Nosaukums- Warcraft III: "The Frozen Throne"  

Izdevējs- Activision Blizzard 

Žanrs- Stratēģija 

Spēlētāju skaits- 1-12 

Platforma- PC 

Gads- 2003


Prasības (ieteicamās)

Operētājsistēmas- Win 98 ,2000, Me, Windows Xp, Windows Vista, Windows 7. 

Pocesors- 600 MHz 

RAM- 256 MB

Video karte- 32 MB (3D)  


Prasības (minimālās) 

Operētājsistēmas- Win 98 ,2000, Me, Windows Xp, Windows Vista, Windows 7.  

Procesors- 400 MHz 

RAM- 128 MB 

Video karte- 8 MB (3D)

Skaņu karte- 16-bit 

Brīvā atmiņa- 550 MB  


Single player - missions (spēles sižets) 

Spēles misijas ir izkārtotas tā, lai spēlētājs pagūst izspēlēt ar katru no rasēm un tas cilvēkus atšķir, jo katram ir savs viedkolis par viņprāt labāko rasi. Spēles sižets ir par kādām leģendārām bruņām, kuras ir iesaldētas ledū, sasaldētajā kalnā, kuram var peikļūt šķērsojot bīstamas zemes, bet visu bīstamāku padara rasu sāncensība, jo ikviena no rasēm vēlas iegūt šo varu, ko nodrošinātu bruņu maģiskais spēks. Beigu beigās, pie kalna pakājes nonāk elfi, nagi jeb zivj-veidīgie un nemirstīgie. Cīņa notiek spraigi taču tikai viens no rasu vadoņiem nonāk pašā kalnā, lai iegūtu nenovērtējamo spēku, taču to neatklāšu, lai saglabātu interesi par spēli. smile_mini.gif  

 

Gameplay

Spēle galvenokārt tiek vadīta ar peli un klaviatūra vajadzīga tad, ja jau esi kārtīgi iepraktizējies spēlē un vēlies visas darbības darīt daudz ātrāk, proti, kad esi iezīmējis vajadzīgo karaspēku, vari paturēt shift un nospiest kādu no cipariem no 0 - 9, tādejādi jau nākamreiz tev nebūs jāvelk karaspēks pa jaunam un tas jāmeklē kartē, bet uzspiežot attiecīgo ciparu, kuru izvēlējies, procesu paātrināt. Savukārt pārkatu pār karti tu vari pārbīdīt ar bultiņu palīdzību u.t.t. 

Single player (manuālās mapes)

Iesākot spēli tev ir iespēja izvēlēties mapi un viens liels pluss ir tas, ka mapi var izvēlēties arī kādu no Reign of Chaos daļas, kas ir iepriekšējā Frozen Throne. Kad esi izvēlējies mapi, var izvēlēties kādu no četrām rasēm: Human, Night elve, Undead vai Orc. Pārējās rases var izmantot misijās vai izmantojot editoru, par ko pastāstīšu mazliet vēlāk. 

Spēles sākumā tev ir doti pieci strādnieciņi un, protams, tava galvenā ēka, kur tu liec visus savus resursus, kā arī tur notiek daļa no attīstības. Strādnieku darbs ir vākt zeltu, cirst kokus un būvēt mājas, tavas bāzes attīstībai. Sākuma iestatījumus var arī nomainīt pirms katras spēles tā, lai, piemēram, no sākuma tiek dots tavs vadonis (random), atklāta visa mape, pārredzama mape u.c. 

Katrai rasei ir pieejami 4 vadoņi, taču vari izvēlēties būvēt tikai 3. No sākuma varēsi būvēt tikaivienu no vadoņie, bet ja vēlies vēl kādu, nāksies attīstīt savu galveno māju. Vadoņus vari trenēt līdz 10 līmenim un ar katru līmeni vadoņa prasmes palielinās, kā arī vari izmantot kādus speciālos paņēmienus, kuri nu katram ir savādāki. 

Lai uzbūvētu kāda veida karavīru, tev ir nepieciešams zelts, koks un viena līdz septiņas vienības. Vienības tiek dotas 100 un tev jāprot taisīt savu karaspēku tā, lai izmantotu pēc iespējas vairāk vienības tev parocīgāk. Un kad gatavi varoņi un karavīri, lai pretinieks saturās! Atceries- galvenais ir iznīcināt pretinieka bāzi un visas mājas, tāpēc iesaku vispirms ķerties pie mājām, kas taisa ātro karaspēku vai arī galveno māju, lai netaisa strādniekus, kuri spēj remontēt mājas. Taču elfiem taktika ir cita, vispirms ir jāiznīcina mazās mājeles, kuras spēj dziedināt viņu karavīrus. wink_mini.gif Bet taktika katram ir sava. 

 

Editor

Spēlei nāk līdzi programma, kas tev ļauj rīkoties ar mapju editošanu vai savu mapju taisīšanu. Ja edito jau gatavu karti, neaizmirsti uztaisīt kopiju! Editors tev atver jaunas iespējas un tieši editors bija tas, kur es pavadīju visnotaļ lielu laiku no warcraft "karjeras". Editorā tu vari darīt prakstiski visu un veidot visu kas ir redzams single player, kā arī to, kas nemaz nekur nav bijis. Ja tu editorā esi ieprktizējies, tu vari veidot savus items, karavīrus, to skillus jeb prasmes, izskatu, reliefu, dekorus un daudz, daudz ko citu. Editorā tu spēj arī mainīt vadoņa maksimālo līmeni, kas nav vienkārši, taču ar laiku var apgūt un arī maksimālo spēles vienību skaitu. smile_mini.gif Tāpēc būsim radoši un spēlēsim savās mapēs ar saviem noteikumiem. 

 

Mana pieredze spēlē

Warcraft bija mana pati pirmā spēle uz datora un tieši šī daļa tika spēlēta visvairāk. Varu lepoties, ka vairākas reizes esmu izgājis visas misijas un bez kodiem, kā arī esmu drošs, ka esmu izspēlējis visas mapes un ne vienu reizi vien. Bet tad, kad apnika viss pieejamais, uzzināju par editor un tad sākās mani edita laiki. Es taisīju mapi pēc mapes un katra nākamā man sanāca ar vien labāka un profesionālāka, jo es "piešāvos" pie šīs programmas un beigu beigās varēju to vadīt bez liekas piepūles. Un ja kādam rodas kāds jautājums par editošanu, jautājiet droši. smile_mini.gif  

 

Multiplayer

Pats tikai dažas reizes esmu spēlējis spēles multiplayer, kurš ir populārs visā pasaulē vēljoprojām. Ir dažādas adreses un serveri kuros spēlēt un katrā serverī ir savādāks gameplay. Var tikai apbrīnot to, kā cilvēki ir sataisījuši kartes un misijas, kuras domātas online spēlēšanai. 

 

Spēles dizains un skaņu efekti

Warcraft pavisam atšķiras no pārējām stratēģijas spēlēm ar savu interesanto un neizkropļoto stilu. Spēles grafika ir pavisam pietiekama un ieturēta, lai iztiktu bez jebkādiem lagiem. Arī skaņa ir ļoti akurāti izkopta un kartai maģijai, koka cirtienam, sitienam u.t.t ir sava skaņa. Esmu apmierināts. 

 

Vērtējums

Spēli vidēji vērtē ar 9,2 

Mans vērtējums arī ir ap 9,5 


Dažas bildes

gameplay

 gameplay

gameplay

gameplay

gameplay

 

 Video

Opening- 

 

Trailer- 

 

Gameplay- 

 



Paldies, ka lasījāt. (Pooh)

Laboja Susuris, labots 1x