Plānoju izcept zemeņu-rabarberu plātsmaizi. Pirmdien pirmā brīvdiena cermas būs, aiziešu uz tirgu.
Darbā draugi sakārdināja.
Kas jums jauns virtuvē?
Ēdieni, to receptes un veidi
- 0
Mahjarrat 16.06.2017. 16:23 teica:
- +3
Styrnucis 16.06.2017. 16:26
Sieviete.
Pajokoju. Nav jauna. Tā pati.Aizvakar sataisījām siltos vistas salātus:
Vistas fileja sacepta ar garšvielām
Ķīnas kāposts
Šampinjoni
Grauzdiņi
majonēzeNekas īpašs, bet baigi labi iet iekšā.
- 0
Mahjarrat 28.04.2017. 17:56 teica:
Izcepu Olu Liķiera kūku ar Šokolādes Krēmu!
Mīklai:
2 olas
100g Cukurs
150ml olu liķiera
120g sviesta, izkusis un 120ml augu eļļas
1 tējkarote vaniļas vai vanilīna
1 tējkarote cepamais pulveris
200g miltiKrēmam:
250g mascarpone
150g pūdercukurs
4 ēdamkarotes kakao pulveris
200 g šokolādes no kakao (50%+)
80ml (30%+) Saldā krējuma
60ml olu liķieraPagatavošana:
Sakuļ olas (Nākamreiz mēģināšu olas kult atsevišķi, kā biskvītam)
Izkausē sviestu, pievieno cukuru, vanilīnu, cepamo pulveri, eļļu, olu liķieri, olas un ar rokas mikseri sakuļ. Iesijā miltus un izveido viendabīgu masu.
Var masu sadalīt divas/trīs daļās un cept tā. Vai arī cept vienu lielu kūku, un sagriezt.Krēmam -> Šokolādi izkausē, kad visa šokolāde gandrīz jau izkususi, tad pievieno olu liķieri un saldo krējumu.
Maskarpone sieru sablenderē vai sakuļ ar pūdercukuru un kakako, pēc tam pievieno šokolādes masu, un krēms ir gatavs. To uz 20-30 minūtēm ievieto ledusskapī, jo tā viņš paliks cietāks.
- 0
Mahjarrat 17.04.2017. 21:11 teica:
- 0
Hibs 17.04.2017. 21:27
Rimi/prizma/maxima uz izpārdošanām un Gemoss.
Imho cups ir mērvienība, kurai vieta vēstures mēslainē, tāpat kā imperiālajai mērvienību sistēmai.
P.s. virtuves svari>>>cup measure
Mērot tilpumu pulverveida produktiem reāli atkarīgs no tā, kā sapresē.
- +6
Mahjarrat 17.04.2017. 16:46 teica:
Pie Riharda vakar bija ballīte.
Izrādās, ka manā draugu lokā ir veģetārieši-vegāni, līdz galam nesapratu, un tamdēļ nācās domāt, ko uzkožamu mazu sagatavot ballītei, tā lai visiem būtu forši!Dārzeņu plate, ar divām mērcēm -> Viena bija dipi maisījums un otra bija paštaisīta krējuma-majonēzes-diļļu mērce. /Bildes nav, jo apēda TIK ātri/
Izcepu Brauniju arī, šoreiz cepu mīksto brauniju, tādu spondžīgu, garša superīga.
Pirmo reizi ēdu arī tādus savādākus čipsus, bet bija ļoti garšīgi. Laikam kukurūzas vai tortilas.
Cilvēkiem kas ēda gaļu, biju izcepis tādas mazas frikadelītes ar sieru vidū un mērci, arī no šī nav bildes. Bet spoilerī ieliku vienu atrastu bildi, lai ir priekšstatam. Rādīt spoileri
Frikadelēm recepte kā kotletēm:
400gr maltās gaļas
Dažādas garšvielas un sāli liku daudz.
1-2olas -> Atkarīgs kāda maltā gaļa
1/2 Krūze ar miltiem var protams miltus aizstāt ar baltmaizi.
2 Ēd. K. Krējums
Var itkā iemaisīt istabas temperatūrā turētu sviestu priekš interesantākas garšas.
Samīca gaļu ar visu kopā un pēc tam taisa frikadelītes, vidū liekot siera gabaliņu. Pēc vēlmes var rīvmaizē apvelt, var arī to nedarīt. Man nebija rīvmaize.Pāris manas bildes:
Rādīt spoileri- 0
lemonwave🍋 17.04.2017. 19:08
Frikadelītes netiku pagaršot.
Dārzeņu plate un brownies vienkārši god tier.
- +1
Hibs 12.04.2017. 20:22 teica:
Kādiem kulinārijas YT kanāliem jūs sekojat?
Mani:
FoodTube a.k.a. Džeimija Olivera kanāls
https://www.youtube.com/channel/UCpSgg_ECBj25s9moCDfSTsA
Daudz pavāru no dažādām valstīm, pārstāv dažādu veidu virtuves. Viens no daudzpusīgākajiem kanāliem, patīk arī pieeja un domāšanas veids kanālam, kas aicina cilvēkus improvizēt un nebaidīties eksperimentēt.Katie Pix
https://www.youtube.com/channel/UCa68B9OiVJpW13LV6UvPmWA
Viena no FoodTube hostiem. Galvenokārt piesekoju tāpēc, ka viņa vienmēr ir max dzīvespriecīga un smaidīga.Byron Talbott
https://www.youtube.com/user/ByronTalbott
Kaut kas pa vidu starp fine dining un gatavošanu mājās. Ļoti patīk, kā viņš noformē ēdienus (skills, ar ko es laikam stragloju šobrīd visvairāk, manuprāt) un miksē kopā tekstūras. Varētu patikt franču virtuves faniem. Kopumā viņa video ir ļoti organizēti un nomierinoši, reizēm skatos tīri relaksēšanās pēc.Andrew Rea a.k.a. Binging With Babish
https://www.youtube.com/user/bgfilms
Principā recreato receptes no filmām/seriāliem, bet nav pārāk over the top. Viņa humors ir diezgan fantastisks.VeganBlackMetalChef
https://www.youtube.com/user/VeganBlackMetalChef/featured
Gandrīz aizmirsu, labi, ka vēl varēju editot komentāru. Pēdējā laikā gan nav īpāsi aktīvs, bet blekmetāls un vegānu receptes ir diezgan fantastisks salikums.- +1
daavis55 12.04.2017. 20:49
You suck at cooking
https://www.youtube.com/channel/UCekQr9znsk2vWxBo3YiLq2w
- 0
Mahjarrat 09.04.2017. 19:32 teica:
Šodien possibly centīšos uzmeistarot Bezē cepumus. Sen nav cepti. Gan jau būs max fail, bet tāpat. Fun fun!
Kas jums interesants notiek virtuvē pēdējā laikā?


Bodnieks


















