Sveiki, es te pēdējos 3 mēnešus sāku aizrauties ar ēst taisīšanu, āzijas virtuvi. Vienīgā problēma, ka Ventspilī nevaru atrast dažādas sastāvdaļas, un uz Rīgu braucu ļoti reti.
Varbūt jūs ziniet kādu internetveikalu, kur var nopirkt kvalitatīvas garšvielas / āzijas virtuves sastāvdaļas ( nūdeles, kombu, miso ut... )?
Ēdieni, to receptes un veidi
- 0
Normunds 12.03.2018. 16:23 teica:
- 0
Mahjarrat 12.03.2018. 19:22
Gemoss vadā uz visām latvijas pilsētām.
Ventspilī varētu būt arī specializētie veikali.
- +3
Styrnucis 18.01.2018. 15:15 teica:
Es nemāku gatavot pēc receptes, bet tikai pēc sajūtām. Lūk mana recepte kartupeļu pankūkām. Man garšo, sieva ar saka, ka ir baigi ok. Visi skaitļi aptuveni
~600-700 g kartupeļu
~puse no lielas sarkanās paprikas, moš var arī visu
~100g čedaras siera (Krievijas gan jau arī derēs)
~50g lociņu
~2 olas
~pāris ēdamkarotes miltu
~sāls
~melnie pipari
- Sarīvē kartupeļus (uz smalkās rīves puses)
- Nolamājas, ka kartupeļi slīd ārā no rokām
- Sarīvē atlikušos kartupeļus
- Sagriež papriku (jo smalkāk, jo labāk)
- Sarīvē sieru (uz tās pašas smalkās rīves)
- Sagriež lociņus
-. Bišķīt to visu apmaisa
- pakasam olas (savas), tad iesitam 2 olas (vistu) pie maisījuma
- Pieber miltus
- PIemauc šķipsniņu sāls un piparu
- Visu kārtīgi samaisa
- ķep ļep uz pannas (man tīk olīveļļā cept, jo citas mājās nebija)
- baudīt kopā ar Tērvetes alu
Lai labi garšo- +1
Ronalds 18.01.2018. 18:19
Bildes ar būtu forši. Pats personīgi netaisu kartupeļu pankūkām nekādu šedevrus. Olas, kartupeļi, sāls un viss. Parasti cepu uz mazas pannas visā pannas izmērā, jo dažreiz sanāk, ka jūk ārā. Vieglāk, ātrāk tā man.
Sagribējās arī ko tādu. Pēc prakses pirmajā nedēļā noteikti būs jāuztaisa. - +1
Styrnucis 18.01.2018. 18:22
Olas un miltinedrīkst būt par maz vai daudz, tad nejuks. Bildes izdzēsu, bet piektdien domāju atkal uzmaukt, tad varbūt pielikšu tepat.
- +1
Ronalds 18.01.2018. 18:29
Vot laikam tā arī ir problēma, ka nekad miltus neizmantoju pie tām. Bet taisot uz visu pannu viss čikeniekā iznāk.
- 0
Hibs 24.12.2017. 21:29 teica:
Vecāki uz Ziemassvētkiem ciemos pie māsas Itālijā, tāpēc centos būt ar ģimeni kopā vismaz kulinārajā jomā. Citiem vārdiem - uzcepu picu.
Beidzot izskatās ciešami, bet joprojām izaugsmei vieta ir pietiekoši. Also, es gribu pizza steel, bet shit's expensive af. Varbūt jāmēģina atrast kāds geto variants - idejiski jau tur nekā baigi nav, tikai pabiezāka tērauda plāksne un viss.- 0
Amorphis 25.12.2017. 00:24
Mīklu pats cepi? Es picas no tām receptēm, kuras atceros no picērijas laikiem cepju visai labas, bet es galīgi nevaru atcerēties mīklas proporcijas (raugs, cukurs, sāls, ūdens, milti? or something).
Lai izvairītos no uzpūšanās - pirmkārt, jābūt labi sanākušai mīklai, bet pēc tam svarīgi uz rokām līdzeni izstaipīt (i guess var arī ar rulli, bet tā wasted material + ilgāk).- 0
Hibs 25.12.2017. 08:17
Protams, ka pats. Ar mīklu es esmu ļoti apmierināts, bet mana galvenā problēma šobrīd ir picas apakša, tā neapbrūnēja tik ļoti, kā gribētos. Vēl paeksperimentēšu ar citiem režīmiem/novietojumu cepeškrāsnī, varbūt izdosies kaut kā uzlabot. Man nav picas akmens/tērauda, uz kā cept, un manai paplātei nav pietiekoši liela siltumietilpība, so man nav baigo cerību.
Vispār būs jāpaskatās gemosā. It kā internetā var atrast pat relatīvi lētus variantus, bet tās ir smagas un šipings maksā 2x vairāk kā pats akmens. Maybe uzdāvināšu sev čuguna (cast iron) pannu un picas akmeni, jau labu laiciņu par abām lietām domāju.
- +1
Hibs 29.12.2017. 08:38
Fuck it, ienāca prēmija, tāpēc par nepilniem 50 eirikiem ieķēru čuguna cepešplāti.
https://www.amazon.de/gp/product/B0036NNN0M/...0?ie=UTF8&psc=1
Patika, ka bija apgriežama un vienā pusē taisnā virsma, otrā rievotā grilvirsma, pareizais izmērs, relatīvi lēta arī kopā ar šipingu. Pēc maniem aprēķiniem jāuztaisa kādas 15-20 picas, lai tas atmaksātos - gan jau gada laikā easy atpelnīsies + čuguns ir pretty much mūžīgs anyway. Vēl jāuzmeistaro/jānopērk lize un tad jau janvārī varēšu taisīt update no picas ballītes, cerams. I'm excited af.
- 0
Mahjarrat 12.12.2017. 16:25 teica:
- 0
Mahjarrat 29.11.2017. 06:36 teica:
Tā kā draugs pēkšņi vairs neēd miltus, tad nu es mēģināju un centos uzrambāt bezglutēna banānu pankūkas.
Basically:
Nogatavojušies banāni 3
Olas 2
Cepamais pulveris 1/3 tējkarote
Noup. Nu nav tādi kādiem jābūt. galīgi nē.- +1
Hibs 29.11.2017. 07:03
Celiākija vai vienkārši salasījās, ka glutēns ir kaitīgs'n'shit? Ja otrais variants, tad aizsūti viņam https://jobans.lv linku. Ja tomēr ir legit alerģija, tad var mēģināt taisīt no auzām. Griķu un speltas milti arī ir samērā pieejama alternatīva veikalos.
- 0
Mahjarrat 29.11.2017. 10:37
Nē un nē.
Mēs (viņš) jau kādu laiku cenšamies atteikties no neveselīgajiem produktiem, man jau neliekas, ka baltie milti ir tik neveselīgi, bet viņš ar visu to, ka skrien katru otro dienu, iet regulāri uz zālīti ir kopš vasaras pieņēmies par +5/10kg un njā.
Karoč lietas no kurām grib atteikties: saldināti dzērieni, baltie milti, čipsi un cits junk food, fast food, kartupeļi, cukurs.
Esmu weirded out, bet esmu the supportive-type un atbalstīšu viņu. =)
- 0
lel 29.11.2017. 14:24
Tad izmanto pilngraudu miltus - bagāti ar šķiedrvielām un antioksidantiem. Tikai jāņem vērā, ka cepšanās ilgums būs nedaudz ilgāks nekā baltajiem miltiem. Veselīgas ir arī auzu klijas, kuras var papildus pievienot, piemēram, putrām.
Kartupeļi arī paši par sevi nav neveselīgi, tas atkarīgs tikai no pagatavošanas veida.
Cukuru var aizstāt ar medu vai stēvijas koncentrātu, bet noteikti ne ar mākslīgu saldinātāju.
- +3
Mahjarrat 08.11.2017. 17:15 teica:
Cepts Saldējums!
Vajag 4 produktus:
Saldējumu - vienalga kādu, bet kvalitatīvu, lai viņš mazliet pastāvot nepārvēršas šķidrumā.
Vistu olas - Uz litru saldējuma iziet uz četrām olām.
Kellogsi - Es pirku lētākos cornflakes, bez cukura. Sablenderēju ar rokas blenderi, man ir tāds profesionālais ar visādiem palīgrīkiem, bet var arī ar roku salauzt kellogsus, vienkāršī laikietilpīgi.
Eļļa - Vajag uz 2-3 litriem, atkarībā no tā, cik liels ir tavs grāpītis. ATCERIES - EĻĻU NEPĀRKARSĒ - TĀ VAR AIZDEGTIES PATI NO SEVIS!
Pagatavošana nav grūta, bet ļoti ķēpīga un jābūt ātram. Sagatavo saldētavā vietu jau laicīgi. Vislabāk lielu šķīvi un pārklāj ar folliju.
1. Ar karoti un rokām veido saldējuma bumbas, un liec saldētāvā uz kādu stundu vai divām, tā lai izņemot viņas būtu pilnībā cietas.
2. Sakuļ divas olas (uz 1 litru saldējuma) un otrā traukā (lielā) ņem sagatavotos kellogsus.
3. Bumbu iemērc olā, tad fiksi kellogsos, tā lai smuki noklāj saldējumu, un atpakaļ saldētavā uz 1-2 stundām tā lai sasalst.
4. Un pēc šīm pāris stundām, atkārto soļus 2-3
5. Eļļu uzkarsē, pārbaudi eļļas karstumu - ja iemetot kellogsu, viņš kustas pa eļļu un viņam burbuļo sāni, tad eļļa ir pietiekami karsta. Uzmanies, jo eļļa tiešām var aizdegties, es pirms pusotra gada aizdedzināju virtuvi!
6. Bumbas vāra aptuveni 30sekundes no abām pusēm. Es vāru pa 2-3 bumbām uzreiz un tad draugs ir laimīgs. Viņas ir diezgan sātīgas.
Uz priekšu var sasaldēt ļoti daudz bumbu. Kad taisīju pie mammas, es sagatavoju kaut kur uz 100 bumbām. Jo tā sagatavošana ir grūtākā daļa.


Bodnieks








