Ēdieni, to receptes un veidi

  • Mahjarrat
    0

    Plānoju izcept zemeņu-rabarberu plātsmaizi. Pirmdien pirmā brīvdiena cermas būs, aiziešu uz tirgu.
    Darbā draugi sakārdināja.

    Kas jums jauns virtuvē?

    • Styrnucis
      +3

      Sieviete. 11.png

       


      Pajokoju. Nav jauna. Tā pati.

      Aizvakar sataisījām siltos vistas salātus:
      Vistas fileja sacepta ar garšvielām
      Ķīnas kāposts
      Šampinjoni
      Grauzdiņi
      majonēze

      Nekas īpašs, bet baigi labi iet iekšā.

      • Arnis
        0

        Mamma bija uztaisījusi rabarberu plātsmaizi, bet bija pārāk skāba.

        • Mahjarrat
          -1

          Skāba is good. Pasaki, vai pats pieliec, sviesta drupačas. Makes it sweet.

      • Mahjarrat
        0

        Izcepu Olu Liķiera kūku ar Šokolādes Krēmu!

        Mīklai:
        2 olas
        100g Cukurs
        150ml olu liķiera
        120g sviesta, izkusis un 120ml augu eļļas
        1 tējkarote vaniļas vai vanilīna
        1 tējkarote cepamais pulveris
        200g milti

        Krēmam:
        250g mascarpone
        150g pūdercukurs
        4 ēdamkarotes kakao pulveris
        200 g šokolādes no kakao (50%+)
        80ml (30%+) Saldā krējuma
        60ml olu liķiera

        Pagatavošana:
        Sakuļ olas (Nākamreiz mēģināšu olas kult atsevišķi, kā biskvītam)
        Izkausē sviestu, pievieno cukuru, vanilīnu, cepamo pulveri, eļļu, olu liķieri, olas un ar rokas mikseri sakuļ. Iesijā miltus un izveido viendabīgu masu.
        Var masu sadalīt divas/trīs daļās un cept tā. Vai arī cept vienu lielu kūku, un sagriezt.

         

        Krēmam -> Šokolādi izkausē, kad visa šokolāde gandrīz jau izkususi, tad pievieno olu liķieri un saldo krējumu.

        Maskarpone sieru sablenderē vai sakuļ ar pūdercukuru un kakako, pēc tam pievieno šokolādes masu, un krēms ir gatavs. To uz 20-30 minūtēm ievieto ledusskapī, jo tā viņš paliks cietāks.

         

         

        Rādīt spoileri

        • Ronalds
          +1

          Izskatās dammm labi, pat sagribējās iet uz virtuvi un mēģināt atkārtot.

        • Mahjarrat
          0

      • Mahjarrat
        0

        Kur jūs pērkat virtuves piederumus, kad rodas vajagdzība vai vēlme pēc jauniem?

        Vēlos nopirkt ko šādu -> Metāla ''Cup'' measure

        • Hibs
          0

          Rimi/prizma/maxima uz izpārdošanām un Gemoss.
          P.s. virtuves svari>>>cup measure
          Mērot tilpumu pulverveida produktiem reāli atkarīgs no tā, kā sapresē.

          Imho cups ir mērvienība, kurai vieta vēstures mēslainē, tāpat kā imperiālajai mērvienību sistēmai.
          • Mahjarrat
            0

            @Hibs - man ļoti patīk cups kā mērvienība, ātrāk nekā svērt. Man ir speciāla melna krūze kuru izmantojju ''cups'' nolūkiem. =)

      • Mahjarrat
        +6

        Pie Riharda vakar bija ballīte.
        Izrādās, ka manā draugu lokā ir veģetārieši-vegāni, līdz galam nesapratu, un tamdēļ nācās domāt, ko uzkožamu mazu sagatavot ballītei, tā lai visiem būtu forši!

        Dārzeņu plate, ar divām mērcēm -> Viena bija dipi maisījums un otra bija paštaisīta krējuma-majonēzes-diļļu mērce. /Bildes nav, jo apēda TIK ātri/

        Izcepu Brauniju arī, šoreiz cepu mīksto brauniju, tādu spondžīgu, garša superīga.

        Pirmo reizi ēdu arī tādus savādākus čipsus, bet bija ļoti garšīgi. Laikam kukurūzas vai tortilas.

        Cilvēkiem kas ēda gaļu, biju izcepis tādas mazas frikadelītes ar sieru vidū un mērci, arī no šī nav bildes. Bet spoilerī ieliku vienu atrastu bildi, lai ir priekšstatam. Rādīt spoileri

        Frikadelēm recepte kā kotletēm:
        400gr maltās gaļas
        Dažādas garšvielas un sāli liku daudz.
        1-2olas -> Atkarīgs kāda maltā gaļa
        1/2 Krūze ar miltiem var protams miltus aizstāt ar baltmaizi.
        2 Ēd. K. Krējums
        Var itkā iemaisīt istabas temperatūrā turētu sviestu priekš interesantākas garšas.
        Samīca gaļu ar visu kopā un pēc tam taisa frikadelītes, vidū liekot siera gabaliņu. Pēc vēlmes var rīvmaizē apvelt, var arī to nedarīt. Man nebija rīvmaize.

        Pāris manas bildes:
        Rādīt spoileri

        • Mahjarrat
          0

          @lemonwave arī vakar pie manis bija atnācis paēst biggrin_mini2.gif

        • lemonwave🍋
          0

          Frikadelītes netiku pagaršot.

          Dārzeņu plate un brownies vienkārši god tier.

      • Hibs
        +1

        Kādiem kulinārijas YT kanāliem jūs sekojat?
        Mani:
        FoodTube a.k.a. Džeimija Olivera kanāls
        https://www.youtube.com/channel/UCpSgg_ECBj25s9moCDfSTsA
        Daudz pavāru no dažādām valstīm, pārstāv dažādu veidu virtuves. Viens no daudzpusīgākajiem kanāliem, patīk arī pieeja un domāšanas veids kanālam, kas aicina cilvēkus improvizēt un nebaidīties eksperimentēt.

        Katie Pix
        https://www.youtube.com/channel/UCa68B9OiVJpW13LV6UvPmWA
        Viena no FoodTube hostiem. Galvenokārt piesekoju tāpēc, ka viņa vienmēr ir max dzīvespriecīga un smaidīga.

        Byron Talbott
        https://www.youtube.com/user/ByronTalbott
        Kaut kas pa vidu starp fine dining un gatavošanu mājās. Ļoti patīk, kā viņš noformē ēdienus (skills, ar ko es laikam stragloju šobrīd visvairāk, manuprāt) un miksē kopā tekstūras. Varētu patikt franču virtuves faniem. Kopumā viņa video ir ļoti organizēti un nomierinoši, reizēm skatos tīri relaksēšanās pēc.

        Andrew Rea a.k.a. Binging With Babish
        https://www.youtube.com/user/bgfilms
        Principā recreato receptes no filmām/seriāliem, bet nav pārāk over the top. Viņa humors ir diezgan fantastisks.

        VeganBlackMetalChef
        https://www.youtube.com/user/VeganBlackMetalChef/featured
        Gandrīz aizmirsu, labi, ka vēl varēju editot komentāru. Pēdējā laikā gan nav īpāsi aktīvs, bet blekmetāls un vegānu receptes ir diezgan fantastisks salikums.

      • Mahjarrat
        0

        Šodien possibly centīšos uzmeistarot Bezē cepumus. Sen nav cepti. Gan jau būs max fail, bet tāpat. Fun fun!

        Kas jums interesants notiek virtuvē pēdējā laikā?

      - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - ... - 93 - 94 - 95 -