Sestdien atzīmēju savu neseno dzimšanas dienu, kam par godu cita starpā arī uzcepu burkānkūku. Garšas un faktūras ziņā bija precīzi ta kā vēlējos, taču pie kūku dekorēšanas prasmēm gan man vēl vajadzētu bišķīt piestrādāt.
Un bilžu uzņemšanas prasmēm.

Ēdieni, to receptes un veidi
- +5
Hibs 03.04.2017. 20:11 teica:
- 0
Ronalds 03.04.2017. 20:16
Izskatītos daudz labāk, ja tiktu pārbētas ogas kvantumā virsū.
Diezgan sausa izskatās.Bet still nice!
- 0
Hibs 03.04.2017. 20:40
Šai kūkai tas būtu pat ļoti lieki, manuprāt. Es drīzāk domāju, ka vajadzēja apakšējai plātnei menisku nogriezt, lai ir taisna, un to nogriezto daļu drupačās sadalīt. Pielikt vēl klāt smalkāk kapātus valriekstus un ar to izrotāt sānus.
Ar sausumu gan viss bija perfektā kārtībā.Droši vien mēģināšu pēc kāda mēneša or so vēlreiz.
- +1
milibs 29.03.2017. 22:33 teica:
Iesakat marinādes priekš cūkgaļas sašlika. Sagribējās pamēģināt ko jaunu.
- +2
Ronalds 29.03.2017. 22:40
Pašam personīgi labāk tīk kaut kādas basic marinādes (sīpoli, sāls, pipari). Patīk izbaudīt gaļas garšu, nevis ar kaut kādu asumu / saldumu. Varbūt vienkārši nav nekad izdevies labi pagatavot kaut ko citu.
Medus, kefīra, sīpolu un tomātu ir testētas?- 0
milibs 29.03.2017. 22:43
Medu neesmu mēģinājis, bet varētu sanākt kas interesants. Cik ilgi marinē, un vai liec kādas papildus garšvielas?
- +3
shevijs 29.03.2017. 23:02
Variācijas ir 101, pašam jāsaprot kā labāk garšo.
Mūsu mājās pieturamies pie idejas - jo vienkāršāk, jo labāk un garšīgāk.
Ko ar cūku darīt?
Pamatā būs sīpoli, diezgan lieliski ir viņus sablenderēt un tikt pie paša labumiņa. Ja ar šādu opciju īsti negribas ķēpāties, tad var griezt uz nebēdu līdz pat attiecībai 1:1. Sāls un cukura uz kilogramu arī pēc paša sajūtām, standartiņš varētu būt pa ēdamkarotei. Pēdējā laika tendenci nedaudz mazāk sāli likt. Klāt vēl vienīgi kaut ko šķidru (ūdens, bērzu sula, alus, etiķis...?) un vismaz 20/30 minūtes gaļu kārtīgi spaidīt. Tas laikam pamatam arī ir viss, kas vajadzīgs. Svarīgi ir gatavot svaigu, nesaldētu gaļu. Ja gribi, lai viss kārtīgi savelkas un garša ir spēcīga, tad kādas divas dienas būtu optimāli atstāt ledusskapī. Pēdējā laikā vairāk sanāk fiksais variants, it īpaši ar vistu - gaļu sagatavot un jau pēc kādas stundas likt cepties. Garšā citādāka, bet ne sliktāka, un pēc pēdējiem eksperimentiem šādi pat patīk labāk, jo gaļa (pat fileja) šķiet ļoti ļoti sulīga. Fiksajā variantā svarīgi to visu darīt siltumā - gaļu uz lēnas uguns, katlā uz plīts pasildīt.
Cepšanā ļoti svarīgs process ir gaļas (uguns) laistīšana ar alu, tas uzreiz dod lielisku aromātu visai padarīšanai.
Ar šīm dažām sastāvdaļām var variēt un meklēt pareizās garšas nianses vairāku sezonu garumā. Garlaicīgi un apnicīgi noteikti nebūs.
No nepieminētajām top lietām būtu ķiploks. To noteikti var likt pēc garšas, bet pēdējā laikā kaut kā nepraktizējas. Ķiploks kārtīgi iet klāt vistiņai.
Var tos pašus piparus, vegetu vai kādus citus garšvielu maisījumus piejaukt, bet nu meh.
- 0
SkitsVicious 19.03.2017. 09:57 teica:
Iedodiet kādus pro-tips tiramisu taisīšanā. Iepriekšējo reizi, kad taisīju, bija pārāk šķidrs.
- +1
Mahjarrat 19.03.2017. 11:49
Krēmu sataisi pareizā konsistencē. Jauc uzmanīgi lietas klāt sieram, vienmēr jau var pielikt vēl.
Putojot olu baltumus, traukam jābūt ir aukstam, pieliec mazliet sāli, lai iznāk stingras putas, viņas iecilā nevis iemaisi.
Pirkstiņi vai biskvīts? Pirkstiņus kafijā nemērcē, kafiju ielej bļodiņā, un ar pirkstiņiem izbrauc takā cauri, iedomājies, ka pirkstiņš ir kuģītis, un brauc pa kafijas virsu. No abām pusēm.Ja ir kādi jautājumi, do ask.
- +2
Hibs 19.03.2017. 22:25
Vēl citas lietas: mērcē aukstā kafijā, nevis karstā. Vislabāk tiramisu gatavot iepriekšējā dienā, lai pa nakti ledusskapī nostāvas un ievelkas. Tad arī būs stingrāks nekā pirms pusstundas taisīts.
- +2
HenrihsT! 28.02.2017. 18:11 teica:
Pavisam vienkārši:
Sasmalcina kelokšus
Izveido saldējumu bumbiņu, kuru izripina pa pārslām, tad es sakūlu olu(1/3ola uz 1 bumbu sanāk ~), izripināju pa olu tad atkal kelokšos, ieliku saldētavā uz stundu. uzvārīju eļļu uz 150+ grādiem un ieliku iekšā uz 15-20sec eļļā.
izmantoju zemeņu mērci ko mamma bija sasaldējusi, uzsildīju mikrenē fiksi, lai silta tikai.
un wholaa, super gardi. gan jau ir daudzi veidi kā pagatavot, bet šis sanāca labi.- 0
White Rose 28.02.2017. 18:14
Šitādu tik restorānā biju ēdis, nezināju, ka tik viegli pagatavojams.
- +1
HenrihsT! 28.02.2017. 18:22
Pagāšo ned biju krogā, kur pasūtīju šo pa 3eur saldajā. Tāpēc arī izdomāju.
Worth
- 0
Mahjarrat 14.03.2017. 08:08
Šis ir the best thing ever.
TIP for newbies - Tu vari sasaldēt ļoooooooooooooooooooti daudz saldējuma bumbu laicīgi. Mēs kad mājās vārījām, sataisījām 20litrus ar saldējumu bumbās, jo esam padaudz cilvēki
Un kā sagribās => uzsildi eļļu, izvelc no saldētavas un izvāri.
- 0
Mahjarrat 29.12.2016. 17:11 teica:
Cepu Kūku (Brownie Base + Cheesecake), cuz @lemonwave nāks ēst pie manis. Lel.
Kad izcepsies ielikšu bildi. - 0
Mārtiņš 13.02.2017. 19:35 teica:
Kādi ieteikumi romantiskām vakariņām? Sākot ar otro ēdienu un desertiem, beidzot ar uzkodām pie vīna!


Bodnieks











