AckariksBG miniblogs

  • AckariksBG
    0

    Iesakat labu teātra izrādi Rīgā. Ieteicams latviski

    • Zveraboj
      +1

      Jaunais Rīgas teātris.
      > LINDA VISTA
      Izrādes tēma ir pusmūža cilvēku drāma mūsdienu sabiedrībā. Agrākos laikos 40-50 gadus veci cilvēki jau skaitījās norakstīti un savu dzīvi jau nodzīvojuši. Mūsdienās šī paaudze jūtas apmulsusi, jo jaunība kā nebeidzas tā nebeidzas, dzīves plāns ir it kā izpildīts (vai nu veiksmīgi vai neveiksmīgi), bet dzīve joprojām turpinās un vajadzīgs jauns plāns.

      > BĪTLU JAUNAIS ALBUMS
      Studentu improvizācijas, iedvesmojoties no zinātniskās fantastikas tekstiem (Rejs Kurcvails, Ians Makjuans, Andrejs Kurpatovs, interneta dzīles) un jaunākajiem pieejamiem pētījumiem biorobotikas industrijā. 

      “Zinātnieki visā pasaulē (dažādās vietās un neatkarīgi viens no otra, tai skaitā Rīgā) jau kādu laiku strādā pie problēmas, kuru mēs pazīstam ar nosaukumu - mākslīgais intelekts. Vai vēl konkrētāk - pie biorobota izgatavošanas. Tas ir robots, kurš ārēji un fiziski maksimāli līdzinātos dzīvam cilvēkam, un kura "iekšējais kompjūters" imitētu cilvēka smadzeņu darbības procesu. Zinātniskās fantastikas etaps ir aiz muguras un pirmie bioroboti tiek jau izmēģināti un pat publiski demonstrēti zinātniskās konferencēs visā pasaulē no Tokijas līdz Davosai. Izgatavotāji prognozē, ka tuvāko 15-20 gadu laikā tie varētu parādīties arī pārdošanā. Bioroboti cilvēkiem noderēs gan mājas solī, gan kā sarunu biedri, draugi un seksuālie partneri. To cena varētu līdzināties jauna auto vidējai cenai (sākot no 20 000 EUR) un arī to izplatība ar laiku skaitliski būs līdzīga," - tā izrādes tēmu raksturo režisors Alvis Hermanis.


      > SOŅA
      „Soņa” ir impresionistiska miniatūra – stāsts par vientuļu, dīvainu sievieti, ar kuru liktenis izspēlē ļaunu joku, kas vienlaikus kļūst par viņas dzīves lielāko laimi. Stāsts par sievieti ar zirdzisku seju, bet lielu sirdi. Izrādē baltais un rudais kauns (G. Āboliņš un J. Isajevs) mēģinās slepeni iekļūt sieviešu pasaulē un izzināt tās noslēpumus.


      > DUKŠI
      Jauna latviešu oriģinālluga par diviem brāļiem, kas pēc vairāk nekā 10 gadu nesarunāšanās cenšas atrast kopīgu valodu. Ir grūti pārvarēt aizspriedumus un piedot pagātnes pārinodarījumus. Situācija kļūst nekontrolējama, kad pie brāļiem ierodas abu mīļotie cilvēki. 


      > Vectēvs
      Starplauks ir zemes josla, kas atrodas starp pretinieku pozīcijām. Joslas platums ir atkarīgs no vietas topogrāfiskajām īpatnībām. Reizēm šī josla ir tik šaura, ka var dzirdēt, kā otrā pusē sarunājas. 1945.gada ziemā Kurzemes cietoksnī bija gadījumi, kad abās ierakuma pusēs runāja latviski.
      Abi mani vectēvi krita. Viens – sarkanarmietis, otrs – leģionārs.
      Es mēģinu saprast – kāpēc?


      > Sievietes un Vīrieši
      Par izrādi režisors saka: “Izrāde piedāvā tādu realitātes modeli, kurā sieviešu un vīriešu sociālās lomas ir samainītas vietām. Mūsdienu pasaulē, kur sievietes kļūst arvien vīrišķīgākas un vīrieši arvien sievišķīgāki, šāda spēle vairs nešķiet utopiska fantāzija. Sievietes un vīrieši postmodernajā pasaulē sākuši mainīties lomām jau pirms kāda laika un JRT izrāde piedāvā versiju, kā šī situācija varētu tālāk attīstīties. Vai arī - dažviet ir jau iestājusies. Japānā jau pārdošanā nonācis jauns produkts - plastikāta sieviešu krūtis, kuras uzliekot, vīrietis var simulēt zīdaiņa barošanu tā, lai mazulis nejūt atšķirību. Vācijas medijos pagājušā vasarā varēja lasīt virsrakstus "Vai vācu sabiedrība ir gatava kancleram vīrietim?". Rietumu sabiedrība (atšķirībā no pārējām) pēdējo simts gadu laikā veikusi milzu progresu sieviešu līdztiesības jomā un turpina to darīt, “MeToo" kustība radikāli izmainījusi sadzīves uzvedības kodus, taču politkorektuma terors un cīņa par upura lomu dialogu starp dzimumiem tikai sarežģī. Un demogrāfijas līknes turpina gāzties uz leju. Visi šie procesi attīstās mūsu acu priekšā un neviens nezin ar ko tas beigsies. Vācu autore Maja Cade ir mēģinājusi fantazēt šajā virzienā un ar viņas atļauju mēs lugu esam lokalizējuši. Darbības vieta ir Latvija."

    • pj sk1ll
      +4

      Dinamo mājas spēles

      • Zveraboj
        +1

        Latvijas Nacionālais teātris.

        > Oligarhs
        Jaunā dramaturga Artūra Jankovska pamatnodarbošanās it nemaz nav saistīta ar teātri, bet viņa humora izjūta izsmīdināja visu teātra žūrijas komisiju 10 cilvēku sastāvā, kas uzklausīja viņa piedāvājumu Lugu ideju makšķerēšanas konkursā. Nu pabeigtā luga tiek piedāvāta skatītājiem cerībā, ka arī viņus aizraus lugā ierakstītā absurdā, bet labi saprotamā jaunekļa Oskara Kaktiņa vēlme izglābt Latviju, vienkārši novācot uzņēmēju Aināru Krūmiņu... Lai vienatnē īstenotu savu plānu, Oskars nogaida izdevīgu brīdi kādas biroju ēkas liftā, bet Krūmiņš nav ar pliku roku ņemams.
        Luga ir par sodīšanu, piedošanu un telpu starp šiem jēdzieniem. Luga ir meklējums, kur sākas tieksme sodīt un kur – vēlme piedot.

        > Juveliera jubileja 

        Kad juvelierim Morisam Hodžeram palika 30 gadi, viņš savā dzimšanas dienā devās uz Bekingemas pili, lai paņemtu karaliskās regālijas un aizvestu tās uz Vestminsteras abatiju, kur nākamajā dienā notika Karalienes Elizabetes II kronēšana. Pilī viņš satika Elizabeti, kas tobrīd vēl nebija karaliene, un iemīlējās. Elizabete uzcienāja viņu ar tēju un apsolīja apciemot Morisu viņa 90 gadu jubilejā. Morisa 90 gadu jubileja strauji tuvojas, viņš gaida karalieni, bet viņa sieva šim stāstam nespēj noticēt...

    • AckariksBG
      0

      Zināt kādu sneaker shopu Rīgā? Izņemot sportland un tādus mainstream veikalus.

      • pj sk1ll
        -1

        Outleti

      • lvmazaafakaa
        +1

        MELARO SHOP

        pie gaisa tilta outlets

        ballzy

        street shop

        bang bang

        un gjau vel dafiga outleti ir

      • Grey
        0

        Atkarība ko tu meklē ja kaut ko vairāk uz skate tad boards.lv

    • AckariksBG
      +1

      Rip reckfuls

    • AckariksBG
      0

      Kurā internetveikalā var ieķert labu mehanisko klaviatūru?

    • AckariksBG
      0

      Kaut kur Rīgā, varu nopirkt retro jordanus?

    • AckariksBG
      0

      Nu ,kā iet jums

    1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 -