Par ekspedīciju: Piedzīvojumu ekspedīcija „1000 jūdzes Gruzijā". 2012.gada augusts, septembris.

Ekspedīcijas mērķis ir sasniegt tālus kalnu ciematus Svanetijā, kur cilvēki dzīvo tāpat, kā pirms daudziem tūkstošiem gadu. Ceļotāji cenšas noskaidrot, kā Kahetijā tiek gatavots vīns un kas dzīvoja Vardzia kalnu alu pilsētā. Tomēr pats galvenais - ekspedīcijas komanda viesojas daudzās gruzīnu mājās un tiekas ar īpašiem un viesmīlīgiem cilvēkiem.
2 nedēļu laikā, šķērsojot iespaidīgus un bīstamus kalnu ceļus, ekspedīcijas komanda veica vairāk kā 1000 kilometru pa vienu no interesantākajām Eiropas valstīm.

Dalībnieki: mūziķis Intars Busulis un alpīnists Indulis Šverns.

Mans skatījums un pārdomas:

Šī ekspedīcija ir sadalīta 10 sērijās, katra nedaudz īsāka par 25 minūtēm. Un arī šoreiz bez oraņžajiem džipiem, dalībnieki ekspedīcijā dodās kopā ar vietējiem gidiem un šoferīšiem.

Jau kārtējo reizi iepazīta interesanta, skaista, aizraujoša un arī savā ziņā eksotiska valsts. Satikti neskaitāmi kolorīti vietējie iedzīvotāji un viņu ģimenes. Apskatīti gan tūkstošiem gadu veci ciematiņi, kuros arī mūsdienās īpašas pārmaiņas nav piedzīvotas, kā arī eksotiskie Gruzijas kūrorta rajoni un pilsētas. Tāpat arī piedzīvoti neskaitāmie tosti, izcilā gruzīņu vīna dzeršana, gruzīņu braukšanas kultūra, kāpšana augstu kalnos - gan ar kājām, gan ar alpīnisma aprīkojumu. Tas viss jūs sagaida 10 aizraujošās sērijās cauri visai Gruzijai!

Attēli:

Video:

Laboja mad, labots 4x