Tātad daudzi intresējas par hokeju un exsiešu vidu ir ari hokejisti. Viens no tiem ir Toms Laus, jeb @tukumnieks http://www.eliteprospects.com/player.php?player=164431

Bet kāpec tieši viņš?

Vairakiem intrese netikai hokejs, bet ka tur aiz okeana viss notiekas, jeb šaja gadijuma Amerika.

Līdz arto es izdomāju nointervēt šo hokejistu un pasniegt interviju jums.

Intervija:

Cik gados uzsāki hokeja gaitas?- Hokeju sāku spēlēt jau 8 gadu vecumā , bet tas bija tik tā, pa dīķi, pa nopietno sāku 11 gadu vecumā. 

Kāda klubā speleji Latvija un kādi panakumi?- Hokeju sāku spēlēt, HK Tuko, pēc kāda laika ledushalle nonāca pie cita īpašnieka un komandu pārsauca HK Tukums. Latvijā nekādi panākumi nav lieli, Lielākie bija ,ka komandā punktu ziņā biju trešais.

Vai kāds no ģimenes locekļiem nodarbojās ar hokeju?- Mazais brālis jau ar kādu brīdi iet hokeja trenniņos, ir arī panākumi, ir bijis turnīra labākais spēlētājs. Kādreiz brālis un tēvs spēlēja, bet vairs nē, atmeta ar roku. 

Vai nākamsezon arī spēlēs Amerika? - Tagad runāju ar aģentu un ģimeni, izskatās ,ka braukšu.

Vai tev ir piedavājumi no kāda cita amerikāņu kluba vai pat līgas?- Piedāvājumi nav, bet amerikas trenneris teica, ka esmu labs un ja vaig kādu rekomendāciju vai parunāt ar kādu augstākas līgas trenneriem, tad lai es tik saku.

Tu dzīvoji audžu ģimene, cik stingri bija noteikumi?- Kad ierados Amerikā pirmo nedēļu dzīvoju ar galveno trenneri, tur noteikumi nebija pilnīgi nekādi, pēc kāda laika ievācos pie otras ģimenes, tēvs bija diezgan pastingrs, noteikumi bija tādi, ka man jānomaksā īre līdz otrajam datumam ,ja nenomaksā mani met ārā, man jābut uzticamam un jābūt kārtīgam, pēc kāda laika nomainīju ģimeni, jo deva ļoti maz ēst, aizgāju dzīvot pie trennera palīga, un tur bija tikai viens noteikums mājās, nevaig prasīt kādam vai viņš grib pēdējo maizes šķēli vai vienalga ko, viņš smejoties vienmēr teica ''when its gone its gone''.

Tu esi dzīvojis ar treneri, tu par hokeja nākotni runāji ar viņu?- Kā jau teicu, trenneris teica, ja vaig palīdzību ar komandu ,lai tik uzrakstu ēpastu, palīdzēšot jebkurā brīdī.

Ja runājat par nakotni. Ko viņš tev ieteica?- Teica, ka nevaig padoties, man vel ir daudz laika lai kaut ko sasniegtu.

Vai tu stāstiji par Latviju?- Jā ļoti daudz stāstīju.

Ja stāstiji. Tad tieši ko?- Pirms brauciena aizgāju uz grāmatnīcu un nopirku grāmatu par Latviju, ļoti daudz bildes un arī kaut kādi stāsti, daudz stāstīju kas pie mums notiek pa vasaru.

Kādu intresi viņi izrādija par Latviju un hokeju Latvija?- Pēc maniem stāstiem laikam, trennera ģimene brauks ciemos pie tieši uz jāņiem.Rādīju trennerim Latvijas hokeju, viņš uzreiz pateica, ka tas ir mīksto hokejs ,jo nekādi spēka paņēmieni šeit netiek izmantoti.

Blogā bija komentārs, ka xbox dāvanā saņēma ziemassvētkos - no kā tas xbox un vai arī viņš tik vērtīgas dāvanas dāvināja tur?- Nu vērtīgākās dāvanas bija xbox, man un komandas biedram bija katram 10 pakas ar zelējamo tabaku un komandas biedram bija hokeja nūja, vel itkā dāvināja daudz ko bet tas nav svarīgi.

Kā ar skolu, sanāk gads iekavēts, vai mācības paralēli turpināja?- Tagad mācos Jelgavas novada tālmācības vidusskolā, kā jau to dara gandrīz visi sportisti kuri ir ārpus Latvijas.

Cik stipri valoda uzlabojās? mācījies atsevišķi angļu papildus vai arī pati par sevi aizgāja vienkārši komunicējot ar citiem?- Valodu jau diezgan labi zināju pirms braukšanas turp, tur arī papildināju savu vārdu krājumu, tagad angliski saprotu vel labāk, bet tāpat veljoprojām ir daudz ko jāmācās

Vai tu meiģini kontaktēties ar saviem vienaudžiem no Latvijas kuri spēle hokeju? (Ja, ja tad ar kādiem)- Nu pārsvarā kontaktējos ar saviem vecajiem komandas biedriem, tas ir no Tukuma un Jelgavas.

Vai noskatiji kādu meiteni Amerika?- Bija bija.Tur bija tā, ka citreiz aibraucām uz lielveikalu lai paskatītos uz meitenēm un vairs neko citu.

Cik dzirdēju tavs mērķis ir U-20 Latvijas izlase, kādus maiņas biedrus tu gribētu?-Jā tā ir, tēmēju uz u-20, Es labprāt gribētu uzspēlēt ar kādu no Tukuma.

Vai ir tāds hokejists kuram tu meiģini līdzinaties? Ka sauc un kāpec?-Protams,ka ir ,katram hokejistam ir savs elks, šajā gadījumā man ir divi, Anze Kopitar, un Dustin Brown. Man vienkārši patīk viņu spēles stils.

Pēc spēles stila, kāds tu esi? (Snaiperis, asistens vai melna darba daritajs vai varbūt pat tafgans)- Es pat nezinu, no sākuma vienmēr cenšos mest golus, beigās, jau saprotu ,ka vairāk esmu piespēļu dalītājs un tas kurš cīnās pa ripu.

Ko tu treniņos trene vairāk? (Slitošanu, metienu vai kautkādas roku veiklības)- Par to nemaz nedomāju ,trennēju visu kopā.

Kāds klimats komandā/pieņēma Tevi kā savējo vai juties neērti tur?- No sākuma daudzi nerunāja ar mani, bet ar laiku iejutos, sākām jokoties savā starpā, pat dažreiz bija tādi kā strīdi, kas labāks un kas nē.

Ko treneris pēc pirmajiem vārtiem teica?- Bija tā ,ka jau pirmajā spēlē iemetu golu, bet neieskaitīja, jo itkā vārti bija izgrūstīti.pēc dažām spēlēm bija spēle pret jr. bruins komandu, un tad spēli nospēlējām ar rezultātu 7:3 zaudējām, visi goli bija manējie.

Vai tajas komandas kur tu spēleji ir bijušas kautkādas iesvetības? (Un ja ir bijušas, tad pastasti sīkak)- Iesvētības nav bijušas, bet iedzeršana gan.

Tu komanda skaitijies leģionārs, kāda atieksme no komandas biedriem pret tevi?- Komandas biedri no sākuma nerunāja ar mani un pat neskatījās, pēc dažiem trenniņiem , sākām runāt, citreiz sanāca aizbraukt pie kāda ciemos, kopumā ļoti draudzīgi cilvēki.

Vai jūti kautkādu atbildības sajūtu?- Uz laukuma jūto lielu atbildības sajūtu, kā nekā, esmu atbraucis no latvijas palīdzēt komandai

Ja nu tev būtu iespēja izveleties klubu, līgu no jebkuras valsts, kura tu gribētu spēlet? (Vērtejot tagadejo vecumu un spējas)- Nu izskatās, ka nākamsezon man arī būs tāda iespēja. Viss notaļ es brauktu atpakaļ uz Ameriku, viss vairāk pagaidām man patīk na3hl vai arī ajhl līgas.

Kapēc tu izvēlies nosaukto komandu(līgu)?- Šajās līgās, spēlē spēcīgi spēlētāji, esmu pieradis spēlēt ar stirpākiem puikām nekā es, jo tas man dod stimulu vairāk trenēties un spēlēt tikpat labi kā viņi.

Tu atgriezies mājas(Latviju), kādas sajutas bija, satikt vecakus un tik latviska vide?- Pirmo latviešu valodu jau dzirdēju Tallinas lidostā un jau bija sajūta ,ka esmu mājās, ļoti patīkami. Lidostā mani sagaidīja vecāki, protams mammai un tēvam asaras acīs, dēls beidzot mājās. Arī latviešu valoda ir tuva, patīkami ,ka visi runā latviski, bet kaut gan citreiz automātiski sāku runāt angliski un pēc brīža tik attopos, ka jārunā latviski.

Ko tu plāno izdarīt, satikt kamer esi Latvija?- Man ir vēlēšanās aizbraukt uz vairākām nometnēm, pēc iespējas vairāk, pa šo laiku man jau ir sarunāti pāris Turnīri, arī iešu strādāt pie tēva, būvkompānijā, jānopelna tak arī kāda nauda.

Vai tu te Latvija trenesies?- Jā, es jau to daru, eju uz zālīti, Hk_Tukums trenneris uzzvanīja un jautāja vai negribu spēlēt pēdējās spēles pie tukumniekiem

Paldies par interviju un novēlu veiksmi, sasniegt visus savus mērķus.

Dažas bildes.