Žanrs: Drāma, biogrāfija, karš

Ilgums: 125 min.

Valsts: ASV/Vācija

Studija: Universal pictures

Režisors: Sam Mendes

Galvenajās lomās: Jake Gyllenhaal, Scott MacDonald, Peter Sarsgaard, Jamie Foxx, Ming Lo, Lucas Black, Kevin Foster, Brian Geraghty, Damion Poitier, Riad Galayini u.c.

IMDB

 


 

Filma veidota pēc jūras kājnieka Entonija Svoforda autobiogrāfiskā romāna motīviem!

Par Filmu:

1989. gadā Entonijs Svofords(Jake Gyllenhaal) uzsāk apmācību ASV Jūras kājniekos, kur viņa tuvākais priekšnieks un instruktors ir seržants Fitch(Scott MacDonald). Pēc smagajām apmācībām, Entonijs tiek nosūtīts uz "Pendltonas" nometni. Šajā nometnē viņam negāja viegli, bet turpinot cīnīties ar "sevi" viņš izturēja un bija palicis starp pēdējiem 8 kandidātiem, kuriem bija gods uzsākt savu snaipera karjera. Entonija pārinieks kļuva, viņa istabas biedrs Troy(Peter Sarsgaard). Pēc neilga laika sākās "Persijas līča" karš, uz kurieni arī devās Entonijs Svofords.

Vairāk par filmas aprakstu šeit.

 

Manas domas:

Tādu filmu nav daudz, kurās ir atspoguļotas kara darbības, dienests, karavīri, kur viss notiekošais ir maksimāli pietuvināts realitātei. Nav magazīnu ar bezgalīgu skaitu munīcijas, nav skraidošu "Rembo" kuri vienatnē iznīcina veselus bataljonus. Tā kā pats esmu saistīts ar dienestu bruņotajos spēkos, bija prieks paskatīties "Persijas līča" karadarbībā un izsecināt sev konkrētus faktus par to.

 

Mans vērtējums ir 10

IMDB - 7,1

 


 

Ekrānšāviņi:

 


 

 

 


 

Traileris:

 

 

Laboja mad, labots 2x