Nosaukums- Rocky

Iznākšanas gads- 1976

Aktieri- Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers

IMDB vērtējums – 8/10

 

Īsumā par filmu:

 

Rokijs Balboa. Bokseris amatieris, kurš papildus strādā Filadelfijas gaļas fabrikā, kur nopelna nelielu naudu. Kādu dienu Filadelfiju apmeklē boksa smagsvara čempions Apollo Krīds. Viņš vēlas cīnīties ar Rokiju, tādā veidā padarot viņu no ''nekā'' par ''kaut ko''. Apollo Krīds, protams, zina, ka cīņa būs viegla un parasta, bet viņš nezin, ka Rokijs šādu iespēju laidīs garām.

 

Traileris::

 

 -----------

 

Nosaukums- Rocky II

Iznākšanas gads- 1979

Aktieri- Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers

IMDB vērtējums- 6.8/10

 

Īsumā par filmu:

 

Pēc cīņas abi tiek nogādāti uz slimnīcu. Apollo Krīds ir sašutis. Viņš necerēja, ka cīņā ies tik grūti. Viņš pieprasa revanša maču.

Rokijs priecājies, ka spēja izturēt cīņu, dzīvo laimīgi, turpina strādāt gaļas fabrikā, viņam ir sieva Adriana. Viņš necer, ka vēl turpinās boksera karjeru, tomēr, izdirdējis, ka Krīds viņu publiski pazemo, nolemj revanšēties. Rokijs ir apņēmības pilns, bet sieva cenšās viņu atrunāt.

 

Traileris:

 ----------

 

Nosaukums- Rocky III

Iznākšanas gads- 1982

Aktieri- Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Mr. T

IMDB vērtējums- 6.2/10

 

Īsumā par filmu:

 

Rokijs ir kļuvis par smagsvara čempionu. Tagad viņš ir katra boksa fana elks. Kad Klabers Langs, nogalina Rokija treneri, Rokijs ieslīgst smagā depresijā. Cīnoties ar Klaberu, Rokijs zaudē čempiona titulu. Bijušais Rokija ienaidnieks Apollo, nolemj Rokiju trenēt, lai ''itāļu kumeļš'' varētu atriebties Klaberam.

 

Traileris::

 ----------

Nosaukums- Rocky IV

Iznākšanas gads- 1985

Aktieri- Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Dolph Lundgren, Carl Weathers

IMDB vērtējums- 6/10

 

Īsumā par filmu:

 

Rokijs uzņemas Apollo trenera lomu mačā pret krievu superzvaigzni Ivanu Drago. Kad Apollo tiek brutāli nogalināts, Rokijs vaino sevi un apņemās atriebt drauga nāvi.

 

Traileris::

 

 

 ----------

Nosaukums- Rocky V

Iznākšanas gads- 1990

Aktieri- Sage Stallone, Jimmy Gambina, Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young

IMDB vērtējums- 4.5/10

 

Īsumā par filmu:

 

Pēc cīņas ar Drago, Rokijs ir guvis neārstējamu smadzeņu traumu. Bet tas nenozīmē, ka Rokijs pamet boksa karjeru. Viņš kļūst par jaunā boksera Tomija Gana treneri. Tomijs iegūst čempiona titulu, bet viņam ar to nepietiek. Savas dusmas viņš izgāž uz Rokiju, izaicinot to ielu kautiņā, kurš Rokijam var izrādīties liktenīgs.

 

Traileris::

 

 

 ----------

Nosaukums- Rocky Balboa

Iznākšanas gads- 2006

Aktieri- Antonio Tarver, Sylvester Stallone, Burt Young.

IMDB vērtējums- 7.4/10

 

Īsumā par filmu:

 

Rokijs ir pilnībā nolēmis beigt boksa karjeru. Jaunais čempions Mejsons Diksons, jauns, ātrs. Viņš izaicina bijušo čempionu uz cīņu. Rokijs tomēr nolemj vēl pēdējo reizi iziet boksa ringā un cīnīties. Tam jābūt labākajam mačam boksa vēsturē!

 

Traileris::

 

 ----------

 

Mans vērtējums- Rokijs ir viena no 2 filmām, kurai varu iedot 10 balles. Filma ir ļoti laba ar dziļu domu, kuru var saprast tikai tad, kad noskatās visas daļas. Stalone ir ļoti labi pastrādājis. Visas daļas es skatījos ar aizrautību un intrigu. Ļoti silti iesaku noskatīties visas Rokija filmas. Tiešām izcila filma!

 

 

 

 

 

Laboja Wanted, labots 3x