Par Eiropas čempioni futbolā šovakar kļuvusi Spānija valstsvienība, kas finālā ar 1:0 pārspēja Vāciju, triumfējot "Euro 2008" turnīrā. Uzvaras vārtus mača 33. minūtē guva Fernando Toress.

Pirms finālmača notika aptuveni desmit minūšu ilga nobeiguma ceremonija, kurā skaisti ar figūrām, kuras apklāja valstu karogus veidojoši baloni, tika parādīta turnīra izspēle līdz pat finālam.

Pirmais puslaiks pagāja ar Spānijas pārsvaru, lai gan pirmās 15 minūtes par to nebūt neliecināja. Jau piektajā minūtē Miroslavs Kloze pārtvēra bumbu spāņu soda laukuma tuvumā, bet nesavaldīja to, kā rezultātā no potenciālās vārtu gūšanas iespējas nekas nesanāca. Mača 15. minūtē Spānija pretuzbrukumā izveidoja pirmo reālo momentu, taču pēc piespēles no kreisās malas Pērs Mertezakers neviļus gandrīz raidīja bumbu savos vārtos, taču to lēcienā atvairīja Lēmans. Kopš šī brīža iniciatīva sāka pāriet Spānijas pusē, kuri atlikušajā puslaika daļā veidoja arvien bīstamākus uzbrukumus, kamēr vācieši bieži vien kļūdījās jau laukuma vidusdaļā.

spanija

Kā jums patika spēle un ko labu par to jūs varat teikt??