Ir laiks ikgadējai Exs.lv Ziemassvētku pasaku. Neņemiet ļaunā nedz turpmāk aprakstītos notikumus nedz arī to, ja jūsu lietotājvārds tur neparādās

Bija vēla 24. Decembra pēcpusdienā. Zemi lēnām pārklāja sniegs, bet joprojām nebija īstas ticības baltiem Ziemassvētkiem.

   Tajā pašā laikā kādā klusā meža nostūrī sniegs pārklāja arī kādu mazu, necila paskata būdiņu. It nekas neliecināja, ka šeit vēlāk varētu valdīt čalas, jautrība un svētku noskaņa, tomēr ik pa laikam varēja manīt aizcilpojam kādu Styrnas attālu radinieku - Stirnu, kas rādīja ceļu kādam no viesiem.

Skat, kas tur? Tur Maadinsh stumj pa celmiem ar sarkana samta pārklāju apsegto audi. Tālāk brien arī Hibs, Kordiljers un Coconut man, katrs padusē pasituši pa Iļģuciema medalus sešpakai. Tālāk var redzēt arī Geek, kurš, beidzot Lēdmani sakopis, ir gatavs viņam neitrālas apkārtnes piesārņošanai.
No dziļiem Latgales biezokņiem ārā lien arī Ridiculus, Wanted un Viesty, visi kā viens uz katra soļa arī vingrojot. Troļļu maskas uzvilkuši pa brikšņiem (starp citu tur tīri labi iederoties), lēkā Wracker one, Purawskis un Darks. Viņus pa turieni trenkā troll, kaut ko brēkdams par autortiesību pārkāpšanu.
Bailīgi tuvojas arī Sanctom, Durvjulampa, Chrome un Thunder, kuri visi svētkos piedalīsies pirmo reizi. Klīst gan baumas, ka Chrome svētkus esot apmeklējis arī iepriekš, bet ar kādu citu identitāti.
Milzu banānu kastes stiepdami un grūti pūsdami, šurp slāja woomz, Classified un banhammer. Līdzi esot nācis arī Shattred, taču kamēr viņš centās atrast zonu, lai no telefona kaut ko ierakstītu twitterī, viņš veiksmīgi noklīda no bara.
Arī Werwe un Rocky nāca. Abiem rokās bija pierakstu blociņi, kuros cītīgi tika atzīmēts katrs Notikums (2008). Galu galā - visu vajag dokumentēt. Viņiem cieši sekoja arī Kor^ rokā nesot skaistu, pašzīmētu karogu ar "vissirslikti" emblēmu. latvian1111 tika dota atļauja to nedaudz piepalīdzēt nest, uz ko ar skaudību no tāluma noraudzījās Ridiculus un Shattred.
Kaut kur brikšņos bija dzirdama arī Saraliman bļaustīšanās. Viņš pat mežā atrodoties, esot ieguvis vēl vienu RuneScape personāžu.
Pēkšņi visu elpas aizrāvās, jo seksīgu Ziemassvētku vecenīšu, atvainojos, meitenīšu tērpos nāca Za4enite un kikaa22.

Aiz viņām, acis nenolaizdami sekoja vēl daudzi exieši, kuru priekšgalā ar viskārāko aci (uz konfektēm), no tālās britu zemes atlidojis (ne ar ziemeļbriežiem) brida Zveraboj un turpat blakus, trakos dejas soļos lēkādams, nāca arī Lassy "Hc". Viņa dejas soļus centās pārņemt arī Raivis, kurš uzmanību centās sev peivērst visos iespējamos veidos. Galu galā iepriekšējos gados viņš bija tik nemanāms, ka neviens viņam nedeva pīli.

Kad nu visi bija sanākuši, katrs vilka arā ko vien bija paņēmis līdzi. Katram līdzi bija dāvana, kuru visi sameta lielā maisā, lai vēlāk uz dullo vilktu kādu ārā un apmaiņā pret kādu pantiņu to iegūtu. Tāpat arī necilā būdiņa tikai pārveidota varenā ballītes placī - gar logiem tika izkārti čiekuri, pie durvīm sasprausti egļu zari. Iekšpusē beidzot atklājās iemesls kamdēļ tika stumts Maadiņa audi - tā akumulators bija izņemts un pieslēgts pei varen jaudīgas skaņu aparatūras, kur pamatīgus basus izstarodamas skanēja maigas un lēnas Ziemassvētku dziesmiņas. Uz galdiem parādījās gan medalus, gan piparkūkas, gan roltons, gan Viskijs (ko stingri pieteica nedot Rexim). Arī pa kādai stiprāku grādu pudelei bija. Coconut man bija atstiepis aizdomīga paskata baltu šķidrumu, par kuru apgalvoja, ka tas esot liķieris. Arī eksburgeri tapa turpat aiz durvīm. Uz galda parādījās arī ziepes, kuras, iepriekšējo gadu notikumu iekārdināts, atstiepa Kordiljers. Jā, toreiz varena roku mazgāšana gāja vaļā. Riggins galdu noklāja ar enerģijas dzērieniem, cieši apņēmies izvairīties no Lēdmanes pasākumam līdzīgiem piedzīvojumiem.
Pie griestiem tikai piekārts "vissirslikti" karogs, kuram gan kāds jokdaris (baumo, ka Hibs) bija veicis nelielus uzlabojumus. Nu tas izskatījās apmēram tā:"vissirsliktilabi. Es nedodu pīli." Aizdomas, ka tas ir Hiba darbs radīja fakts, ka viņa vēders visu vakaru tā savādi pēkšķēja. Citējot Rocky Lv pierakstus:"pēk, pļur, pēk un tam sekojoša Hiba atvainošanās par vēdergraizēm bija diezgan bieža parādība aizvadītajā pasākumā".

Kamēr purawskis ar kor^ kopīgi sprieda, ko riebīgu pateikt par maisu, kurā samestas dāvanas, Wrackers ar darku varen jautrā prātā, troļļu maskas nenoņēmuši, ar Hektora palīdzību iestāstīja troll, ka viltojums ir viņš pats nevis viņi, bet par autortiesībām viņi troll neko nepārmetot.
Tiesa, daudzi kļuva gandrīz tik nemanāmi kā Raivis, kad Lassy "Hc" kopā ar Za4eniti un Kikaa22 vienojās izcili karstā dejā pēc Lassy "Hc" receptes. Ne viens vien zods, žoklim atkaroties, atsitās pret zemi, kad abas meitenes novilka, emm...emm...viņu rūķu cepures. Jā, tieši tās viņas novilka. Ridiculus pat ieviesa savā vingrojumu programmā jaunu vingrojumu - zods uz zemes - zods augšā.
Vienu būdiņas stūri okupēja Obsidian un Visumnieks, kuri sasodīti pieklājīgi atbildēja uz pašiem dīvainākajiem jautājumiem. Ar tiem viņus kā jau jauniņajiem pieklājās, pārklāja Sanctom un Durvjulampa. Jautājumi gan dīvaini. Piemēram - "kam piederēja dibens pie Rigginsa sejas?" vai arī "Ko tu gribi?" Par šādu jautājumu gan sašutis bija Maadinsh, tiesa, neviens viņu neņēma vērā, jo modu kolēģija, cenšoties viņam likt strādāt, Maadinjā bija iepumpējusi maķenīt par daudz medalus.
Arī Saraliman nesēdēja rokas klēpī salicis (jā, tieši tā, neviena no rokām klēpim nebija pat tuvumā). Viņš ar pavedināšanu, dzērienu uzsaukšanu un it kā netīšiem pieskārieniem samulsināja nevienu vien exieti, kas pat nenojauta, kur tas viss ved.

Savas banānu kastes, cerībā, ka banānus šoreiz dos citiem nevis viņiem, dāsni vaļā turēja Classified, Banhammer un Woomz, taču nesekmīgi. Šodien cieņā bija mandarīni. Rexis, ieraugot Woomz, izmisīgi centās izlūgties vienu vēderdeju. Tas pamatīgi aizskāra Woomz pašapziņu un viņš no kabatas izvilka videoierakstu ar vēderdejotāju un savas bildes. Tās demonstrēdams, viņš mierīgi centās visiem izskaidrot atšķirības, taču, ieraugot, ka tuvojas Styrnucis ar pātagu, ātri vien apklusa. Tiesa, ne jau Woomz bija tas, kura dēļ Styrnucis ņēma zobos pātagu. Un nē, arī meitenes tās nebija...pagaidām...
Styrnucis bija ievērojis, ka Geek ellīgi izbauda to, ka neatrodas savā Lēdmanē un drazo pa labi, pa kreisi. Banānu mizas, alus bundžas, salvetes - tas viss no viņa rokām lidoja uz visām pusēm. Protams, viss, kas tika nomests nekavējoties ar Static roku palīdzību tika aprakstīts. Viņa komentāram jābūt visur!
Te pēkšņi cilvēku balsis pieklusa. Visi gandrīz vienlaicīgi sajuta vēsumu un aukstus drebuļus pār muguru. Tad tas notika. Atsprāga durvis un tur, uzvalkā tērpies, aproču pogas piekārtodams stāvēja Greenphoebus. Viņam aci piemiedzot, noskanēja skaņa "ching" (kā to savos pierakstos aprakstīja Werwe99). Ja arī dažiem šķita, ka burvis mēģinot burties ir radījis asociāciju ar Bārnija Stinsona "ching" (kas atskan viņam piemiedzot aci), viņi bija kļūdījušies. Abām meitenēm no rokas izkrita viņu glāzes un sašķīda pret zemi. Throttle pat apgalvoja, ka nedaudz zemāk par viņu kaklu esot izspiedušās sīkas sviedru lāsītes (citēju kā viņa teikto pierakstījis Rocky Lv - "Visumnieks teica - kā rasa uz alus pudeles, kas tikko izņemta no ledusskapja. Es gan viņam aizrādīju, ka viņam neģeld skatīties tur, kur viņš skatījās konstatējot šo faktu"). Abas meitenes gan tika apbēdinātas, jo piemiegtā acs bija domāta Saraliman. Saraliman steidzīgi pameta savu kārtējo upuri, solot atgriezties. Nabaga upuris nepalika solījumu parādā un apsolīja Saraliman randiņu ar viņa lielo brāli. Greenphoebus savāca no galda ziepes un kopā ar Saraliman devās mazgāt rokas. Viņiem pakaļ skumji noraudzījās Kordiljers.

Tikmēr purawskis ar kikaa22 palīdzīgu roku, bija izveidojis, kā viņam šķita, riebīgu uzrakstu uz dāvanu maisa. Uz tā bija rakstīts:"Rakstīt riebeklības uz exs.lv dāvanu maisa ir tas pats, kas skatīties porno alus dēļ". Purawskis bija šokā. Viņa ļaunais plāns nebija izdevies. Redzot rosību ap maisu arī pārējie ballītes apmekētāji nāca pie maisa. Nu atlika tikai dabūt kādu Ziemassvētku vecīti. Styrnuča un Ridiculus kandidatūras tika noraidītas, jo, redz no viņiem visticamāk varēšot dabūt vien žagarus un pātagas.  Arī visas troļļu kandidatūras tika noraidītas, jo viņi visus biedē un saraudina. Meitenes vienkārši neiekļāvās kategorijā "Ziemassvētku vecītis", bet Rēzeknes sportistus noraidīja dēļ tā, ka viņi varot likt veikt fiziskas aktivitātes, kas neaprobežojas ar vienas rokas trenēšanu. Kā nopietna kandidatūra tika izskatīts burvis, taču tad ar exsburgeru vienā rokā un hiba pīli otrā pieteicās Maadinsh. Vēsture joprojām klusē par to, kā viņš pīli ieguvis, bet baumo, kaut ko par to, ka pretī esot solījis dot vārnas.

Tad nu arī sākās. Maisā bija gan Hektors, gan roltoni, gan datorspēles. Arī rotaļlietu netrūka, tiesa tās vienoja melnā krāsa un savdabīgs spīdums. Bija arī pa kādai medaļai, ziepēm un āmuriņam no "BAN" brenda. Pat "apple" izstrādājumu netrūka, tiesa, tie, lai neradītu liekas agresijas izpausmes ātri vien tika paslēpti. Tomēr pati jaukākā dāvana nāca negaidīti. Aiz logiem, audi akumulatora stiprināto lampiņu gaismā, lēni sāka krist sniegs, radot patiešām baltus Ziemassvētkus. Beidzot exiešu starpā apklusa ķildas un nesaskaņas. Bija iestājies miers un harmonija, bet kaut kur virs koku galotnēm, ka es jums saku, klusi iešķindējās zvani.

To arī jums novēlu. Lai Ziemassvētki jums būtu balti, lai nebūtu lieku ķildu un jūs sajustu tādu īstu mieru, kad viss šķiet tik viegls un jauks. Un, galu galā, lai arī mēs, visi exs.lv iemītnieki, gada beigas lapā pavadītu mierīgi, bez liekiem strīdiem, kašķiem un problēmām.

Priecīgus Ziemassvētkus

Jūsu Styrnucis

Laboja Styrnucis, labots 8x