Vakar Twitter nomainīja "favorite" fīču pret "like" un zvaigznes kļuva par sirdīm. Kā paši izstrādāji skaidro, ka favorīt-tvītu funkcija jaunajiem lietotājiem bija pārāk neizprotama (wut?). Tāpēc klajā nāk laiki. Savā veidā Twitter vēlas iemainīt savu unikālo uz power-user tēmēto darbības principu pret to ko saprot feisbūkeri, instagrameri un tumbleristi.
Mani vairāk satrauc tas kā vispār "favorite" poga var būt sarežģīta fīča. 1 klikšķis un tvīts pievienots tavai izlasei, kuru tu subjektīvi vērtē kā labāko tvītu izlasi, nemaz nerunājot, ka daudzi cilvēki tāpat to lietoja kā "sirdi". Tagad viņu mērķis ir mainīt laikošanas kultūru un kā mēs zinām - jo lielāks "laiku" daudzums vidējam postam, jo mazāka to vērtība un cj par vieglāko laiku dabūšanu ir vel priekšā.
Bet tagad visdīvainākā fīča/bugs - var "ielaikot" pašam savu postu (a la feisbukstagram), es vel saprotu, ka agrāk tev varēja patikt pašam savs tvīts tik ļoti, ka pievieno savai izlasei, bet tagad tas ir viegls veids kā pacelt siržu skaitli augstāk, lai liktu sev justies labāk un šajā momentā šī ir kā masturbācija 0,5 sekunžu limitā - process itkā notika, bet nekāda reāla bauda no tā nav sadabūta, bet lietotājs sevi māna.

Morāle - nekāds viens klikšķis nevar radīt emocijas, lai cik ļoti tev to gribētos. Jaunā fīča ir tā pati vecā tikai aitas ādā, tā joprojām tusē vilku sabiedrībā, bet atšķirībā no sejasgrāmatas, ielej100gram un tumblegr tā to nedara tik atklāti.

Vairāk šeit:
http://www.vox.com/2015/11/3/9663720/twitter-heart-star-jokes

 

Raksts no sērijas "gribēju rakstīt miniblogā, bet nav pietiekami minī".