Nosaukums: Sociālais Tīkls/The Social Network

Gads: 2010

Režisors: David Fincher

Producents: Kevin Spacey

Scenārijs: Aaron Sorkin

Kompānija: SONY Pictures Releasing International

Žanrs: Vēsturiska, Biogrāfija, Drāma

Galvenajās lomās: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield, Rooney Mara, Rashida Jones, Brenda Song

Īss satura atstāsts:

Kādā rudens naktī Harvardas students Marks Cukerbergs, kas ir datorprogrammēšanas ģēnijs, pārdzīvo šķiršanos no savas draudzenes un lieto pārāk daudz alkohola. Aizkaitināts un apreibis, viņš raksta blogus, ielaužas universitāšu mājas lapās un zog studentu attēlus, lai tos izvietotu savā, tikko izveidotajā mājas lapā. Šajā rudens naktī pamazām dzimst ideja par šobrīd pasaulē lielākā sociālā tīkla facebook izveidi.

Sešus gadus vēlāk, 24 gadu vecumā, viņa tīklā ir 500 miljoni draugu un viņš ir jaunākais miljardieris pasaulē. Tomēr nav iespējams gūt tik reibinošus panākumus, neiemantojot dažus ienaidniekus.

Bildes:

Oficiālais treileris:

Manas domas:

Godīgi sakot, ejot uz kino, man nebija ne mazākās nojausmas ko sagaidīt - es pat īsti nebiju iepazinies ar anotāciju, vienkārši vajadzēja kaut kā nosist laiku. Piesaistīja tas, ka filmai nebija nekāda grandioza, lepna iesākuma - tā sākās ar parastu dialogu starp diviem Hārvarda koledžas studentiem. No sākuma bija grūti iebraukt scenārijā - ik pa brīdim bija ainas no tiesas prāvas mūsdienās, tad atkal pagātnes notikumi un tā tālāk. Pēc tam, kad jau sākās viss interesantais - nodevība, asi dialogi, nebeidzamas ballītes viss kļuva saprotams. Dažas vietas bija patiešām episki attēlotas, kā piemēram klubs - man no zālē skanošajiem basiem brillēs stikls sāka drebēt. Ik pa brīdim tika iemestas dažas tā kā nesvarīgas ainas, kas beigās tomēr radīja vienu veselumu. Pēdējā pusstundā mani nepameta doma, ka Marks ir pilnīgākais kretīns un nelietis, un diemžēl scenārija autori to neatspēkoja. Cik palasīju yt komentārus, es neesmu vienīgais tādās domās. Kopumā - filma viena no labākajām ko es esmu redzējis, nebija tik ļoti aizraujoša kā kāda komēdija vai ekšen filma, bet visu laiku nodarbināja prātu un stundas 5 pēc noskatīšanās es vēl prātoju par visu redzēto. Ja domā noskatīties filmu - dari to uz lielā ekrāna, nenožēlosi. Protams, tas ir tikai mans niecīgais viedoklis, un katrs lai dara kā viņam labāk patīk. blum_mini.gif

IMdb vērtējums: 8, 4/10

Forum Cinemas vērtējums: 5/5

Mans vērtējums: 9/10

kthxbai.

Laboja obsidian, labots 3x