SJohnson miniblogs
- 0
Hibs 01.02.2014. 02:33
Tomātu pasta ir pārāk spēcīga un koncentrēta, lai no tās gatavotu kečupu/tomātu mērci, šķaidot ar ūdeni tāpat iegūsi pārāk spēcīgu+vēl pazaudēsi faktūru. To liek klāt pie zupām/plova un tamlīdzīgi.
Lai pats taisītu tomātu mērci - vislabāk izmantot, manuprāt, konservētos tomātus. Vismaz man tas šķiet ērtākais variants ar vismazāko čakaru un labu rezultātu. Protams, var arī pats blanšēt tomātus. Personīgi es tos blenderēju, jo man riebjas tomātu faktūra, taču, ja tev garšo arī vienkārši tomāti, vari arī to nedarīt. No garšvielām - lieliski iet klāt baziliks, pipari, pētersīļi un sāls. Tas gan, protams, nav nekāds zelta likums, vari eksperimentēt cik vien vēlies. Nedaudz termiski apstrādāt gan pavisam noteikti ir vēlams.
Ja gribi pagatavot pats kečupu, nevis tomātu mērci, tad pievieno klāt sāli, etiķi un cukuru.
« - 1 - 2 - 3 - ... - 94 - 95 - 96 - ... - 120 - 121 - 122 - »