Pirms pāris nedēļām no rīta pa radio dzirdēju, ka pieņemts jauns likums, kas paredz, ka visām Latvijas televīzijām 65% raidījumu jābūt valsts (latviešu) valodā, un šiem raidījumiem jāaizņem vismaz 65% no konkrētās televīzijas kanāla raidlaika.

"Ōōō, cik vareni!" es nodomāju, "Beidzot kaut kas notiek latviskas Latvijas sakarā."

 

Šodien, iedomājies, apsēžos palasīt Dienu, un tur neliels rakstiņš "Krievija nikna par jauno likumu". "Kas tad šiem atkal nepatīk?..." nodomāju.

Izrādās, krievijas Ārlietu ministrija, redz, savā mājaslapā ievietojusi nosodījumu, un viņiem šķiet, ka šis likums par 65% valsts valodas diskriminē Latvijas krievvalodīgos iedzīvotājus!!! Ffffuuu, tāds niknums parāva!

Vai mums ir kāds pienākums pret Krieviju?! - Nē!!!

Vai šī ir mūsu valsts?! - Jā!!!

Kā tie krievu cūkas iedrošinās bāzt savu slāvisko purnu mūsu darīšanās?!

Vai mēs kādreiz prasījām pēc tiem tūkstošiem krievu, kurus viņi šeit okupācijas gados ievazāja, lai sagandētu mūsu tautu?! Re, Krievija mūs konkrēti novēro, uzzina visādus nelielus likumiņus un tad dod savu vērtējumu, it kā mēs būtu kāda Krievijas piemale!

Šī ir mūsu valsts, mēs varam darīt, ko vien gribam, Krievijai nav nekādu tiesību brēkāt. Ja Latvijas krieviem kaut kas nepatīk, lūdzu, droši pisiet pāri robežai uz savu zemi, latviešiem no tā būs tikai labāk!

Bet tos krievus, kas domā, ka var Latviju kaut kā mācīt vai vadīt, tos gribētos ar sūdainu koku nodauzīt! Viņiem pieder lielākā valsts pasaulē, ja ar to nav gana un gribās citām tautām jāt smadzenes, krievi tikai krāj nelaimi sev virs galvas.

Veidosim savu zemīti tādu, kurā varam būt, kādi gribam, nevis kādus mūs grib citi!