Tātad, uzdūros uz visnotaļ intriģējošam rakstam TVnetā ikdienas apskatē... Raksts mani šokēja.

(Rakstu lasam šeit: https://s.exs.lv/103 )

Tātad. Rakstā minēts SC(Saskaņas Centra) kkāds tur kas ar spožo galvu izcēlies, premjera kandidāts, stāsta, ka krievu valodu padarīs pa valsts oficiālo valodu, ja nemaldos varētu būt ka par primāro wink_mini.gif (Tie kas nesaprot, primārā būtu noteicošā, pirmā).

Pēc viņa d3bīl@j13m vārdiem: "...visiem nepilsoņiem pilsonību un krievu valodai oficiālās valsts valodas statusu - pēc šīm vēlēšanām!"

Nopietni? Ej takš tu ieskrieties!!!

Vēl: "...(dirš par literatūru, mākslu, to ka tā visa pamatā ir valoda)...Tātad, tā kā mēs, latvieši, mīlam krievu kultūru, mēs nevaram nemīlēt krievu valodu."

Nopietni? Mīlam krievu valodu, un galvenais ka visi! Nu cmuki! Nepietiek jau ka daudz lēmumus Latviešu deputāti izlemj mūsu vietā, pat nezinot par ko selmj..bet šeku reku, domā mūsu vietā dzen! smile_mini.gif (Sarkasma pilns smaidiņš) Nu super!

Vēl: "...Urbanovičs sola dāvināt pilsoņu pases tiem saviem tuvākajiem draugiem un vēlētājiem, kas šo ideju ir gatavi nopirkt..."

Super, tātad jebkuram nepilsonim, kas nobalsojis pa šo ākstu dos pilsoņa pasi. Tkai tad rodas jautājums, kādēļ visiem nedot, un varbūt aizklapēt isu to iestādi kas atbild par migrāciju, par pilsoņu tiesību iegūšanu, kad iemācas kko par valsti, valsts valodu u.tml.

"Krievu valoda ir mazākumtautības valoda Latvijā

Krievu valoda Latvijā ir mazākumtautības valoda, kurai ir nodrošināta valodas saglabāšana un attīstība mūsu valstī, tāpat kā ukraiņiem, poļiem un citām mazākumtautībām. Krievu valodai ir nodrošināta valodas eksistence, izplatība un attīstības iespējas ar daudzām skolām, augstskolām, teātriem un citām pašsaprotamām lietām, kuras netiek liegtas, pat tiek atbalstītas ar daudzmiljonu valsts finansējumu."

Nopietni? Mums tas nav? Mums jau nav skolas kur mācās tikai krievu tautības cilvēki, teātris arī tieši Krievu nav... Mums takš valdība arī nesponsorē visu...ko nu.... (Sarkasms...)

Un vēl daudzi buulšiti. Kaut ar pat ja to ķēmu ievēlēs, viņš valsts valodu nevar mainīt, tas ir rakstīts likumos. Bet dirst šādas muļķības gan māk, pietam visai nozīmīgai avīzei "Vesdsi sivodņa")iespējams kļūdījos uzrakstīšanā). 

 

[Tikko visu uzrakstīju un pamanīju ka BumBum ar pa to pašu, tikai miniblogā biggrin_mini2.gif ]