Ēdieni, to receptes un veidi

  • Hibs
    0

    Šodien eksperimentālos nolūkos mēģināju pats pagatavot aso Ķīnas saldskābo mērci. Cik nu pagaršoju no karotes, bija baigi labi un garšoja pareizi, bet sīkāk varēšu pateikt, kad tā arī tiks likta galdā.

    Pagatavošanai vajadzēs (sastāvdaļas pietiek 1l mērces, tas ir, 2 burciņām):
    1 bundža (400g) konservētu tomātu
    1 saldā paprika
    1 bundža (400g) konservētu ananasu
    1 burkāns
    3 daiviņas ķiploku
    1/2 sīpolgalvas
    Galda etiķis
    Sāls
    Cukurs

    Pagatavošanas process:
    Nomizo sīpolu, burkānu, ķiploku, attīra papriku no sēklām. Visu vajadzīgo sagriež palielākos gabalos un sablenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. Tad gāž klāt konservētos tomātus un arī tos sablenderē kopā ar visu pārējo.
    Piezīme - var arī blenderēt tikai aptuveni pusi paprikas, pārējo sagriezt sīkos kubiciņos un nedaudz apcept uz pannas.
    Sablenderēto masu gāž uz pannas, ļauj mērcei nedaudz burbuļot. Kamēr tur vārās, taisa vaļā ananasus un sagriež tos mazos kubiciņos, ja tie ir sagriezti šķēlītēs. Pieber klāt mērcei, pagaršo nedaudz mērci. Ja šķiet, ka prasās saldāka, pieber klāt cukuru (es piebēru 3 karotītes), pievieno arī nedaudz etiķa. Es pielēju ēdamkaroti 9% galda etiķa, bet tur katrs skatās, cik ļoti prasās. Tāpat arī sāli pievieno pēc garšas.
    Ja vēlas aso mērci, pievieno arī nedaudz čili piparus. Man bija mājās kaltēti čili pipari, es tos sasmalcināju un pielikuklāt aptuveni pustējkaroti, bet tas ir atkarīgs no piparu asuma pakāpes. Ļoti iesaku sākumā neaizrauties, bet gan pievienot nedaudz, apmaisīt, ļaut minūtes divas pavārīties, lai atplaukst, un tad pagaršot. Ja par maz, var pievienot vēl, bet, ja par daudz, tad tā īsti neko pat izdarīt nevar.
    Kad visas sastāvdaļas ir pievienotas un garša šķiet pareizā, ļauj kādas 5-10 minūtes vēl zem vāka paburbuļot tai mērcei, pēc tam sapilda burciņās un ļauj atdzist.

    • Kurbads
      0

      Hmm, būs jāizmēģina..
      Klau, bet varētu pamēģināt šai pašai mērcei pievienot malto gaļu un ar makaroniem? Vai arī tā ir paredzēta tikai tā?

      • Hibs
        0

        Nu mans mērķis ir uztaisīt ko līdzīgu Spilvas/Mildas Ķinas saldskābajai mērcei.
        Ja vēlies, droši vari arī likt klāt maltu gaļu un pie makaroniem. Ja liksi vistas gaļu un makaroni būs nūdeles, tad pat sanāks kas līdzīgs Pad Thai. crazy.gif

        • Kurbads
          0

          Nu skaidrs..Un lūdzu vairāk tādus miniblogus, esmu izmēģinājis dažas receptes un pēdējā laikā dēļ tavām receptēm sāku vairāk gatavot! C:

    • Hibs
      0

      Šodien palutināju savus mīļos.
      Zemeņu mērce ar putukrējuma-auzu pārslu krēmu. Ņamm!

      • Rufus
        0

        Izskatās pievilcīgi.

    • Fidoo
      0

      Puskilograms napoleona kūkas gandrīz piebeigts.

      • latvija18
        0

        Tomēr kāds spēja mani šodien sakārdināt sad_mini.gif

        • Fidoo
          0

          Supernetto atlaidīte, nespēju atturēties.

      • 4fun
        0

        Dooh, man nekā salda šodien nebūs. Lai gan, varbūt vakarā aiziešu līdz veikalam, tad varētu kādu kūciņu nopirkt.

      • shevijs
        0

        Brokastīs. smile_mini.gif

        • SkitsVicious
          0

          Velns, tikko pabeidzu ēst karbonādi ar frī kartupeļiem pa virsu baltā mērce un ar burkānu salātiem. Pats netaisīju biggrin_mini2.gif
          Kāpēc 2 kafijas?

        • Niggah
          0

          Es arī tagad dzeru 2. kafiju, jo kāpēc gan nē smile_mini.gif

        • shevijs
          +1

          Lai būtu ko piedzert klāt, kafiju nedzeru tāpēc, lai nenāktu miegs, nekas pret to man nepalīdz sad_mini.gif , bet gan tāpēc, ka garšo. Viena kafija pie sālā, otra pie saldā.

        • shevijs
          0

          Launagā sklandrauši ar kafiju, lai arī burkanī kategoriski negaršo, taču šī te štelle gan ir episka. smile_mini.gif

          • lakrica
            0

            Man plovs ar gaļu

          • Pampox
            0

            Aukstā zupa 5 litri un siera pirkstiņi ar mango čatniju

            • Nerdiņš 85
              0

              Šodien viss ko apēdu bija 2 desumaizītes, bet visu dienu pārtieku no kafijas crazy.gif

          • Space
            0


            Pusdienas.

            • Ridiculus
              0

              Sīkāk vari raksturot, kas tur ir? Un kaut kā vēlu tev tās pusdienas..

              • Space
                0

                Pa dienu nebija ēstgriba.
                Melnā tēja.
                Griķi. Virsū apceptas sēnes ar burkāniem un sīpolu, kas palika pāri no picas gatavošanas.
                2 krāsnī ceptas vistu kājiņas.
                Un karpa burkānu segā.

                • Space
                  0

                  + wanna be grieķu salāti bez siera

          - 1 - 2 - 3 - ... - 36 - 37 - 38 - ... - 93 - 94 - 95 -