņiem tika sniegta informācija par visu. Kopā bija jānoveic ap 35km, pusstunda jāpavada ceļā starp katru kontrolpunktu un pusstunda katra kontrolpunkta uzdevuma izpildei. Bija dažādi uzdevumi(baļķa nešana, līšana pa virvi, munīcijas kalns, ierakumu rakšana, ieroča salikšana etc.), pārsvarā neiespējami, lai mūs varētu sodīt un pamocīt(sods bija arī par to, ja nokavē ierašanās laiku kontrolpunktā).

Tā tas viss manai komandai(biju komandas kapteinis) notika no 6 rītā līdz ~18 vakarā. Pats personīgi mājās biju ap 19, jo instruktors mums pavēstīja dažādas lietas saistībā ar pārgājienu. Daudzi diemžēl izstājās. Mūsu komandā jau pie pirmā kontrolpunkta nācās izstāties vienai meitenei kurai bija traumēta potīte, bet otrajā kontrolpunktā ceļa traumas dēļ nācās atstāt vēl vienu dalībnieku. Tā nu mēs palikām tikai 5, bet trešajā kontrolpunktā mums piešķīra papildus cilvēku. Kopumā gāja jautri un nogurdinoši. Šodien jūtos pusbeigts, pēdas ir tulznās no 35+km staigāšanas/skriešanas ar kirzām pa mežu/purvu/ceļu/jūras smiltīm, vairāk gan laikam sūdzību nav, vismaz pašlaik vairāk nekas nesāp. Tika iegūtas daudzas vērtīgas atziņas, kā piemēram "Vienmēr jāklausa instruktora pavēlēm" vai "spēks ir olās".

Diemžēl tā kā mani šogad gaida Alūksne(beigu pārbaudījums Jaunsardzē) tad šis bija mans vienīgais šāda veida pārgājiens. Ceru nākamgad palīdzēt instruktoram viņu organizēt, jo šis pasākums bija tiešām jautrs.

Varbūt vēlāk pievienošu bildes/video. 

Šeit būs video no aizpagājušā gada izturības pārgājiena:

https://exs.lv/group/194