Jā, tas ir noticis - pirmo reizi EXS.LV vēsturē tiek rīkots Strītbola turnīrs. Tā kā visiem, kuriem basketbols tuvs - piesakieties. Arī tie, kuri uzskata, ka nespēlē tik labi - nebēdājiet un piesakieties arī! Būs jautri, vairāk saliedēsimies, un kopīgi pasmiesimies pēc spēlēm. Ne vienu vien reizi pierādījies, ka tie "labākie" mēdz arī sastapt klupšanas akmeni (jā, jā Ozoliņš, haha). Gaidīsim arī atraktīvos fanus! Lasi turpmāko rakstu, lai uzzinātu, kas un kā. Uz tikšanos?

*posterīti veidojis Worst! Liels paldies viņam!

KAS, KUR, KAD? 

Turnīrs norisināsies Bulduru Dārzkopības vidusskolā, kā jau ierasts pēdējos turnīros. Par cik esam bijuši apmierināti gan ar cenu, gan ar zāles kvalitāti, tad arī paliksim pie pārbaudītām vērtībām. Turnīrs norisināsies 16. novembrī (novembra otrā sestdiena), un sāksies plkst 10:30 (vēlāk var tikt mainīts, nedaudz precizēts). Kā nokļūt uz šo vietu un kur tā atrodas? Bulduru Dārzkopības vidusskola atrodas Bulduros, Jūrmalā. Nokļūšana no Rīgas ir ar vilcienu, kurš atiet no Origo stacijas. Pavadītais laiks ceļā ir ~25min, savukārt iešana līdz skolai ir ~15min. Biļetes cena vienā virzienā ir 0.85 Ls (1.21 €). Vilcienu sarakstus varēs aplūkot šeit. Tiem, kas uztraucās, ka varētu neatrast norisināšanās vietu un apmaldīties saistībā ar vilcieniem, biedri exieši parasti mēdz satikties vairākumā stacijā un braukt kompānija uz skolu, tāpēc par to nevajadzētu satraukties.

    Atiešanas stacija Nokļūšana  Sporta zāle
par_mums_bilde.jpg Nokļūšana uz Bulduru Dārzkopības vidusskolas sporta zāli no vilciena stacijas "Bulduri" Sporta zāles izskats

KĀ? 

Vairākums gan jau zin Strītbola galvenos nosacījumus. Par cik informācija īpaši nemainās, atļaušos citēt Vikipēdijas rindiņas, ar nelielām izmaiņām attiecībā pret mūsu noteikumiem. Obligāti izlasīt!

Strītbols jeb ielu basketbols ir basketbola ielas versija, kas tiek spēlēta divreiz mazākā laukumā nekā basketbols. Laukumā atrodas 3 spēlētāji. Lai mestu grozā, obligāti ir jāaiziet aiz 3 punktu līnijas. Punktus skaita tā: iekšā (pirms 3 punktu līnijas) ir 1 punkts, no 3 punktu līnijas ir 2 punkti. Spēle beidzas tad, kad viena komanda ir ieguvusi 11 punktus. Spēles noteikumi ir ļoti līdzīgi basketbola noteikumiem.

Strītbola galvenie noteikumi:
1.Uz laukuma spēlē 6 dalībnieki, trīs no katras komandas.
2. Spēles tiesnesis pirms spēles izlozē komandu, kura sāks spēli.
3. Tiesnesis spēles gaitā neiejaucas, izņemot konfliktsituācijās, kurās viņam pieder noteicošais vārds.
4. Spēle notiek līdz 11 punktiem vai 5 minūtēm atkarībā no tā, kas sasniegts pirmais.
5. Neizšķirta gadījumā uzvar komanda, kura, spēli sākot, bijusi aizsardzībā.
6. Spēle sākās no trīspunktu līnijas (pirms tam tiek izčekota).
7. Trīs sekunžu zonas nav.
8. Minūšu pārtraukumi netiek doti.
9. Spēlētāju maiņa notiek spēles gaitā (ja ir kāds savainotais, tiks ņemts kāds palīgā pēc rīkotāju/tiesnešu izvēles).
10. Pēc iemesta groza bumba pāriet otras komandas rīcībā.
11. Strīdus bumba visos spēles gadījumos tiek atdota komandai, kura atrodas aizsardzībā.
12. Pēc noteikumu pārkāpuma bumba spēlē tiek ievadīta 3 punktu līnijas pirms tam to izčekojot.
13. Ja bumbu iegūst komanda, kas atrodas aizsardzībā, tā jāizspēlē laukā no trīs punktu līnijas pirms tam to izčekojot.
14. Par katru iemesto grozu komanda saņem 1 punktu, izņemot gadījumu, ja metiens tiek izpildīts no 6,25 metru atzīmes - tad komandai tiek piešķirti 2 punkti.
15. Pēc visiem pēdējiem soda metieniem notiek cīņa par bumbu. Uzbrūkošā komanda drīkst atlecošo bumbu mest grozā, bet komandai, kas atrodas aizsardzībā, tā vispirms jāizspēlē no trīspunktu līnijas pirms tam to izčekojot.
16. Ar nolūku izdarītie pārkāpumi tiek sodīti ar 2 soda metieniem, bet, ja izpelnās personīgo piezīmi, tad pretinieku komanda izpilda vienu soda metienu.
17. Visus pārkāpumus nosaka paši spēlētāji - komanda, kas attiecīgajā brīdī ir uzbrucēja lomā. Bet, ja pārkāpums tiek novērtēts nepareizi, iejaucas tiesnesis un uzbrūkošā komanda saņem sodu - komanda, kas atrodas aizsardzībā, izpilda 2 soda metienus.

Strītbolu spēlē uz viena groza un spēlētāju vecumam nav ierobežojumu.


Kā var noprast pēc noteikumiem, katrā komandā būs trīs spēlētāji. Iztiksim bez maiņām, jo strītbolā tas nav tik svarīgi, visi tiks pie spēlēm un nevajadzēs sēdēt malā! Ja kādam ir savainojums, tādā gadījumā maiņas spēlētāju izvēlas viens no rīkotājiem vai tiesnešiem.

Attiecībā uz komandu sadali, tā tiks veikta ar Random.org palīdzību vai kādu tamlīdzīgu programmu. Pieteikšanās būs atvērta +- līdz pēdejai nedēļai pirms turnīra. Tad komandai būs nedēļa laika, lai saorganizētos - izvēlētos savu krekla krāsu, izdomātu nosaukumu, izdomātu savus talismanus (varbūt kādu pasaukt), savus simbolus un bļaušanas tekstus pēc rezultatīvajiem mirkļiem!

CIK? 

Tagad nedaudz detalizētāk par izmaksām. Vilciena biļete no stacijas "Rīga" uz staciju "Bulduri" turp un atpakaļ maksā 1.70 Ls. Pastāv iespēja arī braukt ar mikrooautobusiem, taču labāk pieturēsimies pie vilciena un visi brauksim kopīgi tajā, jo tur ir gan plašāk, gan jautrāk!

Par zāles maksu no katra cilvēka tiks spriests nedaudz vēlāk, tas būs atkarīgs no tā, cik cilvēku pieteiksies. Cenai gan vajadzētu svārstīties No 2Ls līdz ~2.50Ls.

Kopējās izmaksas sanāk ~3.70Ls.

PIETEIKTIES? 

Jāpiesakās ir obligāti, jo pēc komandu sadales tas diezin vai vairs būs iespējams. Lai pieteiktos dalībai turnīram, raksti vienu no sekojošajiem:

  • Piesakos kā laukuma spēlētājs
  • Piesakos kā fans

Ja kādam ir fotokamera/videokamera un ir vēlēšanās fotogrāfēt/filmēt (vai aizdot kādam gribētājam to darīt) vai kāds sevi uzskata par labu tiesnesi un vēlas tiesāt, lūdzu, atsaukties! Vajadzīgs arī viens antisociāls cilvēks, kurš nepakļausies citu iespaidam un spēs pilnvērtīgi un bez problēmām uzturēt kārtībā tabulo.

Pieteikties var tikai tie eksieši, kuri uzturējušies vismaz 30 dienas šajā lapā.

KAS JĀŅEM LĪDZI? 

Uz turnīru obligāti vajadzīgs līdzi sporta tērps. No tā izriet šorti/sporta bikses, sporta apavi, sporta krekls, sporta zeķes un pārējie neobligātie atribūti. Vēlams sporta tērpu ņemt kā maiņas apģērbu un ierasties ar ikdienišķo, jo ģērbtuves ir pietiekami un plašas, kā arī diezin vai vēlēsieties sasvīdis doties mājup.

Arī visas basketbola bumbas, bumbu pumpjus - būtu ļoti noderīgi, ja paņemtu līdzi.

Ļoti vēlams arī savā mugursomā līdzi paķert ūdeni (cik nu uzskati par pietiekamu, taču jāpiemin noteikti, ka tie ir vairāki litri, jo noteikti būs ar kādu arī jāpadalās). Arī ēdamo vēlams ir paņemt līdzi, jo sakot no pieredzes, ēst gribēsies ļoti - gan pēc spēlēm, gan pēc paša turnīra. Ja to nav vēlme uzreiz ņemt līdzi, tad iespēja ir tur pat 10min attālumā aiziet uz Rimi Hypermarket, Maxima vai Neste sapirkt visu nepieciešamo. Tur pat ir arī ātrās ēdināšanas restorāns Hesburger.

PIETEIKUŠOS DALĪBNIEKU SARAKSTS:

Spēlētāji: Fani: Fotogrāfi/filmētāji:

Meitas, kuras izģērbt un izvarot:

  1. Klibs
  2. shevijs
  3. Geek
  4. Static
  5. Romo
  6. F0rl1fe
  7. Zeķee
  8. Dedication
  9. raivisd23
  10. extrime2005
  11. Andis
  12. Rexis95
  13. Rufus
  14. Valzirgs
  15. Vysainīks
  16. Skrach
  17. Earthquake
  18. lakrica
  19. Styrnucis
  20. Nigga shark
  21. latvija18
  22. Lv_Zakis
  23. Subs
  24. Kreatīvs
  25. Whisper
  26. Edgars
  27. Fidoo
  28. Deviljin378
  29. kambyz
  30. Skkar (?)
  31. Modano (?)
  32. e35 (?)
  33. Kiizyy (?)
  1. mad 
  2. Montana (?)
  3. ShaniaWolf
  4. Bakura
  5. YourDeath
    1. mad
  1. mad
 

 Tiesneši (var droši pieteikties): Romo, F0rl1fe, Andis, Dedication

Laboja mad, labots 34x