Galvenajās lomās: Joseph Gordon Levitt (tēlo Tom), Zooey Deschanel (tēlo Summer), Geoffrey Arend (tēlo McKenzie), Chloë Grace Moretz (tēlo Rachel), Matthew Gray Gubler (tēlo Paul).

Režisori: Marc Webb.

Scenārija autori: Scott NeustadterMichael H. Weber.

Kinoteātros no: 2013. gada 12. jūlija.

 

Filmas treileris:

Par filmu:

Toms Hensons ir reklāmas speciālists, kuram ir izteikta kaislība pret arhitektūru. Viņš veido apsveikuma kartiņas. Kādu dienu pie viņa birojā sāk strādāt meitene vārdā Sammera Finna, kura netic īstai mīlestībai un uzskata, ka šie jaunības gadi ir jāpavada, trakojot un izbaudot tos pilnībā. Interesanti ir tas, ka, lai arī Sammera ir vidusmēra meitene pilnīgi visos aspektos, tā vienmēr ir piesaistījusi vīriešu uzmanību, Tomu ieskaitot. Viņš iemīlas šajā meitenē un vēlas viņai pierādīt pretējo - īstas mīlestības eksistenci.

Tomēr filmas sākums ir visai savdabīgs. Tā sākas nevis ar "pirmo" dienu šajā mīlestības apvītajā laikā, bet gan ar gadu pēc tam, kad abi mīlnieki jau ir izšķīrušies. Toms ir satrakots un dusmīgs, tāpēc pie viņa atbrauc ne tikai divi viņa labākie draugi Makkenzijs un Pols, bet arī viņa māsa - pusaudze Reičela. Viņi cenšas nomierināt Tomu un pārliecināt viņu, lai Toms samierinās ar zaudējumu, tomēr galvenais varonis nolemj viņu atgriezt. Kāds bija viņu stāsts gada garumā un vai Tomam izdosies atgriezt Sammeru? Par to arī ir filma.

Domas par filmu:

Ļoti interesanti ir tas, ka man vienmēr šķita, ka filmas nosaukums "(500) Days of Summer" nozīmē "500 vasaras dienas", arī pēc treilera nebiju uztvēris pareizo domu. Un tikai, sākot skatīties fimu, saprotu, ka ar vārdu "Summer" domāta galvenā varone, nevis gadalaiks.

Būtu laikam arī jāmin tas, ka jau pašā filmas sākumā pasaka, ka šis nebūs mīlas stāsts. Tas mani nepārliecināja, jo visas filmas garumā es uzskatīju šo filmu par mīlas stāstu, līdz pašās beigās apjautu šo vārdu nozīmi.

Ļoti pozitīvi šķita iekļautais "mūzikla elements", kad Toms iet uz darbu, dzied, un viņam piebiedrojas nejauši garāmgājēji. Šādas rīcības iemesls bija kāds ļoti pozitīvs notikums iepriekšējā vakarā. hihi.gif

Tajā pat brīdī var saskatīt atsauci uz "home run". hihi.gif

Vēl viena simpātiska epizode šķita tā, kad Toms ar Sammeru staigāja pa "IKEA" veikalu un skatījās mēbeles/mājas iekārtu. Tajā pat brīdī viņi tēloja, ka ir laulāts pāris. Manuprāt, šajā epizodē arī var nolasīt tās romantiskās drāmas un komēdijas īpašības.

Visbeidzot, jāmin grupas The Temper Trap dziesma "Sweet Disposition", kura tika izvēlēta kā oficiāla filmas treilera dziesma, kā arī parādās pašā filmā. Šo dziesmu izvēlējās, šķiet, tā iemesla dēļ, ka tieši 2009. gadā tā bija diezgan liels hīts. Filma šo hītu tikai padarīja par vēl populārāku dziesmu.

Mans vērtējums: 9,2/10

Kopumā man filma nu ļoti patika, tāpēc arī tāds vērtējums. Iespējams, tas ir tāpēc, ka šī filma patika ļoti daudziem cilvēkiem, un man bija tāds uzspiests pirms-noskatīšanās viedoklis, tomēr nedomāju, ka tas stipri atšķirtos, ja arī šādus viedokļus nebūtu dzirdējis. Nezinu, vai esmu redzējis vēl kādu filmu ar Zooey Deschanel piedalīšanos, tāpēc nemācēšu spriest, vai šī filma ir viņai ļoti labs veikums vai tomēr viduvējš viņas aktiermākslas veidojums, tomēr man patika šīs aktrises tēls.

Ropsīša viedoklis: tiks pievienots.

YourDeath domas: Filmā redzamas ļoti netipiskas attiecības, proti, Toms ir romantisks, bet Sammerai no romantikas ne silts, ne auksts. Salīdzinoši netipiska, tomēr ļoti ieintriģējoša romantiskā komēdija, kurā jau pašā sākumā pateikts, kā filma beigsies, kas dod miljardiem ideju par sižeta risinājumu. Lieliska filma, ko skatīties vēlreiz un vēlreiz. Nudien iesaku visiem noskatīties.

Laboja mad, labots 5x