Šodien eksperimentālos nolūkos mēģināju pats pagatavot aso Ķīnas saldskābo mērci. Cik nu pagaršoju no karotes, bija baigi labi un garšoja pareizi, bet sīkāk varēšu pateikt, kad tā arī tiks likta galdā.
Pagatavošanai vajadzēs (sastāvdaļas pietiek 1l mērces, tas ir, 2 burciņām):
1 bundža (400g) konservētu tomātu
1 saldā paprika
1 bundža (400g) konservētu ananasu
1 burkāns
3 daiviņas ķiploku
1/2 sīpolgalvas
Galda etiķis
Sāls
Cukurs
Pagatavošanas process:
Nomizo sīpolu, burkānu, ķiploku, attīra papriku no sēklām. Visu vajadzīgo sagriež palielākos gabalos un sablenderē, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. Tad gāž klāt konservētos tomātus un arī tos sablenderē kopā ar visu pārējo.
Piezīme - var arī blenderēt tikai aptuveni pusi paprikas, pārējo sagriezt sīkos kubiciņos un nedaudz apcept uz pannas.
Sablenderēto masu gāž uz pannas, ļauj mērcei nedaudz burbuļot. Kamēr tur vārās, taisa vaļā ananasus un sagriež tos mazos kubiciņos, ja tie ir sagriezti šķēlītēs. Pieber klāt mērcei, pagaršo nedaudz mērci. Ja šķiet, ka prasās saldāka, pieber klāt cukuru (es piebēru 3 karotītes), pievieno arī nedaudz etiķa. Es pielēju ēdamkaroti 9% galda etiķa, bet tur katrs skatās, cik ļoti prasās. Tāpat arī sāli pievieno pēc garšas.
Ja vēlas aso mērci, pievieno arī nedaudz čili piparus. Man bija mājās kaltēti čili pipari, es tos sasmalcināju un pielikuklāt aptuveni pustējkaroti, bet tas ir atkarīgs no piparu asuma pakāpes. Ļoti iesaku sākumā neaizrauties, bet gan pievienot nedaudz, apmaisīt, ļaut minūtes divas pavārīties, lai atplaukst, un tad pagaršot. Ja par maz, var pievienot vēl, bet, ja par daudz, tad tā īsti neko pat izdarīt nevar.
Kad visas sastāvdaļas ir pievienotas un garša šķiet pareizā, ļauj kādas 5-10 minūtes vēl zem vāka paburbuļot tai mērcei, pēc tam sapilda burciņās un ļauj atdzist.
Ēdieni, to receptes un veidi
- 0
Hibs 16.06.2013. 23:26 teica:
- 0
Kurbads 16.06.2013. 23:39
Hmm, būs jāizmēģina..
Klau, bet varētu pamēģināt šai pašai mērcei pievienot malto gaļu un ar makaroniem? Vai arī tā ir paredzēta tikai tā?- 0
Hibs 16.06.2013. 23:42
Nu mans mērķis ir uztaisīt ko līdzīgu Spilvas/Mildas Ķinas saldskābajai mērcei.
Ja vēlies, droši vari arī likt klāt maltu gaļu un pie makaroniem. Ja liksi vistas gaļu un makaroni būs nūdeles, tad pat sanāks kas līdzīgs Pad Thai.
- 0
Kurbads 16.06.2013. 23:45
Nu skaidrs..Un lūdzu vairāk tādus miniblogus, esmu izmēģinājis dažas receptes un pēdējā laikā dēļ tavām receptēm sāku vairāk gatavot! C:
- 0
Hibs 15.06.2013. 22:11 teica:
- 0
4fun 15.06.2013. 16:26
Dooh, man nekā salda šodien nebūs. Lai gan, varbūt vakarā aiziešu līdz veikalam, tad varētu kādu kūciņu nopirkt.
- 0
SkitsVicious 14.06.2013. 13:00
Velns, tikko pabeidzu ēst karbonādi ar frī kartupeļiem pa virsu baltā mērce un ar burkānu salātiem. Pats netaisīju
Kāpēc 2 kafijas? - +1
shevijs 14.06.2013. 13:16
Lai būtu ko piedzert klāt, kafiju nedzeru tāpēc, lai nenāktu miegs, nekas pret to man nepalīdz
, bet gan tāpēc, ka garšo. Viena kafija pie sālā, otra pie saldā.
- 0
shevijs 13.06.2013. 19:42 teica:
Launagā sklandrauši ar kafiju, lai arī burkanī kategoriski negaršo, taču šī te štelle gan ir episka.
- 0
Nerdiņš 85 13.06.2013. 19:51
Šodien viss ko apēdu bija 2 desumaizītes, bet visu dienu pārtieku no kafijas

Ridiculus
Ods
lakrica
Rocky__Lv