Lietas ko vajag: *3l stikla burka*, ķirši, cukurs
Pamācība: nopērkam/salasam ķiršus, vēlams saldskābos (ar citiem nav mēģināts), nomazgājam, kauliņus ārā neņem! un uzberam pa virsu cukuru!
luk šādi!
Un burkas augšu pārklājam ar mārli, lai mušas iekšā netiek, nekādā gadijumā netaisa ciet ar vāku!
noliekam tumšā vietā!
tagad būs jāgaida 1-3 nedēļas, precīzāk, kamēr viss cukurs būs iesūcies ķiršos unpārvērties par sarkanu šķidrumu!
Pēc tam šķidrumu iepilda stikla pudelē un cieši aizver ar korķi
Pašus ķiršus var ēst, tie mazliet apdullina!
Pašu pudeli ar šķidrumu atstāt tumšā, sausā vietā uz 1-3 mēnešiem (jo ilgāk, jo stiprāk, jāpaspēj izdzert pirms Jaunā gada, savādāk sarūgs.
P.S. var mainīt daudzumu, piemēram, 1 litra burka!
Laboja omlete112, labots 2x
0 #117.08.2011. 23:36
Varētu būt labi, bet kāpēc ķirši apdullina?
profilsgalerija
0 #217.08.2011. 23:39
bus jaizmegina!
profilsgalerija
+1 #318.08.2011. 00:35
Derētu man uzrakstīt kā taisīt kandžu protu.
Njam, bet šis arī nav slikts variants. Zinu ka kādreiz vecāki ņēma ķiršus ievietoja spiestā spirtā (ap 70%) un atstāja ogas 1 nedēļu (laikam) tad bija foršs ķiršu grādīgais un garšīgas ogas ar upenēm var darīt tāpat, man liekas. XD
profilsgalerija
+2 #418.08.2011. 00:47
Es pagāšvasar uzbrūvēju 2l ar tādu... ziemā izdzēru..tik vienīgi es minimāli šņabi pielēju....galu galā bij super-labs ķiršu liķieris.
profilsgalerija
+1 #518.08.2011. 01:00
Buutu kjirshi, pameegjinaatu.
omlete112 @ 18.08.2011. 01:10 atbildēja:
pērc kamēr nav par vēlu, saldēti neder!
ja nenopirksi, būs nākamo gadu jāgaida...
Sapienta @ 18.08.2011. 01:19 atbildēja:
ja tu taa saki... ieshu riit uz tirgu.
profilsgalerija
0 #618.08.2011. 21:30
Izskatās garšīgi :o jāpamēģina, nākošgad jauzbump uz ķiešu laiku
profilsgalerija
0 #718.08.2011. 21:30
raugu ar bišiņ klāt un sanāks ķiršu brāga
profilsgalerija
0 #818.08.2011. 21:39
Šito pašu ar rabarberiem arī var?
omlete112 @ 18.08.2011. 21:40 atbildēja:
nezinu, bet esmu kko par avenēm dzirdējis
Pampox @ 18.08.2011. 21:42 atbildēja:
ar jebkuru augli, dārzeni, augu, kas ir sulīgs, tas ir iespējams
profilsgalerija
+1 #918.08.2011. 21:46
Man top upeņu liķieris
Plānos ir arī dzērveņu liķieris ^^
Pampox @ 18.08.2011. 21:47 atbildēja:
pēc kādas receptes tu taisi liķieri ?
Styrnucis @ 19.08.2011. 13:42 atbildēja:
māte taisa. Ogas + daudz cukurs + šnaps pa virsu
profilsgalerija
0 #1019.08.2011. 01:24
Izskatās ka bus jāizmēģina kas jauns
profilsgalerija
0 #1119.08.2011. 01:34
Vecmamma bija uztaisījusi kko līdzīgu, fiksi ar draugiem izpļumpēju
profilsgalerija
0 #1219.08.2011. 11:25
ķiršu laiks tākā garām?
tgd laiks ābolus spiest sulā un raudzēt sidrā, recepte arī elementāra, bet vajg trauku ar sifonu, lai gauss nepiekļūst.
omlete112 @ 19.08.2011. 12:17 atbildēja:
recepti lūdz?
profilsgalerija
0 #1319.08.2011. 12:23
čotka
profilsgalerija
0 #1419.08.2011. 14:18
Mans tēvs senāk no jāņogām taisīja ņammīgu vīnu. Aptuveni jūlijā taisīja un uz ziemassvētkiem dzēra.
profilsgalerija
0 #1519.08.2011. 15:31
Es līdzīgi vienu gadu biju uzstaisijis..
profilsgalerija
0 #1616.10.2011. 22:44
atvainojos, ka uzceļu vecu tēmu, bet NEKĀDĀ GADĪJUMĀ NELIECIET ĶIRŠUS AR KAULIŅIEM, JO ĶIRŠU KAULIŅOS VEIDOJAS ZILSKĀBE, KURA IR PIELĪDZINĀMA INDEI ! manuprāt to vajadzēja kādam uzrakstīt ...
Shattred @ 16.10.2011. 22:56 atbildēja:
Vispār Ezio varētu paklusēt, ja xunks2 runā pateisību..
omlete112 @ 17.10.2011. 15:34 atbildēja:
kirši ir jātur tikai ~2 nedēļas, nevis visu gadu!
pa to laiku vel neveidojās tā skābe...
profilsgalerija
0 #1716.10.2011. 23:11
vaitad nav jāpievieno vel speciāls raugs ko var nopirkt vīna veikalos ?
man tājās stāv 50 litri mandarīnu vīns
50 litri ābolu vīns un 50 litri bērzu sulu vīns
omlete112 @ 17.10.2011. 15:35 atbildēja:
nu šim nē, bet varbūt ir citas receptes
profilsgalerija
0 #1817.10.2011. 11:35
Samagonka!
profilsgalerija
0 #1917.10.2011. 15:43
Ir taisīta. Un nekāda točka, ja māk, tad sanāk ļoti garšīgi. Tiesa, dotajai receptei šis tas vēl jāpievieno, bet doma jau tā pati.
omlete112 @ 17.10.2011. 16:12 atbildēja:
papildini, ja vari, jo garšīgāk, jo labāk
profilsgalerija