Labvakar jūsmājās! 6. aprīlī Bulduru Dārzkopības vidusskolā tika rīkotas kārtējās eXs.lv sporta sacensības, precīzāk, futzāla turnīrs. Pasākums pulcēja 53 dalībniekus - 36 spēlētājus, kas veidoja 7 komandas, un 17 fanus. Tas ir eXs.lv pasākuma apmeklētības rekords. Pats turnīrs sākās 12:00, bet beidzās neilgi pēc 19:00. Pasākuma vietā lielākā daļa cilvēku ieradās pusdivpadsmitos.

Arī šoreiz bija diezgan veiksmīgs pasākums, vienīgi beigās gan mēs sadusmojām zāles apkopēju, ieejot zālē ar āras apaviem un mētājot tur bumbu (*khem*Skrach*khem*). Nākamreiz es palūgšu tomēr fanus uzturēties augšā vai arī pa pašu maliņu aiziet no vienas zāles malas līdz otrai. Bet vēl foršāk būtu, ja katram fanam būtu arī maiņas apavi (ģērbtuvēs vietas pietiktu visiem). Tomēr vēlāk man ir jākaunas par aunu uzvedību, nevis jums. smile_mini.gif

Komandas tika sadalītas divās grupās - A un B. A grupā bija 4 komandas - "Sarkanie Mādiņi", "Parā savus pupus" (turpmāk "PSP"), "Tadžikistānas izlase" un "Getru spēks" -, bet B grupā bija 3 komandas: "Ašie", "Sarkanie pipari" un "Gaišā cerība". Spēle tika sadalīta divos puslaikos pa 7 tīrajām1 spēles minūtēm. Starplaiks ilga līdz 3 minūtēm. Pusfināli un fināli tika aizvadīti divos puslaikos pa 10 min. Katrai komandai bija nepieciešams vārtsargs un 4 laukuma spēlētāji, kas turnīra laikā tomēr sagadāja arī minimālas problēmas, bet nu par visu pēc kārtas. Tagad es vēlos jūs aicināt iekārtoties ērtāk uz sava krēsla, dīvāna, gultas, ķeblīša, grīdas, salmiem, vai nu kas kuram ir mājās un izbaudīt ceļojumu pa sportisko eXs.lv pasauli.


Neilgi pēc sagatavošanās darbiem sākās pirmā turnīra spēle starp "Sarkanajiem Mādiņiem" un "PSP", kurā ar rezultātu 3:1 triumfēja "PSP" komanda. Pirmos un trešos vārtus "PSP" labā guva Viktors (fidoo) pēc Ronalda (Lāčukiņš) piespēles, bet otros vārtus guva Ingvars (Aikis0). "Mādiņu" labā vienīgos vārtus guva Toms (Shevijs). Tā kā "PSP" komanda bija viena no turnīra favorītkomandām, nekādi pārsteigumi neradās.

Nākamajā spēlē piedalījās tās pašas grupas dalībnieces - "Tadžikistānas izlase" un "Getru spēks". "Tadžiki" pirms turnīra bija pārāk pašpārliecināti, tie visur skandināja, ka kļūs par čempioniem, bet jau pirmajā spēlē tiem radās grūtības, un tikai beigās tie spēja izraut uzvaru. "Tadžiki" pārspēja "Getru spēku" ar rezultātu 2:1. Vienus vārtus dzelteno labā guva Modris (Static) pēc rezultatīvas Kurta piespēles. Otrie vārti tiek piešķirti Jānim (Ridiculus), lai gan pēc stūra sitiena izspēles bumbu savos vārtos raidīja Pauls (Susuris). Zilo labā vienīgos vārtus guva Aigars (Zeķee).

Nākamajā mačā piedalījās "Ašie" un "Sarkanie pipari". Šajā spēlē pārliecinošu uzvaru guva "Ašie", kuri ar 4:1 pārspēja savus pretiniekus. Visus četrus vārtus "Ašo" komandā guva Reiņa (extrime2005) un Mārča (kilsantas) duets - abiem pa diviem vārtiem. "Piparu" labā vienīgos vārtus guva Velns8.

Pirmais grupu kārtas aplis bija noslēdzies, bet tas nenozīmēja, ka ir jāapstājas. Nākamā atkal bija A grupas spēle, kurā "Tadžikistānas izlase" kārtējo reizi apdedzinājās, spēlējot pret "Sarkanajiem Mādiņiem". Tie atkal nenovērtēja savus pretiniekus, kā rezultātā knapi noturēja neizšķirtu. Spēle beidzās ar rezultātu 2:2. "Mādiņu" labā vārtus guva Jānis (skills of lv) un Mārtiņš Nils (VanD57), bet "Tadžikiem" rezultatīvs bija Jānis un Modris, pie tam Modra vārti, iespējams, bija vieni no kuriozākajiem visā turnīra laikā - pretinieku vārtsargs sita ārā bumbu laukumā, tomēr no tumšākajiem zāles nostūriem ārā izleca Modris, atsitot bumbu ar saviem dzimumorgāniem tādā lenķī, ka bumba ielidoja vārtos.

Nākamajā spēlē turnīra favorītkomanda "PSP" atkal pārliecinoši uzvarēja savus pretiniekus, kas šoreiz bija "Getru spēks". Oranžie sagrāva zilos ar rezultātu 5:0. Šajā spēlē tika gūts pirmais hat-trick, ko veica Viktors, bet atlikušos divus vārtus guva Ingvara un Eduarda (Hey_Pear) duets.

Nākamajā spēlē par uzvaru cīnījās "Sarkanie pipari" un "Gaišā cerība". "Pipari" iepriekšējā spēlē jau bija sagrauti, bet "Gaišā cerība" šo turnīru tikai atklāja, tāpēc nevarēja paredzēt rezultātu. Tomēr arī šajā spēlē "Pipari" cieta sakāvi ar rezultātu 1:2. Vienīgos vārtus "Piparu" labā guva Emīls (Krekeris) pēc savas komandas vārtsarga Jāņa (zemesdievs) piespēles. Toties pretinieku komandā abus vārtus guva Toms (tomasito), abas reizes saņemot piespēli no Kristapa (soccer).

Nākamais mačs norisinājās starp favorītkomandu "PSP" un pašpārliecināto "Tadžikistānas izlasi". Šo maču abu komandas pārstāvji gaidīja visvairāk, tāpēc spēle izvērtās pat ļoti interesanta. Pirmie vārtus guva "Tadžiki", Modrim raidot precīzu sitienu "PSP" vārtu rāmī. Tomēr šādu rezultātu dzeltenie nespēja saglabāt ilgi un drīz vien zaudēja 2 bezatbildes vārtus. Spēle noslēdzās ar rezultātu 2:1 "PSP" labā. Pa vieniem vārtiem guva Viktors un Ingvars. Šajā spēlē traumu guva arī dzelteno vārtsargs Aleksejs (lv shale), tāpēc nākamās spēlēs šīs komandas vārtos stāvēja neoriģinālais "Tadžiku" vārtsargs.

Nākamajā spēlē piedalījās "Sarkanie Mādiņi" un "Getru spēks". "Getru spēks" principā vairs nevarēja iekļūt izslēgšanas (turpmāk PO) kārtā, toties "Mādiņiem" bija jāuzvar savi pretinieki ar vismaz divu vārtu pārsvaru, lai apsteigtu "Tadžikus" un iekļūtu PO kārtā. Lai arī zilā komanda bija it kā vājāki, tie nepadevās un spēles laikā divreiz izvirzījās vadībā. Pirmos vārtus guva Harijs (Užavs), bet sarkanie drīz vien atspēlējās, iesitot atbildes vārtus. Tad "Getru spēks" atkal izvirzījās vadībā pēc precīza Elvja (Niggah) sitiena. Bet arī pēc tam "Mādiņi" atspēlējās un noturēja neizšķirtu, kas viņiem deva tikai 3. vietu grupā.

Pēdējā grupu turnīra spēle notika starp "Ašajiem" un "Gaišo cerību". Abām komandām jau bija pa vienai uzvarai, un tās abas bija nostiprinājušas savas pozīcijas PO kārtā, tomēr tas nenozīmēja, ka spēle būs neinteresanta. Šajā duelī pārāki bija baltie, kuri ar 3:0 sagrāva savus pretiniekus. Visus trīs vārtus guva Kristaps, vienreiz pēc Mārtiņa (Marchaa) un vienreiz pēc Toma piespēles, bet vienreiz arī parādot savu individuālo meistarību.

Pēc šīs spēles noslēdzās grupu turnīrs. A grupā stabilu pirmo vietu izcīnīja "Parā savus pupus" ar 9 punktiem, bet otro vietu izvilka "Tadžikistānas izlase" ar 4 punktiem. PO kārtā neiekļuva 3. vietas ieguvēji "Sarkanie Mādiņi" un 4. vietas ieguvēji "Getru spēks".  B grupā par līderiem ar 6 punktiem kļuva "Gaišā cerība", otro vietu ar 3 punktiem izcīnīja "Ašie", bet pēdējā 3. vietā grupā palika "Sarkanie pipari", neiegūstot nevienu punktu. Labākās divas komandas no katras grupas iekļuva PO kārtā, bet trīs sliktākās komandas cīnījās par 5., 6. un 7. vietu turnīrā.

Nākamā spēle bija zaudētāju grupas pirmā spēle. Tajā piedalījās divas sarkanās komandas "Sarkanie pipari" un "Sarkanie Mādiņi". Šoreiz triumfēja "Piparu" komanda, uzvarot "Mādiņus" ar 2:0, palielinot savas iespējas izcīnīt 5. vietu turnīrā. Abus vārtus guva Emīls.

Pēc pirmās C grupas2 spēles sekoja pirmā pusfināla spēle. Tajā par uzvaru cīnījās A grupas 1. vietas ieguvēja "PSP" komanda un B grupas 2. vieta komanda "Ašie". Turnīra favorīti spēli iesāka labāk - Ingvars ar precīzu sitienu izvirzīja "PSP" komandu vadībā. Tomēr "Ašie" neatpalika un 2. puslaika beigās izlīdzināja rezultātu. To paveica Mārcis. Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, tāpēc nācās izpildīt pa 3 soda sitieniem. abu komandu pirmie divi sitēji guva vārtus - gan Ingvars un Viktors "PSP" labā, gan Mārcis un Reinis "Ašo" labā. Pienāca kārta izšķirošajiem sitieniem. Pie bumbas devās Eduards, kurš izpildīja sitienu ļoti neveiksmīgi un pretinieku vārtsargs Jānis (Zemesdievs) to pārliecinoši ķēra. Jānis aizstāja oriģinālo komandas vārtsargu, jo Jancis... bija satraumējis kāju. Arī Gatis (Gek), starp citu, bija traumējis kreiso apakšstilbu un nogājis no laukuma, bet tomēr uz soda sitieniem atgriezās, jo vēlējās parādīt, cik varonīgs viņš ir un kā viņš var uzspļaut sāpēm. Iespējams, tā nebija labākā doma, jo pēc Eduarda sitiena pie bumbas devās Andis (Slaviiks), kurš guva uzvaras vārtus. Tā "Ašie" iekļuva turnīra finālā.

Pēc turnīra pusfināla sekoja otrā C grupas spēle, kurā tikās "Sarkanie pipari" un "Getru spēks". Jāatzīst, ka arī šajā spēlē "Getru spēks" tika pamatīgi sagrauta. 4:0, tāds bija gala rezultāts. Divus vārtus šajā spēlē guva Velns8, bet pa vieniem vārtiem guva Kristaps (Ke-) un Emīls. Pēc šīs spēles kļuva skaidrs, ka 5. vietu izcīnīja "Sarkanie pipari".

Pēc šīs spēles sekoja otrais turnīra pusfināls, kurā noskaidrojās otrais turnīra finālists. Tajā sacentās A grupas 2. vietas ieguvēja "Tadžikistānas izlase" un B grupas 1. vietas ieguvēji "Gaišā cerība". Spēli atklāja Jānis, kurš pēc teicamas Modra piespēles raidīja bumbu Toma (AirDog_lv) vārtos. Tomēr pēc minūtes pretinieki atspēlējās. Kad Ingvars (kurš spēlēja "Tadžiku" vārtsarga vietā) izgāja ārā no vārtiem, pretinieki pārtvēra bumbu un Kristaps, "Gaišās cerības" kapteinis, guva vienreizējus vārtus, raidot bumbu pāri visam laukumam. Ar šo skaisto vārtu guvumu pretinieki izlīdzināja rezultātu, tomēr ne uz ilgu laiku, jo drīz vien pēc tam Jānis guva otros vārtus šajā spēlē pēc rezultatīvas Kurta piespēles. Otrajā puslaikā "Tadžiki" pielika punktu, panākot rezultātu 3:1. Modris pēc vārtsarga piespēles guva pēdējos šīs spēles vārtus.

Pēc otrā pusfināla sekoja pēdējā C grupas spēle, kurā tikās "Getru spēks" un "Sarkanie Mādiņi". Šajā spēlē noskaidrojās, kura komanda iegūs 6., bet kura - 7. vietu. Pirmajā spēlē abas komandas panāca neizšķirtu, bet šajā reizē spēcīgāki tomēr izrādījās "Mādiņi", kuri uzvarēja ar rezultātu 2:1. To labā vārtus guva NoTitsNoFun un Jānis, bet "Getru spēks" labā vienīgos vārtus guva Harijs. Pēc šīs spēles arī palika skaidrs, ka "Getru spēks ieņēma 7. vietu, bet "Sarkanie Mādiņi" - 6. vietu.

Turnīrā bija palikušas tikai divas spēles un, iespējams, tās interesantākās - cīņa par 3. vietu un cīņa par 1. vietu. Sākumā tika izspēlēts bronzas mačs. Tajā tikās "PSP" un "Gaišā cerība". Abas komandas bija ļoti izsalkušas pēc uzvaras, jo bija dusmīgas, ka zaudēja pusfinālos, tāpēc sākums bija diezgan spraigs. Tomēr 1. puslaika vidū rezultāts uz tablo rādīja 3:0. Tad baltā komanda vienus vārtus spēja atgūt, uz ko "PSP" atbildēja ar diviem vārtiem. Ingvars ar Viktoru šajā spēlē vienkārši dominēja. Ingvars guva 4 vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet Viktors - 1 vārtus un 4 rezultatīvas piespēles. Vienīgos vārtus "Gaišās cerības" labā guva Mārtiņš pēc teicamas Kristapa piespēles. Bronzas medaļas jeb 3. vietu izcīnīja "Parādi savus pupus", atstājot "Gaišo cerību" 4. vietā.

Un, lūk, pienāca pēdējā turnīra spēle - fināls. Tajā tikās augstprātīgie "Tadžiki" un veiksmīgie "Ašie", kuri pusfinālā uzvarēja "PSP" komandu un liedza tiem cīnīties par 1. vietu. Atpakaļ vairs nebija kur iet, abas komandas bija noskaņojušās uzvarēt. Visa spēle, var teikt, gāja diezgan sīvā cīņā. Vienus vārtus guva viena komanda, otrus vārtus - otra. Līdz ko viena komanda guva vārtus, otri atspēlējās. Šādi turpinājās līdz pat spēles pēdējām minūtēm, kad "Tadžiki", īpaši Kurts, sāka šaut ārā visu savu pulveri, pamatīgi uzrunājot publiku ar savu perfekto tehniku. Dažbrīd likās, ka viens pats spēlētājs var apiet visu komandu, bet gūt vārtus gan nepietika spēka. Lai nu kā, pašās beigās "Tadžiki" vēl guva 2 vārtus, izraujot uzvaru finālā. "Tadžiku" labā pirmos vārtus guva Kurts, tad sekoja Modra hat-trick un punktu pielika Jānis. Pretinieku komandā visus trīs vārtus guva Reinis. Tātad 2. vietu ieguva jeb par turnīra vicečempioniem kļuva "Ašie", bet turnīrā 1. vietu ieguva un par čempioniem kļuva "Tadžikistānas izlase".

Ar to arī turnīrs bija noslēdzies. Pirmajām trīs vietām tika izdalīti diplomi, bet finālistiem tika uzdāvinātas arī picas no "Čili" picērijas, kā arī šokolādes medaļas. Diplomi tika arī vērtīgākajam turnīra spēlētājam, labākajam bombardierim un labākajam piespēlētājam, kā arī labākajam vārtsargam. Trīs fani - Linards (Līnis), Emīls (Skkar.) un Lauris (Lassy) - ieguva labāko fanu diplomus. Par labāko vārtsargu tika atzīts "Parā savus pupus" vārtsargs Gatis (Gek), kurš piecās spēlēs ielaida piecus vārtus. Beigās bija arī daži agresīvāki momenti, bet nu futbols jau nav no mierīgajiem sporta veidiem. Kopumā turnīrs, manuprāt, tika aizvadīts mierīgi un bez haosa, par to visiem lielum liels paldies!


1Tas nozīmē tiešās spēles minūtes, bez pārtraukumiem, kuri rodas, izpildot soda sitienus vai gavilējot par gūtajiem vārtiem.

2Par C grupu dēvēja zaudētāju komandu apļveida turnīru (spēles par 5.-7. vietu).

 

Visu spēļu rezultāti

Komanda Rezultāts Komanda
"Sarkanie Mādiņi" 1:3 "Parā savus pupus"
"Tadžikistānas izlase" 2:1 "Getru spēks"
"Ašie"  4:1 "Sarkanie pipari"
"Sarkanie Mādiņi" 2:2 "Tadžikistānas izlase"
"Getru spēks" 0:5 "Parā savus pupus"
"Sarkanie pipari" 1:2 "Gaišā cerība"
"Parā savus pupus" 2:1 "Tadžikistānas izlase"
"Sarkanie Mādiņi" 2:2 "Getru spēks"
"Ašie" 0:3 "Gaišā cerība"
"Sarkanie pipari" 2:0 "Sarkanie Mādiņi"
"Parā savus pupus" 1:2 (SO) "Ašie"
 "Sarkanie pipari"  4:0 "Getru spēks"
"Tadžikistānas izlase" 3:1 "Gaišā cerība" 
 "Getru spēks" 1:2 "Sarkanie Mādiņi" 
"Parā savus pupus" 5:1 "Gaišā cerība"
"Tadžikistānas izlase" 5:3 "Ašie"

 

Labākie vārtsargi3:

Vieta Vārtsargs Statistika Komanda
1. Gek 5 vārti / 5 spēlēs  "Parā savus pupus"
2./3. lv shale 3 vārti / 2 spēlēs "Tadžikistānas izlase" 
2./3. zemesdievs 6 vārti / 4 spēlēs "Sarkanie pipari"
4. Slaviiks 5 vārti / 3 spēlēs "Ašie"
5. AirDog_lv 11 vārti / 5 spēlēs "Gaišā cerība"

3Statistikā tika apkopoti tikai "regulārie" vārtsargi. Tie ir tie, kuri vārtos stāvēja jau no turnīra sākuma. Vārtsarga statistiku, ja viņš stāvēja pie citas komandas neskaitīja. Statistika izveidota, pamatojoties uz vidējo ielaisto vārtu skaitu vienā spēlē.

 

Labākie bombardētāji:

Vieta Spēlētājs Vārti Komanda
1. Aikis0 8 "Parā savus pupus" 
2./3. fidoo 7 "Parā savus pupus"
2./3. Static 7 "Tadžikistānas izlase" 
4./5. Ridiculus 5 "Tadžikistānas izlase" 
4./5. extrime2005 5 "Ašie" 
6./8. skills of lv 4 "Sarkanie Mādiņi"
6./8. Krekeris 4 "Sarkanie pipari"
6./8. soccer 4 "Gaišā cerība" 
9./10. kilsanta 3 "Ašie" 
9./10. Velns8 3 "Sarkanie pipari" 

 

Labākie asistenti4:

Vieta Spēlētājs Piespēles Komanda 
1. Kurtskurmis 5 "Tadžikistānas izlase"
2. fidoo 4 "Parā savus pupus"
3./4. Aikis0 3 "Parā savus pupus"
3./4. soccer 3 "Gaišā cerība"
5./7. Lāčukiņš 2 "Parā savus pupus"
5./7. kilsanta 2 "Ašie"
5./7. Slaviiks 2 "Ašie"

4Apkopoti tikai labākie septiņi piespēlētāji, jo pārējiem vai nu ir tikai viena piespēle vai vispār nav nevienas rezultatīvas piespēles. To, kam ir viena rezultatīva piespēle, ir diezgan daudz, tāpēc tabulā nelikšu, bet varu pieminēt te: extrime2005, Hey_Pear, zemesdievs, tomasito, Marchaa, Velns8, Krekeris, Static, Ridiculus.

 

Vērtīgākie turnīra spēlētāji5:

Vieta Spēlētājs Rezultativitātes
punkti
Komanda
1./2. fidoo 11 "Parā savus pupus"
1./2. Aikis0 11 "Parā savus pupus"
3. Statis 8 "Tadžikistānas izlase"
4. soccer 7 "Gaišā cerība"
5./7. Ridiculus 6 "Tadžikistānas izlase"
5./7. kurtkurmis 6 "Tadžikistānas izlase"
5./7. extrime2005 6 "Ašie"
8./9. Krekeris 5 "Sarkanie pipari"
8./9. kilsanta 5 "Ašie"
10./11. Velns8 4 "Sarkanie pipari"
10./11. skills of lv 4 "Sarkanie Mādiņi"

5Pirmā vieta šajā nominācijā tika piešķirta Viktoram (fidoo), jo Ingvaram (Aikis0) jau bija labākā bombardiera tituls. Diplomus viņi sadalīja draudzīgi. smile_mini.gif

 

Fakti:

  • Pirmo turnīra hat-trick guva Viktors (fidoo) spēlē pret "Getru spēks". Otro turnīra hat-trick guva Kristaps (soccer) spēlē pret "Ašajiem", bet divi pēdējie hat-trick'i tika gūti finālspēlē. Tos guva Reinis (extrime2005) un Modris (Static).
     
  • Vienīgais, kurš guva 4 vārtus vienā spēlē ir Ingvars (Aikis0). Tas notika spēlē par 3. vietu.
     
  • Modris (Static) guva vārtus ar saviem dzimumorgāniem.
     
  • Kristaps (soccer) guva vārtus ar iespaidīgu tālsitienu no savas aizsardzības zonas.
     
  • Par vienīgo fanu atribūtiku tiek uzskatīts uzraksts "Parā savus pupus" uz Laura (Lassy) krūtīm. Šo frāzi uzrakstīja Viktors (fidoo).
     
  • Turnīrā tika uzstādīts jauns rekords - eXs.lv pasākumā piedalījās 6 meitenes.
  • Jānis (zemesdievs) atkal visu turnīru nospēlēja basām kājām.
     
  • Spēlē par 3. vietu Ingvars (Aikis0) guva vārtus dažas sekundes pēc bumbas izspēles pēc kārtejiem gūtajiem vārtiem. Tās bija 3-5 sekundes pēc svilpes.
  • Agresīvākais turnīra dalībnieks bija Mārtiņš (Marchaa). Iemesls tam ir nezināms, tomēr jāatzīst, ka tad, kad viņš nokavēja florbola turnīru, Mārtiņš bija daudz mierīgāks.
  • Vienīgais vārtsargs, kurš iedeva rezultatīvu piespēli ir Jānis (zemesdievs). Tas notika spēlē "Sarkanie pipari" : "Gaišā cerība". Vārtus pēc šīs spēles guva Emīls (Krekeris).
  • Vienīgais vārtsargs, kurš guva vārtus, ir Andis (Slaviiks). Tas notika izpildot pēcspēles soda sitienus pirmā pusfināla laikā, kurā piedalījās "PSP" un "Ašie".
     
  • Trīs no četrām nominācijām - labākā vārtsarga, labākā bombardiera un vērtīgākā turnīra spēlētāja titulu - ieguva "Parā savus pupus" spēlētāji. Atlikušo ceturto titulu izpelnījās Kurtskurmis no "Tadžikistānas izlases".
     
  • Paralēli futzala turnīram notika "Duraka" turnīrs.
  • Turnīra laikā notika arī maza ķibele - bumba tika uzsista tik augstu, ka tā iesprūda basketbola grozā. Par laimi, veiklie un attapīgie eksieši dabūja to bumbu zemē.
     

 

Komandu kopbildes:

7. vieta - "Getru spēks"

6. vieta - "Sarkanie mādiņi"

5. vieta - "Sarkanie pipari"

4. vieta - "Gaišā cerība"

3. vieta - "Parā savus pupus"

2. vieta - "Ašie"

1. vieta - "Tadžikistānas izlase"

Laboja mad, labots 21x