Es nespēju tam noticēt, bet es patiešām esmu spēlējis šo jauno konsoli - Wii U. Tā nav tikai unikāla, bet tā spēj aizskart pat viscietākos geimerus. Nintendo ko tādu nav paveicis jau gadiem.

Tas ir ļoti jauki, ka Nintendo izrādija Wii U iekš E3 konferences. Bet, manuprāt, Wii U nozaga visu konferenci un uzmanību piesaistīja tikai sev. Bet tagad ir laiks paskatīties uz šo jauno Nintendo konsoli un paprasīt jautājumus izstrādātājiem.

 

1. jautājums.

Cik iekšēji spēcīgs ir Wii U?

Es nedomāju, ka Nintendo rādīja galējo modeli E3 konferencē. Manuprāt, viņi to vēl uzlabos. Patiesībā tas, ka izstrādāji nenosauc ko spēs Wii U pataisa mani ļoti ziņkārīgu. Vai tas būs Playstation 3 un Xbox360 jaunais konkurents, vai arī tikai 50% vājāks.

Vislielākās cerības, protams, tiek liktas uz to, ka šī konsole spēs paveikt ļoti daudz, bet to mēs cerams varēsim noskaidrot nākošajā E3 konferencē. Un tad pat jau arī konsoli ieraudzīsim veikalu plauktos, jo to paredzēts izlaist 2012. gadā.

 

2. jautājums.

Kādas spēles tiek veidotas jaunajai konsolei?

Battle Mii. Chase Mii. Shield Pose. Zelda HD. Kas ir kopīgs šīm spēlēm? Tikai tas, ka neviena no šīm burvīgajām spēlēm, kas ir izstrādātas vairākās daļās uz iepriekšējām Wii konsolēm, šeit netiks izstrādāta. Veidotāji kutina nervus visiem un tik saka, ka šīs spēles būs daudz varenākas pateicoties unikālajam kontrolierim.

 

Un līdz ar to, tas pievieno vēlvienu jautājumu - ko īsti Nintendo dara? Kad šīs franšīzes tiks izlaistas? Vai tās arī būs Mii tipa spēles? Vai arī tā būs kāda Super Mario daļa, kura dienasgaismu jau nav redzējusi 15 gadus kopš iznāca Super Smash Bros. Tas, protams, nav pārsteigums, ka konsolei nav noteikta izlaišanas datuma, bet neziņa par spēlēm gan ir mulsinoša.

 

3. jautājums.

Vai vecākas spēles būs vienlīdzīgas ar 2012?

Kad pateica, ka Batman:Arkham City būs uz šīs konsoles, es biju šokēts. Šī ideālā spēle uz tik ideālas konsoles? Bet tad es aizdomājos, ka spēle iznāks 2011. gadā, bet konsole 2012. gadā..

 

Paziņoja arī to, ka citas spēles, kas iznāks 2011. gadā būs pieejamas uz šīs konsoles. Bet es negribu pirkt dažas spēles divreiz. Tas nav labi, ka dažas spēles tiek spēlētas jau uz citām konsolēm un tikai pēc gandrīz 6 mēnešiem spēle ir jāpērk atkal lai spēlētu uz Wii U 2012. gadā. Visi, izstrādātāji un patērātāji zaudētu šajā gadījumā, atcerēsimies, ka tieši tāpēc gan Wii, gan DS tāpēc bieži vien ir bijis haosā tiešī dēļ šīs kļūdas. Tai labāk vairs neatkārtoties.

 

4. jautājums.

Vai konsole apmierinās gan "šķaidītājus", gan mierīgos geimerus?

Nintendo apstiprina, ka viņiem ļoti labi veicās ar mierīgajām spēlēm iepriekš un tagad tas turpināsies, bet viņi centīsies iesaistīt arī geimerus, kas bija vīlušies iepriekšējās Wii daļās, kuras apmierināja gandrīz tikai mierīgos geimerus.

 

No Nintendo puses tas ir cēls mērķis. Es tikai domāju vai viņiem izdosies visu paveikt perfekti. Šoreiz Wii U ir daudz ko parādīt.

 

5. jautājums.

Vai Nintendo būs pieejams arī internetā?

Zinot, ka Nintendo ir iesaistīts daudzās jomās, man patiešām nav ne jausmas. Dažādu kompānijo ietekmē, šķiet, ka Wii U nav nekādu padomu internetā.  Arī Nintendo investors Nintendo Globālais prezidents Satoru Iwata paziņoja, ka ja grib strādāt pie šādas interneta sistēmas, tā būs daudz vēlāk par pašu konsoli.

 

Šāds veids ir diezgan bīstams, tas varētu novest pie tā, ka pie šādas nekārtības neviena kompānija nevēlētos sadarboties.

 

6. jautājums

Vai konsole spēj vairāk nekā tikai vienu "plāksnes" kontrolieri?

Katru dienu šāds jautājums mētājas no jā uz nē un otrādāk. Bet pēdējais, ko esmu dzirdējis - jā. Bet samaksa par vairāku kontrolieru izmantošanu atkal būs augstāka.

 

Konsoles dizains spēcīgi ietekmē cilvēkus. Toties tāpat klīst baumas, vai tā maz būšot konsole? Ir cilvēki, kas uzskata, ka Wii U būs tikai papildinājums jau esošajam Wii. Bet Nintendo apliecina, ka būs iespējams vairāk nekā tikai viens kontrolieris.

 

7. jautājums.

Cik agresīvi Nintendo izdarīsies ar trešajām personām?

Kā jau es teicu - tas ir apšaubāmi. Maz kompāniju izpalīdz ar šo problēmu un mēris, ka Betmena spēle būs uz jaunās konsoles neatrisina visu.

 

Nintendo ir jānodrošina tas, ka Wii U kaut kā atšķirsies no konsolēm, kas tirgū jau ir daudzus gadus. Viņiem ir arī jānodrošina uzticami pircēji. Bet, manuprāt, trešajām personām jābūt ļoti gudrām lai ieviestu labāko materiālu uz Wii U.

 

Nintendo tomēr vajadzētu izstāstīt vairāk par visu, piemēram, par ekskluzīvajām spēlēm. Vai arī par uzlabojumiem priekš kontrolieriem. Ir labi, ja cilvēki ir nodrošināti ar informāciju. Es aŗi ceru, ka no jaunās konsoles dabūšu kaut ko jaunu, kas nav spēlēts iepriekš.

 

Lai gan es jauno Betmena spēli uz konsoles pirkšu tāpat. Kad uz konsoles parādās jaunas spēles tāpat arī parādīsies papildinājumi. Un tad jau tā lieta aizies, tikai geimeriem gan vajadzētu labi apdomāt vai viņi grib šo konsoli.

 

8. jautājums.

Vai trešās personas veidos labas spēles?

Viena lieta ir izveidot spēli, bet otra - to labi pasniegt. Arī iepriekš šis princips stipri ietekmēja Wii. Tādu spēli kā Call of Duty bija prieks spēlēt, bet, piemēram, Resident evil bija diezgan sarežģīti gan sistēmas bezspēka dēļ, gan portu dēļ, gan kontroliera dēļ.  Bet es ceru, ka jaunā konsole tiešām būs iekšēji spēcīga.

 

Kā jau es teicu, Nintendo vajag būt pirmajiem, kas ļoti palīdzēs izveidot šīs spēles ar visiem papildinājumiem un jaunumiem kā arī HD. Nedrīkst ļaut Microsoft vai Sony to darīt pirmajiem.

 

9. jautājums.

Vai Nintendo ir gatavs HD ērai?

Zelda HD, protams, bija elpu aizraujoša, bet tā bija tikai 30 sekunžu gara interaktīva filmiņa. Plus, daudzi izstrādāji jau bija sākuši veidot pārāk spēcīgas spēles priekš Wii.

 

Kamēr Nintendo strādā ar pašiem labākajiem izstrādātājiem vēsturē, arī spēles pāries uz HD 2012. gadā. Vai atceries kā izskatījās Xbox360 pirmās spēles? Fani baidās, ka atkārtosies 2005. gads. Pat izstrādātājiem vajag trenēties, bet pašmāju izstrādātāji gan veidos tikai vecās nodeldētās spēles ar vecajām tehnoloģijām.

 

10. jautājums.

Vai šīs ir beigas uzsvaram uz kustību kontrolieriem?

Wii U "Plāksne" mūs nodrošina ar jaukām lietiņām. Bet tā arī atbalstīs kustības. Pie tam Nintendo ir strādājis pie tā īpaši un kustību apkārtni palielinājis par vairākiem grādiem.

 

Protams, kustības ir primārais. Būs grūtības izstrādāt spēles kustību kontrolieriem.  Konsoles "Plāksne" gan būs nepatīkama, bet tomēr uz tās iepriekšējām versijām bija vairākas ļoti labas spēles. Varbūt jaunā konsole būs gan ar "plāksni" gan ar kustību sensoru?
-----------------------------------------------------
Es redzēju ļoti daudz ko konferencē. Un jūs man uzdevāt daudzus jautājumus, bet patiesās atbildes redzēsim tikai nākotnē.

 

Richard George

 

sedrfwre

 

Traileris:

P.S. Mans pirmais tulkojums. Šķiet, diezgan krāmīgs, būs jātrenējas ar RuneScape jaunumiem blum_mini.gif

Laboja mad, labots 5x