Loba dīna! Tas jau laikam ir ierasts, ka es esmu pārāk slinks, lai rakstītu, vai izvēlos to darīt ļoti nepiemērotā laikā, kā, piemēram, tagad, kad man ir sesija un jāmācās eksāmeniem, jāraksta maziņš bakalaura darbs, jāanketē tauta utt. Tomēr ir cilvēki, kuri palūdza beidzot uzrakstīt aprakstu par to, kā mums ir gājis florbola turnīrā, kurš notika 4. janvārī, Bulduros. Kopumā turnīrā piedalījās 39 spēlētāji, izveidojot 8 komandas, 2 oficiālie vārtsargi un kādi 10 fani (varbūt vairāk). Cilvēku kopskaits bija virs 50 cilvēkiem. Manuprāt, lielākais pasākums, ko pieredzējis exs.lv. Uzskatu, ka tas bijis arī ļoti veiksmīgs turnīrs, tāpēc pašam ir liels gandarījums, ka viss izdevās.

Viss pasākums tika īstenots Bulduru Dārzkopības vidusskolā. Jāatzīst, ka sporta zāles atbildīgajam patika mūsu uzvedība, tāpēc es ieteiktu nebrīnīties, ja vēl kāds exs.lv pasākums notiktu tieši tajās telpās. Pirmais iespaids par skolu bija samērā negaidīts. Skola bija milzīga, izskatījās pēc kaut kādas slimnīcas. Bet tas jau nav brīnums, ja skolā mācās 11 kursi. Man kā organizētājam nācās atbraukt mazliet ātrāk, lai sakārtotu zāli, lai iepazītu telpas. Pasaucu dažus palīgus un ātri vien nonācām Bulduros. Zāle bija liela, tribīnes bija plašas, kopumā man ļoti patika izkārtojums, nenožēloju, ka izvēlējāmies īrēt tieši šo sporta zāli.

Kad sakārtojām bortus, sāka ierasties pirmie dalībnieki. Sākumā ieradās Einārs (latvija18 ) ar Tomu (Shevijs). Tad ieradās "Saulīšu" komanda kopā ar galveno tiesnesi Ģirtu (krabz). Bet pēc tam jau ieradās lielais cilvēku pūlis, kuri brauca ar vilcienu. Citi iesildījās, citi sarunājās ar veciem vai jauniem draugiem, bija pamatīga rosība, līdz 11:00 sākās pirmā spēle.

Iesildīšanās

Pirmajā spēlē "Vispār mēs cilājam" (turpmāk "VMC") cīnījās pret "LB LEMNP". Šajā mačā balto kreklu īpašnieki ("LB LEMNP") sagrāva savus pretiniekus ar rezultātu 3:0. Pirmos vārtus guva Krišjānis (Big Pipmanis), bet nākamos divus vārtus - Nauris (Magic). Visi trīs vārti tika gūti 40 sekunžu laikā, kā rezultātā melno kreklu īpašnieki padevās un vairs necerēja uzvarēt šajā spēlē. Otrajā mačā spēlēja "No XP Waste" un "Premier" komandas. Šoreiz cīņa nebija, kā saka, uz vieniem vārtiem. Spraigā cīņā uzvaru guva "No XP Waste" komanda, pārspējot pretiniekus ar rezultātu 3:2. Šajā spēlē arī tika gūts pirmais turnīra hattrick Dāvida (pinkpanther) izpildījumā. Nākamajā spēlē cīnījās "Gateris" pret "Pienvedējiem". Lai arī spēles pamatlaikā netika gūti vārti, spēle bija aizraujoša, jo komandas bija ļoti līdzīgas. Uzvarētājs tika noteikts bullīšos, kur pārāki bija zilo kreklu īpašnieki "Pienvedēji". Pēdējā pirmā apļa spēlē piedalījās komanda "Saulītes" un komanda "Seskaholiķi". Arī šajā spēlē komandas bija līdzīgas, kā rezultātā pamatlaiks beidzās ar rezultātu 1:1. Bija nepieciešami bullīši, kur otros vārtus šajā spēlē guva Gatis (QQuantum), izcīnot "Saulītēm" pirmo uzvaru turnīrā.

Otrā apļa pirmajā mačā spēlēja melno kreklu īpašnieki "VMC" un sarkano kreklu īpašnieki "Gateris". Arī šajā spēlē "VMC" tika sagrauta, tikai šoreiz ar rezultātu 5:0. Šajā spēlē izcēlās mokons2, gūstot 4 vārtus. Nākamajā spēlē cīnījās "Saulītes" pret "No XP Waste". Mazrezultatīvā spēlē (1:0) uzvaru izcīnīja dzelteno kreklu īpašnieki ("Saulītes"). Vienīgos vārtus šajā spēlē guva Gatis (QQuantum), arī pēcspēles metienos. Grupu turnīrs jau bija pusē, un visi jau bija iekarsuši, atdzīvojās ne tikai spēlētāji, bet arī fani! Nākamajā spēlē piedalījās "LB LEMNP" un "Pienvedēji". Šī spēle bija rezultatīvākā visa turnīra laikā. Ar rezultātu 6:4 uzvarēja "LB LEMNP". Pa vienam hattrick guva Nauris (Magic) un Krišjānis (Big Pipmanis). Abi no uzvarētāju komandas. Pretiniekos rezultatīvākais bija Mārtiņš (VanD57), kurš guva divus vārtus. Pēdējā šī apļa spēlē cīnījās "Premier" komanda un "Seskaholiķi". Pateicoties Naura (Magic) un VIktora (fidoo) vārtu guvumiem, "Premier" svinēja uzvaru ar rezultātu 2:1. Pretinieku komandā rezultatīvs bija Mārtiņš (VanD57).

"LB LEMNP" : "Gateris"

Pēc šī apļa komandas jau sāka rēķināt iespējamos PlayOff (turmpāk "PO") pretiniekus. Tie sāka domāt, kādu uzvaru vai zaudējumu tiem vajag pēdējā grupu turnīra aplī, lai tiktos ar vājāku pretinieku nākamajā kārtā. A grupā līderos bija komanda "LB LEMNP" ar 6 punktiem, tiem sekoja komanda "Gateris" ar 4 punktiem, trešo vietu ieņēma "Pienvedēji" ar 2 punktiem, bet pēdējie pagaidām palika komanda "VMC", kura nebija guvusi nevienus vārtus. B grupā līderos bija divas komandas "No XP Waste" un "Saulītes", abām komandām bija pa 4 punktiem. Tālāk sekoja "Premier" ar 3 punktiem, bet pēdējo vietu ieņēma "Seskaholiķi", kuriem pagaidām bija tikai viens punkts.

Modris sērfo pa viļņiem

Pēdējais grupu aplis iesākās ar "VMC" un "Pienvedēju" dueli. "VMC" nevēlējās, lai grupu tabulā tiem stāv nullīte, tāpēc tie sasparojās un pamatlaikā izcīnīja neizšķirtu ar 1:1, iegūstot vismaz vienu punktu. Diemžēl pēcspēles metienos tie zaudēja "Pienvedējiem", kā rezultātā grupā palika pēdējā vietā. Nākamajā spēlē "Seskaholiķi" sagrāva "No XP Waste" ar rezultātu 5:0. Šajā spēlē Nauris (Magic) guva hattrick, bet vēl pa vārtiem iesita Modris (Static) un Linards (Līnis). Grupu turnīra iepriekšpēdējā spēlē cīnījās A grupas līderi "LB LEMNP" pret komandu "Gateris". Nekas pārsteidzošs nenotika šajā spēlē, un grupas līderi izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas ar rezultātu 3:1. Visus trīs vārtus uzvarētājiem guva Krišjānis (Big Pipmanis). Pēdējā grupu turnīra spēlē piedalījās "Premier" un "Saulītes". Premier pirms spēles bija pēdējā vietā grupā, bet tas neliedza viņiem uzvarēt pēdējo spēli, iegūt 6 punktus un kļūt par pirmās vietas ieguvējiem grupā, pabīdot "Saulītes" uz otro vietu. Spēle beidzās ar rezultātu 3:1.

Arī vārtsargiem nepieciešama maza pauze

Tad turnīrā bija maza pauze, lai sadalītu komandu pārus ceturtdaļfinālos un vienkārši ļautu spēlētājiem mazliet atpūsties. Pauzes laikā tiesnešiem tika uzrakstīta apelācija no "VMC" komandas kapteiņa Arta (Styrnucis) par nepareizi norādītu bullīti vienas grupu turnīra spēles laikā, kas viņiem maksāja zaudētus vārtus. Apelācija tika izskatīta, un vainīgais tiesnesis Krišjānis (Big Pipmanis) arī atbildēja tai vēstulei. Pauzes laikā tika nolemts, ka PO kārtā Nauris (Magic) drīkst spēlēt tikai vienā komandā. Viņš izvēlējās komandu "Premier". Pirms tam viņš spēlēja trīs komandu sastāvā.

PO pirmajā pārī bija A grupas līderi "LB LEMNP" un B grupas pēdējās vietas ieguvēja komanda "No XP Waste". Tā kā pāra pirmajai komandai vairs nepiederēja līgumsaistības ar Nauri (Magic), tie nespēja saņemties un turpināt savu uzvaru sēriju, kā rezultātā zaudēja ar 0:2. Pretinieku komandā pa vieniem vārtiem guva Dāvis (Dāvis_) un Dāvids (pinkpanther).

Otrajā pārī spēlēja "Pienvedēji" un "Seskaholiķi". Šī bija otrā rezultatīvākā spēle. "Pienvedēji" pārspēja pretiniekus ar rezultātu 6:3. Piecus vārtus guva Edvīns (Valzirgs), "Pienvedēju" komandas kapteinis. Tas ir šī turnīra rekords. Pretinieku komandā rezultatīvākais bija Modris (Static), kurš guva divus vārtus.

Trešajā pārī cīnījās mūžīgie zaudētāji "VMC" un B grupas līderi "Premier". "VMC" tomēr nespēja saņemties un ieklausīties fanu saucienos, lai tie sarautu un uzvarētu. "VMC" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas un trešo sagrāvi visa turnīra laikā. "Premier" svinēja uzvaru ar rezultātu 5:0. Rezultatīvākais no uzvarētāju komandas bija Gatis (Funky's), viņš veica hattrick.

"Saulītes" : "Gateris"

Pēdējā ceturtdaļfināla pārī tikās komanda "Saulītes" un komanda "Gateris". Cīņa bija ļoti spraiga un līdzīga. Lai arī vārti netika gūti, izdevību bija ļoti daudz. Tomēr otrā puslaika beigās "Gateris" guva vienus bezatbildes vārtus un uzvarēja šajā ceturtdaļfinālā. Vārtus guva Dāvis (Daavis55).

Pirmajā pusfinālā tikās komandas "No XP Waste" un "Pienvedēji". Spēles vidū "Pienvedēji" izvirzījās vadībā, Edvīnam (Valzirgs) gūstot vārtus. Izskatījās, ka pretinieki sasparojās un sāka presingot un spēlēt aktīvāk, tomēr pēc pašu kļūdas zaudēja vēl vienus vārtus, kas šajā spēlē bija pēdējie. Dāvids (pinkpanther) ieripināja bumbiņu pats savos vārtos. Spēle noslēdzās ar rezultātu 0:2.

Otrajā pusfinālā cīnījās "Gateris" un "Premier". Iespējams, pēc uzvaras pār "VMC" tos bija pārņēmusi zvaigžņu slimība, un tie vairs nespēja objektīvi novērtēt savus pretiniekus, kā rezultātā ar 1:3 zaudēja A grupas komandai "Gateris". Kārtējo turnīra hattrick guva Dāvis (Daavis55), bet "Premier" komandā rezultatīvākais bija Nauris (Magic).

Fināls. "Pienvedēji" : "Gateris"

Pēc pavisam neilgas pauzes sekoja mazais fināls - spēle par bronzu. Tajā piedalījās "Premier" komanda un "No XP Waste komanda". Iespējams, ka tikko spēlētas spēles un noguruma dēļ "Premier" nespēja sakoncentrēties vēl vienai spēlei un zaudēja ar rezultātu 1:2. "No XP Waste", kā redzams, bija noskaņojušies iegūt vismaz kādu godalgotu vietu, kas arī atmaksājās. Komandas labā vārtus guva Dāvids (pinkpanther) un Kristiāns (Blackhawk), bet "Premier" vārtus guva Nauris (Magic).

Bet nu bija pienācis laiks finālspēlei. Neviens negaidīja šo komandu sastapšanos finālā, bet nu prakse mazliet atšķiras no teorijas. Par 1. vietu cīnījās "Pienvedēji" un "Gateris". Abas komandas nāca no A grupas un jau bija spēlējušas savā starpā. Grupu turnīra laikā "Pienvedēji" pārspēja "Gateri" pēcspēles metienos. Jāatzīst, ka šoreiz atkal bija ļoti līdzīga spēle abu komandu starpā - pamatlaiks beidzās ar rezultātu 2:2. Sekoja garākā pēcspēles metienu sērija, kurā tomēr labākie izrādījās "Gateris". Viņi revanšējās un izcīnīja 1. vietu, bet "Pienvedēji" palika otrajā vietā.

IMG_2997Kārtējais, manuprāt, veiksmīgi aizvadītais turnīrs bija noslēdzies. Tika izdalīti diplomi pirmajām trīs vietām, izdalīti diplomi labākajiem turnīra vārtsargiem (tas bija Jānis (zemesdievs) un Eduards (Hey_Pear)), kā arī tika apsveikts rezultatīvākais turnīra spēlētājs - Edvīns (Valzirgs), kurš guva 8 vārtus. Otrs rezultatīvākais bija Krišjānis (Big Pipmanis) ar 7 gūtiem vārtiem, trešais - Dāvis (Daavis55) ar 6 gūtiem vārtiem, bet ceturto-piekto vietu dalīja Nauris (Magic) un Mokons2. Prieks, ka izdevās savākt 8 komandas un mūsu vārtsargi izturēja lielāko spēļu daļu. Paldies brīvprātīgajiem tiesnešiem - Ģirtam, Krišjānim, Mārtiņam, Tomam. Arī šoreiz nebija nekāda haosa, bet viss noritēja raiti un mierīgi. Naidīgu momentu nebija, un tas ir labi. Žēl, ka neizdevās izspēlēt spēles par 5.-8. vietu, bet cerams, tas izdosies nākamreiz. Mums izdevās varen lielisks un jautrs pasākums.

Interesanti fakti

  • Nauris (Magic) grupu turnīrā spēlēja trīs komandās - "Seskaholiķi", "Premier" un "LB LEMNP". Tas bija tāpēc, ka daži  to komandu pamatsastāva spēlētāji nebija ieradušies un tām trūka spēlētāju. Tomēr pēc grupu turnīra tika nolemts, ka PO kārtā Nauris drīkst spēlēt tikai vienā komandā. Viņš izvēlējās komandu "Premier". Viņš arī bija rezultatīvākais spēlētājs visā turnīra laikā, jo spēlējot dažādās komandās, tas kopumā guva 14 vārtus. Jāatzīst, ka pie rezultātu skaitīšanas laikā tika ņemti vērā tikai tie vārti, kurus viņš guva "Premier" komandā.
  • "Vispār mēs cilājam" zaudēja 4 spēles pēc kārtas, no kurām trijās tā tika smagi sagrauta. Kopējā gūto un zaudēto vārtu attiecība ir 1:14. Tomēr tā bija vienīgā komanda, kurai bija savs rituāls (tie sastājās aplī, salika kopā rokas un veica uzmundrinošu saucienu "Mēeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees cilājam"). Komandas kapteinim Artim, uz muguras bija uzraksts "Styrna", lai citi viņu pazītu arī pēc nika. Arī komandas kopbildē bija pavisam nejauši cilvēki. "VMC" pēc kopīgas dušas
  • Viņi patiešām nemāk izmantot skoču..Vienīgā komanda, kurai bija logo un spēlētāju numuri, bija "Saulītes". Diemžēl tie nepadomāja par kārtīgu papīra piestiprināšanu krekliem, tāpēc jau pēc pirmās spēles numuri mētājās uz zemes. Komandu dalībniekiem bija tieksms pielīmēt kaut ko pie galda vai sienas.
  • Bija ļoti rezultatīvs turnīrs. Tika realizēti 6 hattrick, kā arī vienreiz spēlētājs guva 4 vārtus vienā spēlē, bet vēl citu reizi 5 vārtus vienas spēles laikā.
  • Gatis (QQuantum) bija vienīgais pieteiktais tiesnesis, kas netiesāja nevienu spēli.
  • Dāvids (pinkpanther) ieripināja bumbiņu pats savos vārtos. Tas notika pirmā pusfināla laikā, kura laikā viņa komanda arī piedzīvoja zaudējumu.
  • Tiesnešiem tika iesniegta viena apelācija

Apelācija

  • Tika piedzīvots viens asiņains incidents. Artis (Styrnucis) saskrējās ar Nauri (Magic), viņš bija vienīgais kurš kādam nodarīja miesas bojājumus spēles laikā.
  • Artis (Styrnucis) sacepa tik daudz kotletes, ka nespēja tās apēst un dalījās ar pārējiem, kamēr Jānis (Ridiculus) viens pats tās ēda garderobē kopā ar mājās gatavotu rosolu. 
     
  • Garākie turnīra spēlētāji bija Jurģis (throttle) un Artis (Styrnucis), kurš bija arī skaļākais turnīra fans.
  • Mārtiņš (Recovery) bija 2 "komandu treneris", viņš ir pamanāms divu komandu kopbildēs.
  • Leģendas vēsta, ka Kristapu (pluume) par neierašanos uz turnīru izvārīja kompotā un nobanoja uz gadu.
  • Rezultatīvākā spēle bija starp "LB LEMNP" un "Pienvedēji". Ar rezultātu 6:4 uzvarēja "LB LEMNP".
  • A grupaB grupaA grupas tabulas krāsa bija sārti oranža, sarkana, bet B grupas tabula bija zilā tonī. Finālā spēlēja sarkanu un zilu kreklu īpašnieki. Sakritība? Es tā nedomāju vis'!

Komandu kopbildes

8. vieta  - "Vispār mēs cilājam"

7. vieta  - "Saulītes"

"Saulītes"

6. vieta  - "Seskaholiķi"

"Seskaholiķi"

5. vieta  - "LB LEMNP"

"LB LEMNP"

4. vieta  - "Premier"

"Premier"

3. vieta  - "No XP Waste"

"No XP waste"

2. vieta  - "Pienvedēji" (neizdevās izveidot kopbildi)

daļa "Pienvedēju"

1. vieta  - "Gateris" (neizdevās izveidot kopbildi)

"Gateris"

Laboja mad, labots 17x