Režisors: Mārtins Skorsēze

Galvenajās lomās: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie


Sēž Skorsēze krogā, sūc alu. Ienāk di Kaprio, paņem alu, apsēžas blakus un jautā: "Mārtin, uztaisam kaut kādu haltūru? Abu mūsu vārdi nodrošinās atpazīstamību. Paņemsim kaut kādu nebūt nebūt sižetu, pie velna, vislabāk uz patiesiem notikumiem balstītu, jo tāds parasti skan labāk, sataisīsim filmu. Norausim kādu nebūt piķi, tas nekas ka nebūs nekā prātīga." Skorsēze iedzer malku, aizpīpē un saka: "Kāda runa, sataisīsim. Galu galā es arī vairs neesmu jauns, varu atļauties uzņemt kaut ko pasūdīgu, esmu pārāk cienījams lai mani noliktu."

Tāds iespaids man arī radās par šo the Wolf of Wall Street. Haltūra un nekas cits. Netieku tikai gudrs, Skorsēze sāk palikt vecs un zaudē asumu vai arī apzināti taisa tādus gabalus. Nav jau tā, ka visas filmas Mārtinam būtu labas vai tamlīdzīgi, bet nu tāda paviršība pa visām vīlēm spiedusies nebija ne no viena viņa gabala.
Otrkārt, aktieru ansamblis, kas konkrēti iesūkāja, protams, ar di Kaprio priekšgalā. Es viņu (kā aktieri) vispār nevaru ciest. Kāpēc? Tāpēc ka viņš ir viens draņķīgs aktieris. Praktiski visās filmās viņš vai nu netēlo, vai arī tēlo pats sevi. Un praktiski bez nekādām izmaiņām uz vienu vai otru pusi.

Melotu, ja teiktu ka man bija kaut kādas lielas ekspektācijas no šī gabala, bet nu tā vīlies nebiju sen. Un, pie velna, kāpēc visu šo stāstu vajag izstiept uz trim stundām? Mierīgi to visu varēja izstāstīt pusotrā stundā.
Ko lai saka, varbūt Skorsēzem vajadzētu iet pensijā?

4,5/10

Ja būtu kāds nezināms režisors, ieliktu 5.5/10

 

Laboja mad, labots 3x