Starcraft II 

Ļoti ļoti sen, tas jau bija laikos, kad ar draugu tīklā spēlējām Red Alert 2, biju arī dzirdējis, ka ir tāds Starcraft. Pirmais ko iedomājos, drošvien spēle kosmosā, kur jakolonizē planētas un jāiekaro citas. Tā nu interese pazuda, tikai nesen twiterī pamanīju, ka viena meitene saka, ka spēlēšot savu bērnības spēli - Starcraftu, esot čills. Tā kā šobrīd man ir diezgan daudz brīvs laiks, paņēmu un novilku, šķiet bija ap 8GB instalācija, nu protams, ka neiegādājos. Vienīgās spēles ko esmu pircis veikalā bija tajā laikā, kad man nebija internets un puse no viņām bija ķeburu (krievu) valodā.

Instalējot spēli varēja skatīties un klausīties, kas vispār ir noticis Starcraftā, neko nesapratu, tikai uzzināju, ka ir trīs rases un ar to pietika. Nedaudz paņēmos ar visiem crakiem, tad karšu likšanu un updeitiem un spēle bija gatava palaišanai.

Neziņa vēl bija par to, vai vispār dators ko tādu pavilks, bet nu integrētā HD4500 videokarte godam izturēja šo pārbaudi. Pārējie dzelži - 2GB atmiņa un Core 2 Duo 2, 2 Ghz procesors. Tā kā, ja tavs dators nav 2005. gada miskaste, tad gan jau ies.

Ak jā, spēles lejupielādēšanas procesā noskatījos arī pāris gameplay video, lai vispār saprastu, kāda žanra spēle šī ir..

 Video: Cīņa starp pasaules labākajiem Starcraft Spēlētājiem (843 000 views)~~

Noskatījos šo video un sapratu, ka skaidri redzams pazīstamais Blizzard spēles dzinējs, kaut kas līdzīgs Warcraft III, kas grūtības nesagādās.

Pirmo spēli nospēlēju pret Easy datoru, ar Zerg rasi.

Bildē: Tipisks Zerga rases pārstāvis

Uzreiz kā spēle sākās, liku mazajiem mošķiem vākt resursus, un ar vienu pētīju, kādas mājas celt. Kas sākumā pārsteidza, uzspiežot uz ēkas veidošanas, mošķis par to transformējās, tā teikt izaudzēja māju no sevis un izzuda. Iepriecināja arī skaņas, kuras izdvesa šie mazie mošķi, tāda kā rukšķēšana.

Sākums diezgan grūts, nesapratu ko būvēt un uzbūvējot kādu ēku pēc tam taisot nākamo prātoju, vai gadījumā neesmu jau tādu uztaisījis, izskatās ļoti līdzīga.

Ļoti interesants ir veids kā Zergu rasei tiek sagatavoti jauni uniti. Pie galvenās ēkās, jeb laikam precīzāk sakot midzeņa insektoīdi, saukti par Lavras, mutāciju ceļā var pārveidoties tālāk par Droniem (vācēji, māju būvētāji) un Zerlingiem (primitīvākie karotāji), kā arī Overlordiem, kuri nosaka limitu, cik mošķus tu vari uzturēt.

Bildē: Overlords, lidojošs mošķis, kukainis... nevar saprast, vai tās zaļās ir acis, vai sazin kas. Ar uzlabojumiem spēj pārvietot tavus unitus pa gaisu. Vienvārdsakot, kaut kas riebeklīgs, tā pat kā visi pārējie uniti.

Bildē: Drone (Vēl viens nesmukulis, jeb strādnieks, kas spēj mutēties par mājām, pieprot arī vienkāršu cīņas mākslu un var aizstāvēt tavu topošo koloniju no iebrucējiem spēles sākumā, bet 99% gadījumu tiek izmantots minerālu un gāzes vākšanai)

Jā, ir man gadījies piedzīvot viņu īpašās kaujas prasmes, bet nu tomēr ir noderējuši, kad bāzei uztriecās virsū liels bars ar pretinieku kājiniekiem.

 

Tā nu sākumā arī īsti nesapratu, kurās mājās tad varēs būvēt armiju, lai varētu aizsargāt bāzi pret pretiniekiem. Tāpēc nolēmu izmantot Drones un sabūvēju bāzei apkārt ļoti interesantu aizsardzības līniju, kas atgādināja tārpus, kurus biju redzējis vienā filmā, neatceros kurā, bet sižets bija tāds, ka zem zemes pa tuksnesi rokas tārpi, izrokas ārā un aprij visu kustīgo.

Kamēr vēl droni mutējās par kustīgajiem tārpiem, midzenī biju uzlicis, lai taisās Queen, pie apraksta izlasīju, ka ir Defensive Unit. Tikmēr arī sataisīju pāris zerlingus, kas izrādijās prastākie tuvcīņas mošķi.

Pret Easy datoru likās, ka problēmas nebūs, bet kamēr aizsardzības līnija vēl tikai mutējās, sekoja pirmais uzbrukums. Lielā Karaliene steidzās aizstāvēt savu koloniju, kamēr Droni turpinājā čāpstināt minerālus un vākt gāzi.

 VS 

Bildē: Queen, ar vairākām galvām, spēj uzbrukt arī lidojošiem objektiem. Manuprāt tīri noderīgs units. Dēj arī olas, ar kurām tu vari paplašināt savu midzeņa teritoriju. Un bildē pa labi, Terran rases vienkāršākais kājinieks.

Tā nu norisinājās pirmā cīņa, pāris kājinieki pret karalieni un dažiem zerlingiem. Cīņu uzvarēju, bet gatavībai jau biju iezīmējis pāris Dronus, ja nu tomēr ierodas pretinieka papildspēki... Cīņas spraigumā pirmie Droni jau bija mutējušies par tārpiem un tie pieveica bēgošos pretinieka kājiniekus. Šo raundu vinnēju, jautāsiet kā? Uztaisīju vairākus midzeņus un sāku masveidā taisīt mutācijas. Kad armija bija gana liela sāku savu kara gājienu, ko pabeidzu izārdot pretinieka bāzi, kurā bija tikai aizsardzības raķetes pret gaisa unitiem, un nekas pret ground-unitiem.

Ekrānšāviņi:

 

 

Bildē: Šeit varat redzēt tārpus darbībā (labajā pusē violetie)

 

Vērtējums: Manā skatījumā spēle ar zināmu vēsturi, interesantu sižetu un rasēm, kuras lielā mērā viena no otras ļoti atšķirīgas. Tik pat interesanti uniti un visādi uzlabojumi. Milzīgi kosmosa kuģi, staigājoši Zirnekļi, Roboti un vairums stratēģijas kā spēlēt šo spēli. Skaņas signāli, kad tavai bāzei uzbrūk un arī fona mūzika Terran rasei patīkama, kvalitatīva. Grafikai nav ne vainas un brīnījos, ka uz mana portatīvā vispār šī spēle iet, kaut gan lielākās cīņās uzmeta ziņojumu, ka ir jaaizver programmas, kuras darbojas backgroundā, lai uzlabotu spēles pefromance.

Tā nu brīvajās dienās nedaudz iepazinu Starcraftu. Šis bija neliels ieskats Starcraft II by BumBum, tikai priekš exs.lv lietošanas.

"I hope you're prepared for the next encounter. The zerg are coming. The zerg are nature in all her fury."

 

PC Prasības 

Minimālās
Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 (Ar jaunākajām Service Packs) ar DirectX® 9.0c
2.6 GHz Pentium® IV vai labāks AMD Athlon® procesors
128 MB PCIe NVIDIA® GeForce® 6600 GT vai ATI Radeon® 9800 PRO video karte vai labāka
12 GB brīva vieta uz cietā diska
1 GB RAM (1.5 GB nepieciešams Windows Vista®/Windows® 7 lietotājiem)
DVD-ROM drive
Broadband Internet pieslēgums
1024X720 minimālā monitora izšķirtspēja

Rekomendējamās
Windows Vista®/Windows® 7
Dual Core 2.4Ghz procesors
2 GB RAM
512 MB NVIDIA® GeForce® 8800 GTX vai ATI Radeon® HD 3870 vai labāka

Laboja , labots 6x