Ēdieni, to receptes un veidi
- 0
Mahjarrat 19.05.2016. 19:07 teica:
- 0
Hibs 22.05.2016. 11:02
Nice. Pa cik ieķēri?
Es nopietni apsveru domu apgreidot blenderi. It kā jau manējais strādā ok, bet manam ir tikai 2 uzgaļi iespējami (un nav iespējams piepirkt klāt ko vairak :/), labprāt gribētu lielāku komplektu, jo kombaina man nav un nebūtu, kur likt. Principā noželoju, ka ļāvos pierunāties un piekritu uz lētāku variantu pirms 2,5 gadiem, jo tas ir izmantotākais elektriskais rīks virtuvē uzreiz aiz tējkannas.Es uz šo komplektu skatos: https://bm.lv/lv/bosch-msm88190
- 0
Mahjarrat 20.05.2016. 03:15 teica:
- 0
Mahjarrat 18.05.2016. 19:55 teica:
- +1
Hibs 12.05.2015. 15:08 teica:
- +2
lvmazaafakaa 12.05.2015. 15:59
Lazanja ir viens no tiem ēdieniem kurš nevar slikti izskatīties, galvenais lai siers daudz
- 0
mad 12.05.2015. 16:01
Lūdzu ieliec sīkāku izklāstu. Pēc kādas receptes taisiji?
Vajadzētu arī saņemties uz šo
- 0
Hibs 12.05.2015. 16:05
Principā samērā easy.
Sastāvdaļas (8 lielām porcijām):
500g lazanjas plāksnes (es izmantoju Divella)
~750-800g liellopa maltā gaļa
~300g konservēti tomāti (2/3 lielās bundžas, es iesaku pirkt La Palma - relatīvi lēti un kvalitatīvi)
125g smalki sagriezts Mozzarella siers
~150g rīvēta Krievijas siers
4 palielākas ķiploka daiviņas
~0,7l piens (~0,5-0,6l Bešamela mērcei, pārējais klāt gaļai)
1 ēdamkarote miltu
~50g sviests
Sāls, pipari, baziliks pēc garšas1. Pagatavo Bešamela mērci (čakarīgākais solis, jo visu laiku nepieciešama uzmanība, recepti var atrast internetā, ja pareizi visu dara, jābūt baltai un krēmīgai mērcei bez kādiem kunkuļiem)
2. Sablenderē konservētus tomātus ar baziliku, sāli un pipariem
3. Smalki sakapā ķiploku, iemet pannā kopā ar malto liellopa gaļu, pieber sāli un piparus, pielej klāt nedaudz piena (tad tā gaļa ir maigāka), maisi to visu līdz vairs nav diži sarkana. Ar cepšanu neaizraujies, jo tāpat vēl pagatavosies cepeškrāsnī pēc tam, jēla nebūs.
4. Sarīvē sieru (man bija aptuveni pusi uz pusi Krievijas siers un Mozzarella).
5. Liec visu pa kārtām. Es liku tomātu mērce-lazanjas plātnes-gaļa-Bešamela mērce-lazanjas plātnes-tomātu mērce-gaļa-Bešamela mērce-siers-lazanjas plātnes-tomātu mērce-gaļa-Bešamela mērce-lazanjas plātne-Bešamela mērce-siers
6 . Tad visu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un uz pusstundu tur ļauj sutināties 180 grādos.Šoreiz es gan vēl pa vidam vienu lazanjas plātnes līmeni aizstāju ar škēlēs sagrieztu cukini, jo kāpēc gan ne? Mājās vēl bišķīt bija palicis.
Dažus šampinjonus arī vienā līmenī pieliku pie gaļas tieši tā paša iemesla dēļ. Māsa mani arī pierunāja tās lazanjas plātnes pirms tam apvārīt sālsudenī - noteikti to nedari!! Salipa kopā un bija čakars atdabūt vienu no otras. Plus no gaļas un tām abām mērcēm arī ir gana liels mitrums un man lejā bija daudz sula, kad tiko izvilkta no krāsns, ko plāksnes citādi uzsūktu. Kad atdzisa, tad jau forši sabiezēja un nekāda vaina, bet tomēr. P.S. Man šajā grupā vajag modu, brīžam sajūta, ka es te gandrīz vienīgais mēdzu likt savus garadarbus.
- 0
Mahjarrat 20.04.2016. 20:54 teica:
Šovakar izmēģinu ko jaunu. Taisu pildītas gaļas bumbiņas. Sagatavoju visu - gaļas masu, sēnes, sarkanos sīpolus, garšvielas. Sataisīju bumbiņas un liku vārošā ūdenī, kā frikadeles. Un tad kad peld uz augšu, tad iekšā pīlē, pāri krējumu, buljonu un tomātu mērci un iekšā krāsnī. Cepšu kādas 30mins un skatīšos kā būs.
- 0
Pampox 20.04.2016. 20:56
Vārīt izklausās interesanti, varbūt izmēģināšu. pats noteikti būtu strauji apcepis uz pannas un cepenē iekšā uz 20 miņām
Kaut gan es esmu pārāk slinks, gan jau ēstu kādas būtu
- 0
obsidian 18.04.2016. 11:41 teica:
Tad, kad mēģini pagatavot lazanju, bet sanāk alkoholisms ar depresiju.

















