Sveiki! Esat izmisis, jo RuneScape nav naudas vēlamajām bruņām/ierocim? Vai varbūt vēlaties dabūt kādu skillu uz 99, bet pietrūkst naudas? Esat pārskatījuši visas guides un nevarat atrast sev tīkamāko veidu?

Šajā guidē es jums parādīšu kā lai uztrennē kādu skillu tādā veidā pat nopelnot. Tam jums vajadzēs nedaudz pacietības un laika, jo tas nudien nav ātrākais veids kā kaut ko nopelnītu, bet atšķirībā no citiem veidiem, iegūsi experience.

Šajā guidē, ir nelielas pamācības naudas pelnīšanas veidos arī iegūstot experience.

 

Tātad sākam!

 

1. Cooking,

Daudzi no jums padomās: ''kā ar šādu skillu, var vispār kaut ko nopelnīt?'' Bet tas ir iespējams, vairākos veidos!

Sharks. Priekš Sharks cepšanas jums vajadzēs 80 cooking, bet ar 94 cooking līmeni un cooking gauntlets, jūs spēsiet izcept sharks bez piedegšanas. Stundā jūs varat izcept ap 1000 zivīm, pašlaik shark cenas ir sādas:  Tātad 86x1000 = 86k stundā+ lielisks cooking experience.

Pizza. Nopērciet pizza base, visātrākā metode būtu pirkt no Grand Exchange. Nopērciet pārējās sastāvdaļas, kuras nu kurai picai vajag(tomato, cheese, anchovies, pineapple utt.) Vidēji par picu jūs iegūstat 200-300 coin vidēji, stundā jūs varat izcept 800-1200 picas, vidēji ap 1000, izmantojos Al-Kharid spotu. Tātad stundā iegūsties 200-300k coinu. 

 

Rocktails. Efekts tāds pats kā ar sharks, tikai ar Rocktails vislaik lēkā cena, tad Raw maksā vairāk par cooked, tad tieši otrādi, tāpēc ja gribāt ar to nopelnīt, esat uzmanīgi. 

 

 

2. Crafting.

Crafting ir, prasme, ar kuru jūs varat nopelnīt labu naudas summu. Šīs metodes nav ātras, toties ar tām jūs nopelnīsiet gan experience, gan naudu.

Flax spinning. Šajai metodei, jums vajadzēs nopirkt flax no Grand Exchange. Pēc tam ejat uz kādu Spinning wheel. Lūk, daži spoti kur to var izdarīt   Stundā jūs varat uztaisīt ap 1000 bowstrings, koncentrējoties uz darbu.  tā jūs nopelnāt 112k stundā.

Battlestaffs. Lai izveidotu šos brīnumus jums no sākuma, vajag, 54 līmeni craftingā un 56. līmeni magic. Pašus Battlestaffs  jūs varat nopirkt vai nu Grand Exchange, vai nu Lunar Island pie Baba Yaga, vai arī Varrockas  zižļu veikalā pie Zaff. Orbs jūs varat nopirkt Grand Exchange. No sākuma jums vajadzēs jūsu orbs enchantot 

šādi apmēram ir jāizskatās jūsu gear un inventory. Pēc tam dodaties pie jūsu iecerētā obeliska.  un enchantojiet orbus. Kad to visu būsiet izdarījuši, savus orbus, savienojat ar battlestaffs. Par 1000 battlestaffs jūs varat nopelnīt ap 2.3m naudas.

3. Farming.

Farming ir skills kurš neprasa īpaši daudz laika. Vienīgais kas jums ir jādra ir pēc stundas jāaprauga savi herb lauki.

Herbu audzēšana. Pirmais herbs ar ko varat sākt pelnīt normālu naudu ir Ranarr, kuram nepieciešams 32 farming līmenis.

No sākuma jums būs jānopērk Ranarr seeds, ko jūs varat izdarīt Grand Exchange. Kad tas ir izdarīts sagatavojat šādu gear 

Spottier cape – samazina svaru.

Boots of lightness – samazina svaru.

Magic seceteurs – par 10% palielina ražu. (nav obligāts)

Explorer’s ring 3 – Ļauj jums teleportēties uz draynoras farming patchu. (nav obligāts)

Kad gear ir gatavs, sarūpējiet šādu inventory

Teleportēšanās rūnas – Teleportēs jūs, tādā veidā samazinot laiku, kamēr tiksiet pie patch.

Sēklas – Domāju nevajag paskaidrot kam tās būs domātas.

Supercompost – palielinās ražu. (nav obligāts)

Seed dibber – ļauj jums iesēt sēklas, apstrādājamā zemē.

Rake – notīrīs zemi no nezālēm.

Kad gear un inventory ir sagatavots ejam līdz patcham. Ar grābekli to apstrādājam, uzberam virsū supercompost un iestādām sēklu. Apstaigājam visus patchus : bilde: kad tas ir izdarīts pēc stundas atkal apejam apli ap patchiem tos novācot un veco vietā iestādām jaunus.

 

4. Firemaking.

Ir tikai viena iespēja kā lai nopelna ar Firemaking – Shades burning!

Shades burning. Lai varētu izmantot šo iespēju jums vajag būt izpildītiem šādiem questiem – Priest in Peril, Nature Spirit un Shades of Mort’ton.

Inventory

 

Gear

Principā sastāvs ir jūsu fighting gear.

Kad viss ir sagatavots runā ar Razmire, Mort’tonas general store, lai nopirktu Olive Oils.

Tagad ej blakām templim un dabū Sancity uz 10%, kamēr citi būvē templi.(ieteicams izmantot world 77, jo tas world ir speciāli priekš šīs minigame. :bilde: Pēc tam sāc sist Shades. Kad kāds aizdedzina altāru un tavs Sancity ir pāri 10%, sāc izmantot savas Olive Oils uz uguni, lai dabūtu Sacred Oil. Kad tev ir Sacred Oil, sāc vākt Shades līķus. Tad izmanto Sacred Oil uz logs, lai dabūtu Pyre logs. Pēc tam sameklē kādu no Funeral Pyre, kas ir apkārt pilsētai. Kad esi kādu atradis izmanto savus Pyre logs uz Funeral Pyre un tad aizdedzini to visu ar tinderbox.

Parasti no šī tu iegūsi atslēgu kādā krāsā. Katra krāsa atbilst savām durvīm un lādei, kuru tā var atvērt. Kad tev ir vairākas šādas atslēgas sāc vērt vaļā lādes, iegūstot atlīdzību. Vairāk info par šo minigame - https://exs.lv/page/32546-Naudas_pelnisana_ar_Vyrewatch_liku_dedzinasanu

 

5. Fishing.

Ar šo prasmi jūs varat iegūt ļoti daudz naudas, vajag būt pacietīgam.

Karamja fishing. Kurš, gan no mums būdams f2p nav trenējis zvejošanu, Karamjas salā? Piedevām nopelnam labu naudas summu, zvejojot lobsters vai swordfishes.

Lobster

 

 

Swordfish

 

Monkfishes. Lai sāktu zvejot monkfish jums, vajadzēs, 62 līmeni zvejošanā. Lai sāktu zvejot, jums vajag būt izietam Swan Song kvestam, kā arī jānopērk small fishing net, to jūs varat izdarīt Grand Exchange. Pēc tam dodamies uz Piscatoris Fishing Colony.

Kad esat atnācis uz turieni atrodat savu spotu un sākat ķert zivis. Līdz 99 līmenim nopelnīsiet 40-50 miljonus.

Rocktails. Rocktail atrodas Living Rock Cavernā. Lai to ķertu ir nepieciešams 90 fishing līmenis un tā dod 380 pieredzes punktus. No sākuma jums ir jādabū Living Minerals (tā ir kā barība zivīm), :bilde: lai ķertu šīs zivis, tās jūs varat izsist no monstriem netālu no zvejas vietas. Kad esat dabūjuši pietiekami daudz šīs barības, dodaties uz Living Rock Cavern.

 Šī vieta var būt ļoti bīstama, jo te zvejojot uzbrūk monstri, bet to var atvieglot izmantojot 84 vai 77 pasauli, jo tās ir vietas kur daudz cilvēku uzturās sājās alās, tādējādi ir daudz mazāka iespēja ka kāds briesmonis uzbruks tieši tev.

 

6.Herblore.

Herb cleaning. Lai sāktu herbu tīrīšana no sākuma pārliecinaties vai notīrīts herbs maksā vairāk par netīru.

Tātad kad tas ir izdarīts, ejam uz Grand Exchange un pērkam ap 1000 herbiem, cik nu kuram sanāk.(Ieteicams šo visu sākt ar 10M skaidrā naudā.)

Tālāk nekā sarežģīta nav. Ejam uz kādu no bankām, ieliekam visus herbus bankā, un izvelkam 28 gabalus (viss inventory) un sākam to tīrīšanu.

Šādā veidā jūs nopelnīsiet gan naudu, gan dārgo herblore experience!

 

7. Hunter.

Swamp lizards. Lai sāktu viņas ķert tev ir nespiecšams 27 hunter līmenis. Inventory jāizskatās šādi

Un gear šādi.

 kad tas viss ir sarūpēts dodamies uz paredzēto spotu. Izliekam savas lamatas un sākam ķeršanu.

Red chinchompas. Ar šo metodi es pats personiski nopelnīju ap 30M, līdz 99 līmenim. Tātad jums ir jāsagatavo šads gear

kad tas ir izdarīts, sagatavojas šādu inventory

Tad dodamies uz kādu no ķeršanas vietām.

Izliekam savas lamatas un sākam medīšanu. (Ieteicams šo veidu izmantot no 70 hunter)

Grenwalls. Lai sāktu ķert šo radījumu, jums vajadzēs 77 hunter līmeni, kā arī Regicide questu, Mourning’s end I arī ļoti ieteicams. Sākam gatavot inventory, tātad jums vajadzēs sekojošo:

4-5 box traps. (atšķirībā no jūsu Hunter līmeņa)

500+ fruitfall scroll.

Fruit bat pouch. (Varat paņemt 1 papildus gadījumam)

Ring of dueling.

1-4 Raw pawya meat. (priekš labāka sākuma)

Tātad viss notiek sādi. Lai noķertu grenwall, jums vajadzēs Raw Pawya meat. Ja tu tādu neieliksi savā trap, tad Grenwall nenoķersi. Neiesaku pirkt Raw Pawya’s Grand Exchange, jo tas ļoti samazinās tavu profit. Tātad tev vajadzēs ķert gan Pawyas, gan TAJĀ PAŠĀ LAIKĀ arī grenwalls.

Tātad lai noķertu pawyas, tev vajadzēs Papaya fruit, neiesaku tās pirkt Grand Exchange, tāpēc tev arī bija līdzi jāņem fruit bat ar visiem scrolls. Tātad izsauc savu Fruit bat un izmanto viņa special move – Fruit fall. Gandrīz 100% no 1 scroll tev izkritīs 1 papaya, dažreiz neviena.

Kopā ir 2 labi medību lauki, kur tās ķert. Tev būs jāķer gan Pawyas, gan Grenwalls vienlaicīgi, tātad tu tās vari ķert jebkur Isafdarā.

Daži triki:

Neliec savus box traps kvadrātā, gluži kā ķerot chinchompas, bet gan tuvu vienu pie otras.

Vienmēr liec pirmajās 2 lamatās papaya, bet pārējās 3 vai 2(cik nu kuram) Raw Pawya.

Nekad neliec savas lamatas pārāk tuvu Pawya, tu tās aizbiedēsi prom.

Teleportēšanās.

Izmanto savu Ring of Duelling, tad teleportējies uz castle wars, no bankas izņem Crystal seed, teleportējies uz Lyeta, noliec savu Crystal seed Lletya bankā un ej atpakaļ uz spotu.

Chinchompas vai Grenwalls?

Katram no jums pārlasot šos 2 veidus radīsies doma: ‘’Kas tad nu ir labāk? ‘’ Īstenībā katram no šiem veidiem ir gan savi plusi, gan savi mīnusi.

Grenwall: 1.3M – 2M nauda stundā.

Red Chinchompas: 250k – 400k nauda stundā.

Grenwalls: Cilvēku gandrīz nav, reti kad nāksies mainīt pasaules.

Red Chinchompas: Pats saskāros daudz ar šo problēmu, kamēr trenēju Hunter prasmi, ļoooti daudz cilvēku, lielākā daļa izmanto palīgierīces – dažādus botus utt.

Grenwalls: Stundā 70k-85k exp.

Red Chinchompas: Stundā 80k – 100k exp.

Grenwalls: Prasa milzīgu koncentrēšanos.

Red Chinchompas: Īpašu uzmanību neprasa, bet gluži afk arī nevar.

Ar Grenwalls, no 90 līdz 99 līmenim nopelnīsi 121M, no viņu spikes.

Ar Re Chinchompas, no 90 līdz 99 līmenim tu nopelnīsi ap 16M.

Kopsavilkumā saku, ja gribi tikt ātrāk pie 99 Hunter, nopelnot savus 30M tad Red Chinchompas ir priekš tevīm. Ja gribi nopelnīt labu naudu, tad Grenwalls ir priekš tevīm.

 

 

8. Mining.

Gold ores. Trenēt mining ar gold ores varētu būt leni, bet tu tiešām nopelnīsi labu naudas summu. Ir vairākas vietas kur cirst gold ore: TzHaar, Keldagrim, bet labākā vieta kur to darīt ir Living Rock Caverns, vienīgais jums vajadzēs 80 mining līmeni, lai tur tiktu, bet vieta ir brīnišķīga – banka ir tikai dažu soļu attālumā!

 

Coal. Vairāki no jums būdami vēl F2p uzskatīja, ka coal ore ir viens no labākajiem, bezmaksas spēlētāju naudas pelnīšanas veidiem. Tā arī ir, jo sasniedzot 60 mining līmeni ir iespējams nokļūt mining guild, kur ir milzīgi lauki ar coal. Tātad ja sasniedzat 60 mining līmeni, iesaku doties tur.

 

Rune ore. Neapšaubāmi vislabākais veids kā bezmaksas spēlētājiem pelnīt naudu, jo viens Runīta akmenis maksā 14k coinu, pa 1 somu iegūstot 392K coinu! Arī Rune ieguve ir bīstams process, jo spots bezmaksas spēlētājiem ir tikai Wildernessā, kur ir pilns ar revenantiem.

 

 

9. RuneCrafting.

Lai izmantotu šo metodi, jums vajadzēs 44 RuneCrafting un 57 Summoning līmeni.

Nature Runes. Iespējams labākais veids kā nopelnīt naudu, taču process ir ļoti ilgs. Līdz, 99. līmenim nopelnīsiet AP 300M COINU! Iespaidīga summiņa, lai nopirktu visu nepieciešamo. Tātad lai sāktu sāktu sagādājat sev šādas lietiņas:

Ring of duelling.

Spirit Graakh pouchus.

Pure esence.

Labākos pouchus, ko pieļauj jūsus RuneCrafting līmenis.(nav obligāti)

Un, protams, Nature Tiara/ Nature Talisman.

Kad tas viss ir sagatavots, gatavojam gear!

Spottier/spotted cape.

Boots of lightness.

Vēl kādas drēbes, kas mazina svaru –agile set, penance gloves utt.

Tātad viss notiek šādi! Esam Castle Wars bankā, un izsaucam savu Spirit Graahk

Tad no bankas izņemam savu Talismanu/Tiaru, Pure Essence, kā arī Pouchus (RuneCrafting pouchus) un uzvelkam uz sevīm Ring of duelling.

Spiežam uz Graahk ‘’interact’’ un spiežam teleport.

Tālāk mēs teleportējamies šajā apgabalā, un ejam līdz nature altāram.

Spiežam ‘’Enter mystrious ruins’’ un sākam craftot savu Pure Essence.

Atkārtojas procesu. Veiksmi!

 

10. Smithing.

Šai metodei jums vajadzēs ap 2M priekš resursu iegādes, Dwarf Cannon kvestu un 35 Smithing līmeni.

Cannonballs. Ar šo veidu pats personiski esmu ieguvis 60-66 smithing, un ap 3M naudas. Pats process ir liels afk, jo Cannonballs iegūšana ir ļoti lēna.

Tātad sākam. Grand Exchange nopērkam ap 1000 steel bars un Ammo mould.

Ejam uz kādu no šīm vietām:

 

 

 

 

 

Faladora – Neiesaku šo vietu, jo P2p pasaulē ir daudz labākas vietas kur smeltot.

Al-Kharid – Krāsns ļoti tuvu bankai, ja ir slinkums iet uz citu spotu, paliek te pat.

Port Phasmatys – Otra tuvākā krāsns, kas atrodas no bankas.

Neitiznot – Neiesaku lietot šo spotu, 3 tuvākais ceļš no bankas līdz krāsnij.

Edgeville – Labākā vieta kur smeltot kaut ko – vienīgais šķērslis ir tāds, ka ir jābūt kādam no Varrock Armour. Pats lietoju šo spotu.

Tātad process ir vienkāršs, izņemam no bankas savu Cannonball mould un 27 steel bars, ejam uz furnace un sākam taisīt Cannonballs.

 

 Steel bars. Lielisks naudas pelnīšanas veids bezmaksas spēlētājiem, vienīgais vajag sākuma kapitālu un, 30 līmeni Smithing. No sākuma nopērkam Grand Exchange 1000 coal un 500 iron ore.

Tad dodamies vai nu uz Al-kharid, vai nu Falador spotu, izvelkam no bankas 18 coal un 10 iron ores, un dodamies uz Furnace.

 

11. Thieving.

NPC Pickpocket. Ir vairāki NPC, kurus tu aplaupot iegūsi gan Experience, gan naudu. Populārākais no tiem ir Master Farmer, kur tu vari iegūt no 75-100K coinu stundā. Tas gan var atšķirties arī no spēlētāja veiksmes.

Pyramid Plunder. Pyramid Plunder ir labākais thieving experience spēlē, bet šajā minigame tu arī vari nopelnīt. Dažreiz tu atradīsi kādu akmeni, kādā no urnām/sarkofāgiem utt. Akmeņu cena ir dažāda, laikam no 250 coiniem – 1.5K. Kā nekā, rūpīgi krājot šos akmeņus beigās nonāksi pie labas naudas summas. Vēl ir iespēja aplaupot sarkofāgus tikt pie Pharaophs Sceptre, kuru var pārdot par 900k.

 

 

12. Woodcutting.

Yews. Nepieciešams 60 Woodcutting līmenis.

Viens no labākajiem f2p pelnīšanas veidiem, atceros ar Yews, būdams nemaksājošs spēlētājs nopelnīju savu Rune (g) setu biggrin_mini2.gif . Ir vairāki spoti, kur cirst Yews.

Varrock Castle – 3 koki. Ļoti daudz cilvēku, bet, manuprāt, labākais f2p spots.

Edgeville – Diezgan maz cilvēku, 2 yews.

Catherby – 7 koki, ļoti maz cilvēku, tuvu banka.

 

Magic tree. Nepieciešams 75 Woodcutting līmenis.

Magic tree ir lēns, taču ienesīgs. Viens Magic log maksā 900-1200 coinus, bet problēma tāda ka Magic tree parasti ir crowded un ļoti grūti ar magic logs pelnīt naudu.

 

 

 

Veiksmi!

Kopumā tas ir arī viss, cerams, atradīsiet savu pelnīšanas veidu.

Low Ki.

Laboja Susuris, labots 1x