Fakti:

Exa otrā futzāla turnīra laikā Maadinsh uzlika Riki admina statusu. Bija brēka.

Pēc pāris dienām Riki tika pazemināta līz moda statusam.Brēka turpinājās.

Šovakar Hyacinth pēc izciesta bana atgriezās un sāka piedalīties brēkāšanā. Maadinsh izdomāja, ka vislabākais veis, kā atrisināt problēmu, ir slēgt miniblogus un banot aktīvākos iebildējus.

 

Man šķiet, ka varu radušos situāciju vērot no divām pusēm - gan parasto lietotāju, gan administrācijas.

Es redzu lielu traci un exiešu neapmierinātību, kas izpaužas reizēm jēdzīgos komentāros, bet lielākoties drudžainā spamā un savstarpējos strīdos. Manuprāt, to visu varētu novērst, ja būtu ievēroti daži elementāri pieklājīgas komunikācijas principi.


1. Svarīgi jaunumi ir pienācīgi jāpaziņo

Manuprāt, lietotāji "pa lielam" nav aizvainoti par to, ka Riki ir mods. Aizskar Maadinsh attieksme, vienpersoniski un bez paskaidrojumiem no zila gaisa *BAMS!* ieceļot jaunu adminu. Tas notiek varbūt reizi pusotrā gadā, un ir nozīmīgs notikums lapas dzīvē. Ieceļot lietotāju (šai gadījumā Riki) kādā īpašā statusā, tas ir jāpaskaidro pārējiem lietotājiem. Nav obligāti jāveic visaptveroša balsošana vai kas tamlīdzīgs, taču exieši ir pelnījuši vismaz tik daudz, cik uzzināt iemeslus, kāpēc notiek tas vai šis. Jādod informācija, no kuras vadīties, nedrīkst ļaut diskusijām pārtapt haosā.

 

2. Aktuālas diskusijas nevajag apspiest

Kad nekas nav paskaidrots, cilvēki meklē informāciju, kā māk. Izdomā paši, izplata baumas, sliktas runas un tā tālāk. Protams, ka cilvēki grib runāt par šo lietu. Jauns apvainojums ir, ja to viņiem liedz un slēz ciet tēmas, nedod dies' vēl bano ar iemesliem "bez tevis te bija labāk (Maadinsh)". Lietotāji vēl vairāk sajūt vienaldzību un to, ka viņus nenovērtē. Kā citādi lai jūtas lietotājs, kurš tik daudz laika ieguldījis lapā, un pēkšņi redz, ka notiek nejēdzīgas/nesaprotamas izmaiņas, un viņa darbs vairs nevienam šķietami nerūp?

Galu galā, mēs visi kopā esam izveidojuši šo vietni tādu, kāda tā ir tagad - ar lielisku saturu, konkursiem un pat regulāriem sporta un citiem pasākumiem. Necienot lietotājus, ir risks to visu pazaudēt.

Laboja Susuris, labots 8x