NB: Visi izmantotie tēli ir exs.lv lietotāji. Notikumi ir izdomāti un lūgums ir neuztvert neko personīgi. Lai kā gribētos, visus pacmit tūkstoš lietotājus iekļaut te nevar, tādēļ ceru, ka rakstu izbaudīs arī tie, kuri te nav iekļauti.

Latvija, tumša ieliņa Maskačkā 2010 gada 24. decembris 16:43

    Iela bija gandrīz tukša, tur stāvēja vien divi - Minka un viņam. Pāris dienas iepriekš Minka bija lapā nosūtījis ielūgumus uz gada brīnišķīgākajiem Ziemassvētkiem klusā maskačkas nostūrī starp audi, salauztām miskastēm un zagtu telefonu simkartēm.
    Teikt, ka šajā brīdī ballīte ritētu pilnā sparā nevarēja. Patiesībā neviens vēl nebija ieradies, jo runāts bija, ka tikšanās ir 17:00. Minka nemierīgi paskatījās uz roku, bet tad atcerējās, ka nupat jau 16 gadi būs, kopš viņam nav rokas pulksteņa. Minka nīgri nopūtās:"Nevar taču būt, ka neviens nenāks svinēt". Vien mirkli pēc tam uz mazās ieliņas parādījās arī BumBum vilkdams aiz sevis ragaviņas ar savu pagājušā gada dāvanu - pelīti. Tiesa, Bumbiņš nebija sajūsmā par Minkas izvēlēto svinēšanas vietu, tādēļ gaisā sāka virmot doma par pilsētas pamešanu un došanos svinēt uz "Latvijas Valsts Mežiem".       Kamēr viņi tā divātā gudri lēma ellīgi atgādinot jaunievēlētos deputātus Saeimā, uz ieliņas ieradās paliels svinētāju pulciņš. To vidū bija Gan Rakstu autori (ugunsputns, Viesty, wanted un citi) stiepdami bēdīga paskata koši zaļu mākslīgo egli, gan Moderatori (Latgals16, Obsidian, Hibs utt) nesot zilas nokrāsas lampiņas, kas šķita izvilktas no padomju laiku garāžas. Tāpat ieradās arī liels pulciņš citu lietotāju, no kuriem daudzi atgādināja apsnigušus troļļus.
    Visi sanākušie nolēma atbalstīt ideju doties uz mežu, tāpēc ātri vien pulciņš pameta tumšo ieliņu un urlas ar sniegpikām nomētādami un bļaudami "tūlīt uz lāčpurvu lasīt lāčsūnas" pavadot begošos devās prom no Rīgas. Un atkal kluss bija Maskačkas pagalmā un pāri ielai kāds skūtais pāri ielai aizcilpo.
    Bariņā ne mirkli nevaldīja klusums, turklāt pa ceļam bija jāsavāc viss nepieciešamais svinēšanai. Drīz vien Purawskis un Saraliman ieslīga diskusijā par to, kurš no viņiem spēj būt sarkastiskāks. Saraliman bija dziļi pārliecināts, ka Minecraft ar Beta versiju viņu pamatīgi piekrāpis, bet PUrawskis atbildi nepalika pārādā un atbildēja:"Tava Seja". Tiesa, joprojām neviens nav īsti drošs kāds šai diskusijai ir bijis sakars ar sarkasmu, bet zināms, ka daļēji divdomīgs.
    Nedaudz tālāk latvis10 un Viesty nerimstoši reklamēja brīnišķīgo RPG spēli Everglade On(off?)line. Latvim pat bija krekliņš ar fantastisku uzrakstu E(rotiska)O(zollapa), kas nekavējoties iekaroja visu tuvāko sekotāju simpātijas. Apple panic pat, lūdza lai viņam uz pēcpuses uztetovē EO (uzminiet, kur būtu O burta viducis).
    Nazii bija tērpies sarkanbalti sarkanā tērpā, apgalvojot, ka tas ir viņa patriotiskākais ietērps. Dīvainā kārtā šis ietērps vairāk atgādināja Ziemassvētku vecenīti nepiedodami īsos svārciņos un pie tam vēl pohmeļainu. HIbrīdam tas varen gāja pie sirds un viņš ne mirkli neatstājās no šīs uzbudinošās personības. Viņš pie sevis bija nolēmis šogad dušā neiet. Baumo, ka pagaišgad viņš dušā esot nometis ziepes, bet nekādi tieši pierādījumi plašākai publikai joprojām nav prezentēti.
    Kordiljers īsti laimīgs nejutās, jo te nebija redzams neviens ūsainis. Lāga nebija pat neviena ar rugājiem, jo Purawskis savus bija nodzinis. Tiesa, Kordiljerā mājoja neliela cerība. Galu galā - kur mežs, tur Zvirbulis, ja saprotiet, ko ar to domāju...
    Deff Soldier un Mbl Hs bija tērpušies jaunākajā modes bļāvienā - Bandos ziemas sezonas žaketā, rokās turēdami fantastiskus "Vēršace" ražojuma Chaotic longswords. Abi turpināja jautāt, vai mežā būs pieejams Wireless, jo negribēja zaudēt XP nodarbojoties ar dzīvi.

     Ugunsputns ar wanted cītīgi praktizēja skriešanu ziemas vidū. Rezultātā viņi 17 reizes skrienot visiem pa priekšu aizskrēja neceļos, 5 no tām uz Makdonaldu, 4 uz Latvijas Balzāma veikalu 7 uz Rimi kā arī 1 uz veikalu, apzīmētu ar "xxx". Baumo, ka aiz šīs intīmpreču veikala izkārtnes slēpjas pārtikas veikals.
    Gangz ar cracker bija nolēmuši uzrīkot nelielas sacensības ar motocikliem, izmantojot unikālu iespēju pārbaudīt, kurš no abiem ir labāks. Sacīkste bija spraiga, bet pie pašas finiša līnijas abiem garām raitā solī paskrēja Ugunsputns, zobos turēdams upeņu balzāma pudeli...
     Rocky_Lv centīgi balstīja patriotisma kampaņu - ja nu kāds slikti uzvedās, tad dabūja pa šnobeli. Izlijušās asinis Rocky veiksmīgi izmantoja miniatūru Latvijas karodziņu veidošanā uz sniega fona. Tiesa, maz bija tādu, kam tā gadījās. Reizi gan kambyz paslīdēja, aizmirstot, ka viņam nav slidu un viņš nav uz hokeja laukuma, un nedaudz šnobeli pret ledu atsita, bet Rocky_Lv nepaspēja lāga izpausties, kad klāt bija Streight pure, kuram kā zināms salvetes dažādiem nolūkiem vienmēr pa rokai...khe...khe...
    Mjau centīgi centās ieskaidrot klātesošajiem atšķirību starp Redheads un Gingers. Viņš to daŗija tik veiksmīgi, ka pat latgals16 beidz kliegt:"Kārlim patīg Gingeeeers". Līdz ar to viņu domstarpības tika atstātas aiz muguras. 
    Niķķis un Wanted pilnā mērā izbaudīja "The lonely island" mūziku. Kā tas izpaudās?
 Ieraugot meiteni, kas nāca pretīm, abi korī  nogaudoja:"I jizz in my pants".  Kad obsidian uzspridzināja "bombočku", bija dzirdams "Cool guys don't look at explosions".
Lielu ceļa daļu abi repoja:"we're just two guys having a good time, having a good time". Tiesa, viena dīvainība bija arī šajā bariņa nostūrī. Kāda? Netālu no Rīgas robežas tika pamanīta 2arms girl. No abu dziedoņu puses drīz atskanēja:"I just had sex", kas skanēja tik dabiski, nu tik dabiski...
    Paranoid (kura rētas uz rokām kopš pagājušā gada jau bija sadzijušas) un Zveraboj centīgi apsrieda dažādu mājas lapu reklāmas. Zveraboj centās pierādīt Paranoid, ka rīgas domes mājaslapu nav labi izvietot uz reklāmu stendiem, jo tā vieta ir tik ļoti iecienīta, ka katra pilsoņa lielākā velme un pienākums ir nonākt tieši tur. Zveraboj pat ieminējās, ka pats gribētu tur būt. Paranoid viņam jautāja:"Kas, tu idiots?" Uz ko Zveraboj atbildēja:"Vai tā ir obligāta prasība?"

    Arī Wracker One un Burvis bija svinētāju vidū. Wrackers bija nolēmis būvēt virtuālo bumbu patvērtni un tamdēļ viņam līdzi bija nazis, lukturītis un apelsīns - ellīgiem experimentiem. burvis gan uzstāja, ka labāk ir experimentēt ar banānu, Strīds beidzās ar to, ka garām skrēja Jeff Barby ar kāsīti un, saucot "man arī garšo banāni", atņēma burvim viņa banānu, Rezultātā Burvim nācās vien piekrist Wrackera plānam ar apelsīnu.
    Tā nu soli pa solim jautrais pulciņš bija sasniedzis Latvijas Valsts mežu. Lai izvairītos, no vāverēm, kas izmisīgi meklē riekstus, exieši mežā devās iekšā sadodoties rokās. Tiesā, plāns gandrīz izgāzās, jo abi ķēdes gali neviļus savienojās un izveidoja kārtīgu riņķa danci. Laimīgā kārtā problēma ātri vien tika atrisināta un drīz tika sasniegts sniega klāts klajums meža vidū ieskauts dažāda skata eglītēm. Laikam jau skats bija brīnišķīgs, jo rakstu autoru mākslīgā egle ātri vien tika noslēpta, lai neapkaunotu rakstu autorus. 
    Pēkšņi Lvmain iesaucās:"te tak nav ne velna labāk kā maskačkā - tumsa, auksti... Ak jā - eju questus par samaksu ^^". Minka nāca klajā ar piedāvājumu sarīkot svēkus kopīgiem spēkiem. Atskanēja ovācijas un dīvainā kārtā pat ļoti skaļas no Saraliman puses. Godīgi sakot, pēkšņi tur bija 20 personības un visaz izskatījās uz mata kā Saraliman. Rocky_Lv un Paranoid uz to acis vien iepleta, jo tik branga personības dalīšanās vēl nebija pieredzēta.
   Lai nu kā, bet vietas iekārtošana sākās ar ugunskura vietas sagatavošanu. Te talkā nāca gangz un Cracker ar saviem motocikliem. Abi  sāka veidot apli ap dīvainu vīru, kas teica:"Ko tu man padarīsi? Es no zvaigznēm esmu!". Tas abos braucējos iedvesajaunu spēkuun drīz vien  abi bija ierakušies sniegā tik tālu, ka tikai ķiveres vien bija redzamas. Ar to gan pietika, lai ugunskuru varētu kurināt droši, neuztraucoties par iespēju aizdedzināt mežu. Par pamatu ugunskuram tika izmantota mākslīga egle, kuru rakstu autori atdeva bez iebildumiem, Vien Rii žēli noskatījās tai pakaļ.
    Tā kā mākslīgās egles vairs nebija, tika izraudzīta brīnumjauka īstā egle, kura nekavējoties tika ietērpta rotājumos. Moderatori egli ietina līdzpaņemtajās zilajās spuldzītēs, Rifelz no koka sameistaroja dīvaina paskata figūras, kas nezkāpēc atgādināja figūras no senas indiešu pamācību grāmatas, bet varbūt tas bija vien apmāns. Egles galotnē tika uzsprausta Minkas pagājušā gada dāvana - piepušama tante. Uz apkārt stāvošo jautājošajiem skatieniem Minka atbildēja:"Mani vairs blondīnes nesaista, es izvēlos audi!"
   Bija atlikusi viena problēma - elektrība lampiņām. Problēmu centās atrisināt Latgals16 jautājot:"Vai kādam te nav Ipod vai Iphone?" Pāris rokas pasniedzās un latgals paķera ierīces no tām. Drīz vien lampiņas bija piemontētas ierīču baterijām un latgals ar smaidu teica:"beidzot esmu atradis vienu derīgu pielietojumu šīm jancīgajām mantiņām. Lai top gaisma!" Mežu zigaismoja ļoti spilgi zila gaisma. Kā izrādās moderatoru atnestā virtene nebija nekas cits kā padomju miliču mašīnu bākugunis...

    Un pēkšņi debesīs atskanēja klusa zvaniņu šķindēšana, no gaisa uz sniegpārslu mākonīšiem katram pie kājām nolaidās neliela paciņa ar viņa vārdu. Kņadā iestājās miers un visi exieši vienojās dziesmā novēlot cits citam Priecīgus un gaišus Ziemassvētkus un Laimīgu jauno gadu.

 

Priecīgus svētkus visiem Un laimīgu jauno gadu ^^

 

P.S. 2009. gada stāsts šeit

Laboja Styrnucis, labots 6x