Par ekspedīciju: Piedzīvojumu ekspedīcija „1000 jūdzes Kambodžā". 2013.gada februāris, marts.

Ekspedīcijas mērķis ir izpētīt un mēģināt saprast vienu no mūsdienu zinātnes mīklainākajiem noslēpumiem - senās Angkoras pilsētas  tempļu celtniecības tehnoloģiju. Ekspedīcijas komanda piedāvā īpašu stāstu par Kambodžu, kurā aizraujošākie un interesantākie piedzīvojumi sākas senajā pilsētā Angkorā, kura bija "pazudusi" džungļos vairāk kā 400 gadus. Kas būvēja šo iespaidīgo pilsētu, kā tas tika paveikts un kādas celtniecības tehnoloģijas izmantoja senie khmeri pirms 900 gadiem?
Ekspedīcijas maršruts vedīs vairāk kā 1700 kilometrus pa seno dienvidaustrumāzijas karaļvalsti Kambodžu – valsti ar senu un noslēpumainu vēsturi, interesantu kultūru  un eksotisku dabu.

Dalībnieki: Dalībnieki: mūziķis Kārlis Kazāks un radio 101 DJ Egons Reiters.

Mans skatījums un pārdomas:

Šī ekspedīcija ir sadalīta 10 sērijās, katra nedaudz īsāka par 25 minūtēm. Un arī šoreiz bez oraņžajiem džipiem, dalībnieki ekspedīcijā dodās kopā ar gidu Mandiju un viņa Mitsubišī.

Jau trešā Austrumāzijas valsts 1000 jūdžu ekspedīcijās. No vienas puses varētu teikt, ka īpaši neatšķiras no Mjanmas un Indijas, kur ekspedīcija ir viesojusies iepriekšējos gadus, bet no otras puses - pavisam savādāka valsts pilnīgi visā. 

Ekspedīcijas sākumā tiek iepazīta Angkora, par kuru jautājumi radās vairākas reizes vairāk nekā pirms viesošanās šajā 900 gadus vecajā pilsētā. Ekspedīcijas dalībniekiem mērķis ir atrast kaut pāris atbildes uz visiem jautājumiem, bet vai tas viņiem izdosies? Paralēli, meklējot atbildes uz jautājumiem par seno Angkoru, dalībnieki iepzīs Kambodžas virtuvi, kur pirmo reizi ekspedīcijas dalībnieki ir apņēmušies nogaršot un izmēģināt pēc iespējas vairāk, sākot no sienāžu čipšiem līdz pat eksotiskiem augļiem, kur daži no tiem aug tikai un vienīgi Kambodžā. Tāpat arī iepazīs smaidošos Hmerus (Kombodžas pamatiedzīvotājs) un apmeklēs vietas, par kuru liecībām šīs ekspedīcijas dalībnieki būs vienu no pēdējajiem lieciniekiem.

Re, šeit arī bezmaksas lejupielāde un citas noderīgas lietas: http://www.qfilma.lv/cambodia.html .

Attēli:

Video:

Laboja mad, labots 5x