Limp Bizkit ir ASV rokgrupa, dibināta 1994. gadā Džeksonvillā, Floridā. Grupa pārstāv ņūmetāla un repmetāla žanru. Grupai ir izdoti 6 studijas albumi. Grupa ir pārdevusi vairāk kā 35 miljonus ierakstu un tikusi nominēta 3 "Grammy" balvām.

Grupas sastāvs

Grupas sastāvā ir vokālists Freds Dērsts, basģitāras spēlētājs Sems Rivers, bundzinieks Džons Otto, skaņas operātors DJ Lethal un ģitārists Vess Borlands. 2003. gadā grupā pievienājas ģitārists Maiks Smits, kas aizstāja aizgājušo Vesu Borlandu kurš grupu pameta 2001. gadā, bet pēc piedalīšanās albūma "Results My Very" 2004. gadā aizgāja no grupas. Pēc Smita aiziešanas 2006. gadā atgriežās grupas sākotnējais ģitārists Vess Borlands. 

Grupas sākums

Strādājot tetovēšanas salonā Dērstam radāideja par grupas izveidi, kas apvienotu roka un hip-hopa elementus. Tajā laikā Dērsts spēlēja vēl 3 grupāskuras bija neveiksmīgas un sākot darbu pie jaunāgrupas izveides pameta. 

Dērsts ieteica Riversam pamest esošo grupu Malachi Sageun un kopīgi izveidot jaunu. Rivers ierosināja, ka viņa brālēns Džons Otto varētu pievienoties grupai kurš tajā laikā mācijās džeza bunguspēli. 

Dērsts, Rivers un Otto kopīgi uzrakstija savas pirmās 3 dziesmas un vēlāk arī grupai pievienojās Vess Borlands.

Dērsts nodēvēja grupu par Limp Bizkit, jo viņš vēlējās nosaukumu, kas atvairītu klausītājus. Pēc Dērsta teikā, " Šāds nosaukums ir, lai vērstu cilvēku prom. Daudzi cilvēki paņemot mūsu disku izsakās, 'Limp Bizkit. viņi noteikti nekam neder. ' un mēs pat nevēlamies, lai tādi cilvēki klausītos mūsu mūziku. "

Katra ierakstu kompānija, kas izrādija interesi par grupu spieda tās dalībniekus nomainīt nosaukumu. 

Limp Bizkit ātri vien kļuva par kulta grupu pagrīdes mūzikas skatuvē, uzstājoties pagrīdes klubos Floridā.  Mēneša laikā Limp Bizkit klausītāju skaits auga no 10 līdz 800. 

Grupa zināja, lai izsistos augstāk tai jāuzstājas dzīvajā uz lielās skatuves. Pilsētā ierodoties Korn, Dērsts uzaicināja viņus uz savu tetovēšanas salonu, kurā iedeva noklausīties grupas demo ierakstus, kas izrādijās ļoti veiksmīgi. Korn uzaicināja Limp Bizkit piedalīties divās Korn tūrēs kuru laikā LB ieguva jaunus klausītājus un pievienojās DJ Lethal, pametot hip-hop grupu "House of Pain".


Three Dollar Bill, Yall$

Grupas debijas albums tika izlaists 1997. gada 1. julijā, sadarbojoties ar Interscope
Records. Gada laikā tika pārdoti 1,6 miljoni kopiju. Singls "Counterfeit" neguva lielu atsaucību. Neskatoties uz to, Limp Bizkit pievienojās 'Warped' tūrei un bija iespēja uzstāties ar tādām krupām kā Deftones un Blink-182. Singls "Faith" ātri vien kļuva par rādio hitu, kas grupai pavēra iespēju piedalīties 'Ozzfest' tūrē. Tūres laikā Džonam Otto nācās pavadīt nakti cietumā, dēļ neatļautas ieroča nēsāšanas. Pēc tūres beigām Limp Bizkit uz kādu laiku pārtrauca piedalīties tūrēs, bet vēlāk atgriezās ar uzstāšanos 'Korn's Family Values' tūrē.


Significant Other

1999. gada 22. jūnijā grupa nāk klajā ar jaunu albumu Significant Other, pirmās nedēļas laikā singls "Nookie" ieņēma pirmo vietu Billboard 200, kā nedēļas laikā pārdotākais albums. Tika pārdotas vairāk kā 640 000 albuma kopijas. Divu nedēļu laikā tika pārdotas aptuveni 975 000 albuma kopijas. 

Pēc albuma publicēšanas Limp Bizkit devās tūrē ar Kid Rock, kuras laikā Dērsts tika arestāts par miesasbojājumu nodarīšanu. Par spīti grupas panākumiem, tā tika kritizēta gan no Rolling Stone, gan no The New York Time puses. 



Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water

Grupas trešais albums tika izlaists 2000. gada 17. oktobrī kuru nedēļas laikā pārdeva 1 miljona kopijās, no tām 400 000 bija vienas dienas laikā, kā arī albums kļuva par visātrāk pārdoto roka albumu. 

Traģēdija koncerta laikā

Grupai uzstājoties 2001. gadā Austrālijā 'Big Day Out' festivālā Sidnejā, faniem steidzoties pie skatuves tika sabradāta Džesika Mikhalika kura pēc piecām dienām mira no asfiksijas. Šis notikums emocionāli skāra Fredu Dērstu un ievilka grupu kārtējā tiesas procesā. 


Results May Vary

Pēc Borlanda aiziešanas, viņa vietu ieņēma Maiks Smits, bet tas nebija uz ilgu laiku. Pēc dažu singlu ierakstīšanas grupa atvadijās no Smita apgalvojot ka grupai ar viņu nav bijusi garīga saikne. Ierakstot pēdējos skaņdarbus bez Smita grupa 2003. gada 23. septembrī nāca klajā ar savu ceturto albumu. 

Albums izpelnijās plašu kritiku, bet tas izrādijās komerciāli veiksmīgs iekļūstot Billboard 200 trešajā vietā. 




The Unquestionable Truth

2004. gada 24. augustā grupā atgriezās Borlands un sākās darbs pie jauna albuma ierakstīšanas. 2005. gada maijā bundzinieka pienākumus uzņēmās Samms Sīglers, piedodot grupai savādāku skanējumu, kaut ko no neo-progresīvā roka un alternatīvā metāla. Pirms albuma izdošanas Borlandam un Dērstam radās nesaskaņas par albuma reklāmu. Albums tika izlaists un tas tika pārdots vairāk kā 1 miljona kopijās un ieņēma 24. vietu Billboard 200. Pēc albūma publicēšanas Borlands paziņa ka savu nākotni ar Limp Bizkit nesaista. 



Gold Cobra

2009. gadā grupa apvienojās un piedalījās 'Unicorns N' Rainbows' tūre kuras laikā Dērsts paziņa par darbu pie Limp Bizkit sestā albuma, kuru Borlands nodēvēja par Golden Cobra. Pie albuma tapšanas tika piesaistītas daudzas pazīstamas zvaigznes, kā Kiss dalīnieks Gens Simmons. Singls "Shotgun" tika publicēts 2011. gada 17. maijā, kas saņēma labvēlīgas atsauksmes.

Golden Cobra tika publicēts 28. jūnijā un tika atzīts kā labākais Limp Bizkit albums kopš 2005. gada. Albums tika pārdots 90 tūkstošos kopiju ASV un ieņēma 16. vietu Billboard 200. Pēc albuma iznākšanas LB pārtrauca savu darbību ar Inetrscope Records.


Stamped of the Disco Elephants

2012. gada februārī grupa pirmo reizi 11 gadu laikā uzstājās Austrālijā, 'Soundwave' festivālā. Dērsts veltija šovu Džesikai Mikhalikai. 

24. februārī Limp Bizkit parakstija līgumu ar Cash Money Records un plāno izlaist jaunu singlu "Ready to Go" un albumu. Starp grupas dalībniekiem pieauga strīdi sakarā ar Lethal un Otto narkotiku un alkohola lietošanu. Lethal aizvainots un ar naidu aizgāja no LB. Bet 11. oktobrī atgriezās pēc atvainošnās grupai caur savu twitter.

26. oktobrī Dērsts paziņoja par singla "Ready to Go" video klipa uzņemšanu.

Grupas dalībnieki

Freds Dērsts

  • vokāls

Vess Borlands

  • vokāls, ģitāra, bass

Sems Rivers

  • basģitāra
 

 Džons Otto

  • bungas
 

 DJ Lethal(Leors Dimants)

  • skrečošana
  • Dzimis: Rīgā (18/12/1972)

 

Dziesmas ieskatam


Oficiāla mājas lapa: http://www.limpbizkit.com/

Facebook lapa: https://www.facebook.com/limpbizkit

Laboja Persepolis, labots 5x