Nosaukums: Cube World

Žanrs: Adventure, RPG.

Izstrādātājs: Picroma

Izdevējs: Picroma

Platforma: PC, plānotas arī konsoļu versijas.

Izdošanas gads: 2013.

Minimālās spēles prasības:

  • Windows XP SP2
  • Intel® Core 2 Duo 2.0 GHz, Core i3 OR AMD Athlon 64 X2
  • NVIDIA® GeForce® 7800, ATI X1800, Intel HD 3000 (256 MB of video RAM and shader model 3.0)
  • 2 GB RAM
  • Internet Connection (Spēles atjauninājumiem un daudzspēlētāju režimam)

Par spēli:

Brīdī kad minecraft parādijās visiem tā iepatikās un tai bija tūkstošiem klonu, iemesls īsti nebija zināms. Vēlāk, brīdī kad iznāca terraria tas kļuva ļoti populārs un tad jau bija skaidrs ka visiem patīk voxel (volumetric pixel) tipa spēles un tās parādijās visur.

Spēles veidotājs "Wollay"(Wolfram von Funck) spēli sāka veidot kā hobiju un vēlāk spēles veidošanai pievienojās Pixxie(Sarah von Funck), jeb viņa sieva.

Spēles veidotājs iedvesmojās no Minecraft, Zelda, World Of Warcraft un citām spēlēm. Iznākumā sanāca Cube World - voxel bāzes Role-Play spēle.

Spēlē tu vari izpētīt pasauli un tās radījumus - sākot no mazas un nekaitīgas cūciņas līdz bosa monstram kuru var uzveikt tikai spēcīgākie. Levelošanās spēlē ir diezgan sarežģīta un aizņem daudz laika. Spēlē tu vari atrast ciematus un iepirkties veikalos, kuros pagaidām vēl nav pārāk daudz lietu, kuras var iegādāties, bet spēle pagaidām ir tikai alfa stadijā un ir plānoti pamatīgi atjauninājumi. Vēl spēlē ir "dungeoni" kurus izpētot dziļāk tu vari atrast ļoti stiprus bosus un labu atalgojumu.

Spēle paigaidām vēl ir ļoti minimāli optimizēta un ļoti iespējams ka ar minimālajām prasībām nepietiks.

Spēle pagaidām ir alfa stadijā un maksā aptuveni 11Ls.

 Ekrānšāviņi:

 

Mans viedoklis:

 Man spēle ļoti patīk jo esmu ļoti liels voxel bāzes spēļu cienītājs, bet diemžēl mans aizvērustiskais dators nebija pietiekami jaudīgs šai spēlei, bet iespējams ka spēle tiks optimizēta un arī mans dators to spēs "pavilkt".

Vērtējumi:

Mans vērtējums: 9/10

Treileris:

 

Laboja SuPeRgOvS, labots 6x